בעיות קשב וריכוז בגיל 3.5??

METOKA27

New member
בעיות קשב וריכוז בגיל 3.5??

שלום לכולם
ביתי הבכורה בת ה3.5 ילדה מתוקה חברותית ובעלת המון בטחון עצמי . מטופלת אצל קלינאית תקשורת לריפוי בדיבור ונמצאת בגן רגיל עם 34 ילדים . הגננת טוענת שמאוד קשה בגן גדול והיא ממש "הולכת לאיבוד" ומפגשים מצליחה לשבת רק 3 דק וקמה . היא הפנתה אותנו לאבחון ניורולוגי מן הסתם לאבחון קשב וריכוז. השאלה האם בגיל כזה ניתן לאבחן בוודאות?? מרגיש לי שהילדה שלי נטל לגננת והיא מתה להיפטר ממנה

TikvaBonneh

New member
קשב וריכוז

יש לי בן שאובחן בקשב וריכוז בגיל חמש ע"י נירולוגית. גם כן בעקבות טענות של הגננת. בגל אופן, היא לא *נפטרה* ממנו, כי לא זורקים מהגן ילד בגלל הפרעת קשב וריכוז.
גם גיל חמש הוא מוקדם מידי, ובהמשך התברר שהנירולוגית טעתה. שלוש וחצי בוודאי. אני לא חושבת שיש נירולוגית שתאבחן הפרעת קשב וריכוז בגיל הזה.

SMADAR55

New member
מסכימה עם תקוה לגבי אבחון קשב וריכוז

זה ממש מוקדם מידי.
איך התפקוד של הילדה בגן מעבר ליכולת לשבת במפגש? האם היא משחקת עם הילדים האחרים? האם כשעובדים בקבוצה היא משתפת פעולה? האם יש סיבות נוספות שבגללן יש ללכת לאבחון עפ"י הגננת?

METOKA27

New member
הגננת כתבה בשאלון

שהיא בעולם משל עצמה . רוב הזמן לבד וכו וכל מה שרק יכול להדביק תווית של אוטיזם. קשה לה נורא בגן עם המון ילדים וגם בקעבודה עם מעט ילדים היא מוסחת מכל מה שסביבה עשינו השבוע אבחון וראו אימפולסיביות והסחות דעת. אבל ממש לא בכיוון של אוטיזם

yonitbrk

New member
בוקר טוב

סליחה שאני קופצת ככה מאמצע שום מקום אבל - א. האם הילדה מאובחנת כאוטיסטית? משום שאם כן, נראה לי שהגן לא מתאים לה. גן עם 34 ילדים זה גן גדול מידי לדעתי. ואם זה גן עירייה, תדמיינו לעצמכם סייעת וגננת אחת, שצריכות להתמודד עם כל כך הרבה ילדים כל שכן עם ילדה בעלת צרכים מיוחדים ולמרבית הצוותים במסגרות הרגילות אין שמץ של מושג איך להתייחס ומה לעשות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, אין להם את הכלים הדרושים לעבודה עם ילדים כאלו. האם דאגתם לה לסייעת/משלבת? אם לא, בטח שתלך לאיבוד.

ב. וזה מתקשר לשאלה שלי לגבי האיבחון, משום שאם כן, לעיתים קרובות, כחלק בלתי נפרד מהלקות, אצל הרבה ילדים, רואים גם הפרעת קשב וריכוז, רואים אי שקט וקושי ביכולת לשבת על כסא. במרבית הפעמים מדובר בלקות נלווית, הנובעת מהלקות, כך שמלבד עבודה על הרגישות יתר, שממנה בד"כ נובע האי שקט (וצריך לבדוק מה מפריע לה ולמה היא רגישה), בגילאים כאלו לא ניתן לעשות הרבה.

ממליצה בחום להיפגש עם מרפאה בעיסוק המתמחה בנושא של "דיאטה סנסורית" - לא לפחד לא מדובר בדייאטה להורדה במשקל, אלא - בעבודה על הרגישות יתר. אם היא מנוסה בנושא, תקבלו שאלון נרחב, בו תצטרכו למלא פרטים על הילד. באמצעות השאלון הזה ופגישות עם הילדה, היא תוכל לזהות את נקודות התורפה, ותוכל להרכיב לכם תכנית עבודה ,אשר תכלול תרגילים ודברים שיוכלו להקל על הילדה. את מרבית התרגילים תוכלו לעשות בבית, אך החכמה היא לעשות אותם כמה פעמים ביום, כך שאם אין שיתוף פעולה בגן, ואין מספיק צוות, תהיה בעיה לאפשר לה לעשות אותם גם שם.

METOKA27

New member
עשינו איבחון והיא ממש לא אוטיסטית

מה שכן באבחון הומלץ לנו להביר אותה לגן שפה .
ליד הגן שלה יש גן שפה והיא משתלבת שם והיא ממש מוצאת את עצמה עם מעט ילדים

TikvaBonneh

New member
אז אתם כבר אחרי איבחון?

חשבתי שהגננת רצתה שתלכו לאיבחון. אני מכירה מקרה של ילדה שהלכה לגן שפתי ומאוד התקדמה שם. אחר כך בבית הספר המשיכה במסגרת רגילה. את רוצה להעביר אותה לגן שפתי?

yonitbrk

New member
בעיות חברתיות

מזכירה לי את הגדול שלנו, שמאובחן עם ADD ולקות חברתית נלווית. רואה את הבעיה גם אצל חלק גדול מחבריו. גם לילדים עם קשב וריכוז יכולה להתלוות לקות חברתית. ניסינו לטפל בזה בזמנו, קבוצה חברתית, אבל זה לא עזר. מה שעזר היה מעבר למסגרת של החינוך מיוחד, המיועדת לילדים עם קשב וריכוז. חברת השווים פתרה את הבעיה ועזרה גם לביטחון העצמי שלו. אם טוב לה בגן שפתי, אז מצויין. בזמנו הומלץ לנו גן משולב, שזה גן לילדים עם מגוון לקויות ,אבל ברמת תפקוד גבוהה, כאשר חלק מהפעילויות משולבות בגן רגיל, הצמוד לגן שלהם. לצערי בזמנו לא נפתח גן כזה, ולכן שובץ בגן רגיל קטן, וקיבל תגבור במתי"א המקומית.

למעלה