בעיות לא רק עם החמה אלא גם עם הגיסה

בעיות לא רק עם החמה אלא גם עם הגיסה

נתחיל מההתחלה... לבעלי יש 2 אחים ואחות אחת כל האחים שלו הם ממש אחלה ונחמדים מאוד וסבבה איתם הבעיה היא ההורים שלו ואחותו. נקדים ונגיד שהוא ממוצא מזרחי ואמא שלו ואחותו הם לא נעים לומר אבל "השפחות בבית".אנחנו באים לשם כל יום שישי שני ואמא שלו מבחינתה מנסה לשדל אותנו שנבוא כל יום כמעט לאכול צהריים. הכל טוב ויפה הבעייה היא שאמא שלו ואחותו מנקות כל יום וכל היום את הבית. אפשר לאכול שם מהרצפה בשירותים ואין שם בעיה של ליכלוך. גם כשאנחנו כבר באים לצהריים הן לא מפסיקות לנקות ואנחנו יושבים כמעט לבד בשולחן בזמן שהן מתרוצצות בבית ומנקות. אמא שלו אמנם צעירה אבל בגלל הנקיונות יש לה בעיות רציניות ברגליים ועוד שכנראה אני אפילו לא מודעת אליהם. בימיי שישי שאנחנו מגיעים האמא והאחות מסדרות את השולחן ושניה אחרי שסיימנו לאכול הן מתנפלות על השולחן לסדר ולנקות. אני מפנה את הצלחת שלי וכך גם אשתו של גיסי אבל אנו לא מנקות מכיוון שפעם אחת ניסתי לעזור וגירשו אותי מהמטבח וגם כי אני לא מרגישה מחוייבת לנקות. (כמו שלא מבקשים אצלי בבית מבעלי לנקות...) אחותו נורא ממורמרת על כל העיניין הזה ועל הרווקות שלה שפשוט קשה להיות לידה. היה לה חבר למשך חצי שנה שהיא גם עברה לגור איתו אבל כל העיניין הסתבך בצורה איומה היא הייתה מאבדת שליטה וצורחת עליו מאיימת שתמכור את הבית (שלו) שתתאבד אם הוא לא יתחתן איתה ומטיחה את הראש בקיר. ביום שחזרנו מירח הדבש שלנו היא רבה עם החבר שלה והתקשרו אלינו שנבוא לקחת אותה ובעלי נסע לשם ונשאר שם עד 3 לפנות בוקר מדבר איתם ומנסה לפשר ולהבין מה לעזאזל קורה שם. בסופו של דבר החבר שלה זרק אותה אחרי באלגנים חוזרים ונשנים. כולנו חשבנו שהקרש בינהם נותק ובאחד מימי שישי שבאנו היא סיפרה לי בסוד שהיא בשר איתו ושהיא עזרה ל לנקות את הבית שלו ושכבה איתו ואח"כ רבה איתו. הייתי אומרת תמצית הקשר שלהם..... לפני כמה ימים היא מתקשרת לבעלי (מתקשרת ומנתקת שיחזור אליה כי אין לה כסף היא בת 25 ולא עובדת/לומדת) ואומרת לו "שבמקרה היא טיילה ליד הבית של אמא שלו ופגשה אותווהם התחילו לדבר הוא עצבן אותה היא צבטה אותו והוא הוריד לה סטירה ועכשיו היא רוצה להתלונן עליו במשטרה. ען היא מספרת שהחבר שלה לשעבר סיפר לה משהו אינטימי על אבא של ידידה משותפת עכשיו כדי להכאיב לו היא רוצה להגיד לאותה ידידה שהיא יודעת את הסוד. היא לא מבינה כלום מהחים שלה ונמאס לי היא מערבת אותנו ומעציבה ככה את בעלי. היא בחורה לא מעיניית בלי תחומיעיניין אי אפשר לדבר איתה על כלום והיא משגעת את כולם. היא משקרת על כל אחד מבני המשפחה. אני לא יודעת כבר מה לעשות...

