בעיות קליטה קשות ל 103 ?

רקאמילי

New member
בעיות קליטה קשות ל 103 ?

לאחרונה רדיו ללא הפסקה נקלטת טוב(ברכב) רק בתל אביב ר''ג גבעתיים,שיוצאים מהאזור הזה לחולון ראשל''צ בת ים הרצליה וכו' משתבשת הקליטה מישהו שם לב לזה?
 
אפרופו 103 יש תוכניות כל הלילה עד הבוקר ידעתם

גם אני שמתי לב לשיבושי הקליטה שאני ברכב בעיקר שאני נוסע לצפון או דרום גוש דן, דבר שני מישהו יודע מה הפשר לתוכניות המוקלטות שמשודרות מ 2 בלילה עד הבוקר ? אתמול שמעתי את איריס קול ב 4 בבוקר ועכשיו 2 וחצי בלילה דידי הררי בתוכנית מוקלטת,למרות שזה רעיון נחמד מאוד ועדיף מטייס אוטומטי.
 
למה אנשים לא מדברים ישר תסבירי את עצמך

מה הכוונה שלך משתבשת הקליטה ? 1.האם יש תחנה מסויימת שמפריעה לרדיו ללא הפסקה (יש את תחנה הערבית אחלה אפ אם בתדר 102.9FM ,יש תחנה ערבית נוספת בתדר 103.2FM REEF ) 2.או שאולי הקליטה של רדיו ללא הפסקה ניהייתה יותר חלשה
 

גלעד2211

New member
מגניב לגמרי מה שהם עשו בלילה

בהרבה יותר טוב מטייס אוטומטי
 

גלעד2211

New member
אגב, מעניין אם זה גם בצפון ללא הפסקה

השידורים הליליים החוזרים כי בצפון ללא הפסקה בסופ"ש יש שבת עברית אחרת שירים יותר חדשים.
 
לילה של שידורים חוזרים

רעיון יפה, שמיושם כבר ברדיו קול רמת השרון בשנה וחצי האחרונות
ואכן, יש קשיי קליטה עצבניים לאחרונה מאזור המגורים שלי (ראשון לציון) ועד למרכז גוש דן.
 
נקווה שייפתרו במהרה את בעיות הקליטה.

היום הגעתי למצב שהייתי בראשון לציון ברכב והעברתי לתדר אחר כי פשוט היה בלתי אפשרי להאזין השידור פשוט נעלם.
 

olli3

New member
מנהל
אני דווקא בעד השיבושים האלו בשידור

אני מאד מצטער (לא באמת) אבל ראשל"צ זה לא גוש דן. רדיו ללא הפסקה קיבלה זכיון שידור לגוש דן שתפעל בגוש דן בלבד. רדיו תל אביב בגוש דן - שתפעל בגוש דן (גם לה יש הפרעות קליטה מראשל"צ דרומה). רדיוס בשרון - שתעבוד בשרון, לב המדינה בשפלה שתעבוד בשפלה. ירושלים שיהיה בירושלים ולא ישתלט על האיזור שבין באר שבע למרכז. לי ממש אין כל בעיה אם זה שתחנה כזאת או אחרת מפסיקה להיקלט עקב הפרעות מתחנה אחרת באיזור שהוא אינו איזור הזכיון שלה.
 
תגיד,במקרה או שלא במקרה לא הזכרת את רדיו דרום

שבעבר הגנת על זכותו לשלוט באיזור שכולל את נס ציונה שהוא עמוק בתוך איזור הכיסוי של השפלה?
 

olli3

New member
מנהל
אין למה להזכיר אותו, הוא לא חורג מגבולות

איזור הזכיון שלו. כשם שלא הזכרתי את רדיו חיפה או קול רגע לא ראיתי צורך להזכיר את רדיו דרום. גבול הזכיון הצפוני של רדיו דרום הינו בנס ציונה, בראשל"צ התחנה נקלטת עם שיבושים ומחולון בת ים עם שיבושים קשים יותר (ואני מדבר על רכב).
 
