בעיות קליטה בגולן במעט בכול מקום מה עושים ?

eran289

New member
בעיות קליטה בגולן במעט בכול מקום מה עושים ?

יש לאימא שלי רשת של גולן עד כעשיו היה בחיפוש רשת באופן אוטומט , היה לה בעיות קליטה
לאן יש לשנות לGSM או לUNTS ?
בנוסף בחיפוש נדידה אחר רשת הופיע לי אורנג וגולן במה לבחור ?
למה הופיע לי אורנג ולא סלקום , האם יכולת להיות שגולן משתפים ברשת של אורנג גם ?!?!

BobboVilla

New member
אם כבר אז להיפך

הופיע אורנג' ולא סלקום כי מבחינת המכשיר, סלקום זו גם כן הרשת של גולן. לדעתי בבחירת סוג רשת צריך להיות אוטומט (כלומר GSM+UMTS), אבל מקסימום אפשר לנסות לעשות קיבוע של מפעיל על הרשת של סלקום, וזה נעשה על ידי בחירה של Golan T השני. אם יש רק אחד אז כנראה שזו הרשת של סלקום, כי יותר סביר שתהיה לה קליטה מאשר לגולן.

ואם זה לא עובר - מניידים. אתה לא משלם כדי שלא תהיה לך קליטה.

backbencher

New member
עדיף, אם רק אפשר, לקבע את המכשיר על דור שלישי

וידנית - על הרשת העצמאית של גולן טלקום (לא Automatic network selection)

בעת חיפוש רשתות המסוגלות לשרת את מכשירך (מבחינת ספקטרום ותדרים) - יציג המכשיר כל רשת מתאימה, אלא שה- SIM לא יאפשר בחירת רשת "זרה"

אם בכל זאת מעונינים לאפשר נדידה על גבי סלקום - יש לקנפג בהתאם את ה- SIM Services (במכשירים אחדים זה מופיע כ- SIM Menu), היינו, לאפשר National Roaming

eran289

New member
וזה ישפר את הקליטה?

כלומר לשנות באופן ידני לגולן ?
דור שלישי זה unts או gsm ?

backbencher

New member
בחירה ידנית של רשת, מונעת דילוג מרשת הבית

(גולן טלקום) אל הרשת המארחת (סלקום) וחוזר חלילה

המיתוג מרשת לרשת, גם אם נעשה אוטומטית - גורם לעיכובים/רעשים בשיחות או בתעבורת נתונים

דור שלישי הוא UMTS...

eran289

New member
כלומר לבחור UNTS?

ולקבע על רשת בודדת ? משנה אם זה יהיה רשת של גולן או של סלקום ? מה עדיף ?

backbencher

New member
כן, לבחור UMTS בלבד.

כן, משנה. בחר ברשת גולן טלקום העצמאית. כל הסכויים שהכיסוי יהיה טוב, אלא אם כן אתה מתגורר בישוב כפרי בפריפריה

כל הקביעוֹת אשר לעיל עובדות היטב בעבורי...

BobboVilla

New member
במקרה הזה אתה טועה

אני גר בפתח תקווה ועובד ברעננה, ובדרך (כביש 5) אין בכלל אנטנות של גולן. אם הייתי בוחר באופן ידני ברשת של גולן אז כנראה שהייתי חווה ניתוקים. גם במשרדים יש קליטה חלקית של גולן, אז גם שם הייתי חווה ניתוקים.

motti261

New member
ניסיתי לבחור ידנית בגולן בלבד

פעם , אם היית עובר במקום ללא אנטנות של גולן במצב כזה הקליטה היתה נעלמת. זה כבר לא קורה, המכשיר עובר לסלקום, גם אם בחרת גולן. (ולאחר מכן נשאר על סלקום באופן קבוע, לא חוזר לגולן יותר).

eran289

New member
תודה לכולם אך עדיין לא הבנתי

הבנתי לא לבחור באופן אוטמט אך איזה רשת לבחור של גולן או של סלקום ?

motti261

New member
תבחר סלקום.

בחיפוש רשתות תראה שתי רשתות בשם Golan t, תבחר בתחתונה. זו סלקום. וזהו...לא לגעת יותר במכשיר, ואין צורך לעשות כלום.

למעלה