mariana

New member
טוב

אני חושבת שהכל תלוי בבעלך, אם הוא רוצה להמשיך לעזור לה זה כבר בעיה שלו, הוא כנראה אוהב לשמוע את הסיפורים שלה. הוא צריך להגיד לה שבפעם הבאה כשהיא מתקשרת אילו ומדברת איתו על החבר שלה לשעבר שינתק לה וככה היא תבין. יש לי אח שגם הוא כזה תמים, יש לו חברה שמסובת אותו על אצבע הקטנה שלה. ולי נמאס לראות אותו סובל ונמאס לי לעזור לו כל פעם שכואב לו משהו, וגם לחבר שלי נמאס להגיד לי את זה כל פעם. אז תפסתי אומץ עם כל הכאב כשהוא התחיל לדבר איתי עליה אמרתי לו אל תדבר איתי עליה ואם אין לך מה לספר על משהו אחר אז להיתראות, הוא ניפגע שיפגע למחרת הוא שכח וידע שזה יותר טוב בשביל עצמו בהצלחה

ניני51

New member
יש לי גם סיפור על גיסתי.

גיסתי מסכנה מצאו אצלה משהו בשד, היא עברה ניתוח ועשו לה הקרנות. עכשיו היא אחרי כבר. אבל לא אותו בן אדם. הקיצר, לפני חודש עשתה מסיבת יום הולדת למשפחה, ל3 הילדים שלהם שנולדו בהפרש של חודש וגם לאחי שנולד באותו זמן פחות או יותר. כמובן קניתי מתנה לכל ילד וגם לאחי. לגיסתי הבאתי חמסה ממיכל נגרין. תנחשו מדוע הבאתי לגיסתי חמסה? אין לה יום הולדת בזמן הזה. הבאתי לה את החמסה למזל אחרי מה שעברה. בשבת הייתה אצלי להתארח, ושאלה אותי אם אפשר להחליף את החמסה, כי היא ראתה בחנות מעמד לעגילים שנורא מצא חן בעיניה. היא אמרה שאין לה היכן לשים את החמסה. אמרתי לה שמצידי היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. לא אמרתי לה, אבל חשבתי בליבי שהיא טיפשה אם היא רוצה להחליף חמסה של מזל בשטות. מה אתן אומרות?

שש שבע

New member
ניני , מה את פרימיטיבית?

אני שאני לא פולניה לא מאמינה בחמסות, את מאמינה שחתיכת מתכת עם צורה של יד, ולא משנה איזה מחיר או קישוטים יש לה, תביא לה מזל? מעמד לעגילים נראה לי יותר, לפחות יעשה לה סדר בעגילים, ואולי זוג עגילים תואם.... אני הייתי נעלבת מחמסה. ועוד משהו, לא חיבים יוםהולדת בשביל להביא מתנה, אפשר בהחלט לתת סתם ככה. ואם את רוצה לתת לה משהו בשביל מזל? תשלחי לה עוזרת ליום שלם שתנקה ותסדר לה, ואת תשלמי, תאמיני לי, היא תחשוב שזה אחלה מזל...

ניני51

New member
גיסתי לא פולניה, היא בולגריה

דוקא לי נחמד לחשוב על חסמות. וזה לא ממתכת, אלא עם אבנים יפות ושושנים יפים עליה. יופי של חמסה, נראית כמו תכשיט. זה לא העץ או המתכת, אלא הסמל של זה. אני בתור פולניה אוהבת את כל הסמלים של המזל. זה נראה נורא יפה.

שש שבע

New member
אני לא חושבת שחמסה היא סמל למזל

היא נגד עין רעה, וגם כל הענין הזה הוא בעיה, אני חושבת שזה מאוד פרימיטיבי, ולא נכון מבחינת סדר העדיפויות, עין ראה שווה דיון מאוד ארוך, ויש לי הרבה מה להגיד בנושא, אולי שווה פורום.