טוב אז הגיע הזמן לשים סוף לאגדה הזו

להלן המסמך המשפטי הרשמי של הרשות השניה המגדיר את חלוקת איזורי הזכיון מעל גבי צילומי מפות מדוייקות ניתו לראות בבירור (ואם לא משתכנעים אפשר להשתמש ב-ZOOM) שגבול איזור הזכיון הצפוני ביותר של רדיו דרום הוא הקו של אשדוד. דרומה מאוד מנס ציונה שנמצאת בלב איזור הזכיון של 91
 

olli3

New member
מנהל
ראיתי את המפות, מעניין מאד.

הקובץ משנת 95.. אם דבר לא השתנה מאז בפריסה אז בסדר אתה צודק.. מה גם שלפי המפות איזור גוש דן נכנס להרצליה ועובר את ראשל"צ.. ואיזור שפלת יהודה חולש על תל אביב ומגיע עד אשדוד אז יש כאן דברים שבכלל נראים לי כבר מאד מטוממים.
 

גלעד2211

New member
בקיצור oli אתה מעדיף

רק בגלל העיקרון שכל תחנה אפילו ערבית שיש בה כל היום תפילות לאללה תעלה על תחנת מלל טובה או תחנת מוסיקה טובה? ואז מה? רק גלגל"צ תשלוט כאן?
 
זה נכון מבחינה חוקית

אבל לא בדיוק מקדש את השיטה. שיטת הרדיו האזורי נכשלה ממזמן, אבל זה לא מצדיק עבריינות שמתבטאת בשימוש בעוצמות שידור היסטריות ומערכי שידור מגוכחים. זו מפת ה-FM בישראל, עד שמישהו למעלה יבין שהיה צריך לשנות אותה לפני עשור.
 

olli3

New member
מנהל
אני אגיד לך מה אני מעדיף

שיבטלו את השיטה המטומטמת הזאת של זכיונות לפי איזור שידור. אם נגיד בתחום הטלוויזיה הרשות השנייה הייתה גם מספקת אזורי זכיון לכל זכיינית אז מה? איזה מן טלוויזיה הייתה לנו? ערוץ2 ו10 לא מדברים לאנשים הגרים מחוץ למרכז? הם מדברים. כפי שיניב כתב כאן למטה השיטה הזו היא פשוט מגוחכת. אני בהחלט מעדיף שכל תחנה תקלט בתחום איזור הזכיון שלה בלבד. לא ייתכן שרדיו ירושלים החל לקדם את עצמו בתדר המשני שלו (89.5), כבר שומעים את התדר הזה מאד מקודם ברדיו ירושלים, כל הזמן מציינים אותו והוא כבר הפך להיות התדר המרכזי למרות שהוא כלל לא נקלט בירושלים עצמה אלא בכל איזור השפלה בעיקר מבאר שבע ועד גוש דן. זה לא ייתכן שאתה שומע בפרומואים: "כאן ברדיו ירושלים וגם 89.5 במרכז". אז רדיו ת"א נחסמה ע"י תחנה פלשתינאית שמשדרת מוסיקה ערבית, מה רדיו ת"א יכולים להגיד על זה? זה לא מפריע לתנאי הזכיון שלהם. נגד מי הם יקבלו? אותו הדבר ללא הפסקה, מפריעים להם בגוש דן? לא, אז לא צריכה להיות להם כל בעיה עם זה. מצידי שיפריעו לרדיוס בת"א, לא בעיה של רדיוס, אזור הזכיון שלה הוא השרון, שתשדר לשרון בלבד. אני מבין גיחות לגוש דן כשם של אקו 99 יש, אבל גם זה משתבש לו באיזור דרום ת"א כבר. זה עוד נורמלי הרי אי אפשר לחסום שידור בקו גבול של הרצליה - ת"א. אבל ללא הפסקה שנכנסת גם לשרון וגם לשפלה (עד נתניה ועד אשקלון) זה כבר בעייתי. רדיו ת"א בעבר נקלטה חלק חלק מנתניה עד אשקלון גם כן, זה ממש לא גוש דן, מצטער. תשים משדר של תחנה חינוכית כמו קול הקמפוס בגוש דן ותקבל תחנה שתיקלט אך ורק בגוש דן, פשוט מאד.
 
למעלה