שש שבע

New member
וחוץ מזה, אני מכירה את העבודות של

מיכל נגרין, קריסטליו וכו', אבל הייתי מעדיפה עדין עגילים או מעמד... אז מה אם החמסה יפה. עדין חמסה.....

כל מה שיעשה לה טוב../images/Emo141.gif

אחרי מה שעברה את צריכה לשמוח.הרי רצית לשמח אותה אחרי מה שהיא עברה

geni1

New member
נכון מאוד!

אל תקחי את זה קשה , ניני! כל אחד ואמונותיו.

ניני51

New member
בכל אופן, הבוקר התקשרתי אל גיסתי.

היא הייתה בדרך לבית חולים לביקורת. שאלתי אותה אם החליפה את החמסה. היא אמרה שבאמת בחרתי לה את הדבר הכי יפה בחנות. והחליטה לשמור עליה. גם אמרתי לה שלא סתם הבאתי לה את החמסה, כי לא הייתה לה יום הולדת. אמרתי לה שזאת ברכה ממני לבריאות טובה. שכל פעם שהיא תביט בחמסה היא תזכור שאני שולחת לה בריאות שלימה. אמרתי לה שהיות והחמסה לא גדולה, הייתי ממסגרת אותה בתוך מסגרת קופסא, כמו שיש באיקאה. קופסה מעץ עם דופן זכוכית מלמעלה, שתולים על הקיר. אמרתי לה שזה יתן לחמסה יותר נוכחות. והיא לא תלך לאיבוד על הקיר. דוקא הרעיון נראה לה. היא אמרה שהיא תתלה אותה בחדר השינה בצד שלה של המיטה. השיחה עם גיסתי הייתה ממש טובה. וגם הפתרון היה טוב לשתינו. תודה שהקשבתן לי.

שש שבע

New member
זו לא גיסה מותק, זה תיק רציני..

אולי משפחה לא בוחרים, אבל בעל ומשפחתו כן. אז או שתסבלי אותה, או שתתנתקי ממנה. והכי טוב, תכירי לה בחור ברמה שלה, תנסי להסביר לה שככה לא מתנהגים, וכו',( ברור שהבחורה מתוסכלת, לא עובדת מנצלים אותה, וגם הבחור שלה מנצל ולא מתחתן, למה להתחתן אם היא עושה לו הכל בחינם?) אולי יהיה לשתכן מזל... וזה יצליח.

הבעיה היא שרק טיפול משפחתי מסיבי

יעזור פה. ההורים שלה אומרים מצד אחד שהם אוהבים אותה והכל אבל מצד שני לא נותנים לה לממש את עצה ואמרים לה שהיא טיפשה וניסו לסכל את הקשר עם אותו חבר זה מעדל בלתי נגמר. אני כרגע חושבת על בעלי ועלי. אני לארוצה לסבול את כל הבעיות שלה... מה גם שאנחנו מדברים על ילד ואני לא רוצה שהיא תתקרב אליו עם כל המרירות הזאת רק שלא תעשה לו עין כמו שעשתה לי לפני החתונה.

rrina

New member
תהיי אופטימית

אני מגיבה באיחור כי רק עכשיו קראתי מה שכתבת. הבעיה של אחות של בעלך זה לא הבעיה שלך. את תשמרי מהם מרחק עד כמה שאפשר. יכול להיות שיום אחד יהיה לה מזל והיא תכיר מישהו אחר שיתאהב בה ויתחתן איתה. למרות שגם זה לא אומר שהיא תפסיק להיות ממורמרת. (ואני מדברת על סמך מקרה די דומה של מישהי שאני מכירה יותר מדי טוב...) פשוט תהיי מרוחקת ממנה וזהו. ואז היא גם לא תוכל לפגוע בך עם המרירות שלה. ותתפללי לאלוקים שהיא כבר תמצא את הזיווג שלה ושיהיה לה טוב בחיים ודי. אגב: מה התכוונת "שלא תעשה לו עין"?

rrina

New member
עוד משהו

אם בעלך מנסה לעודד את אחותו ולעזור לה - תני לו. בסך הכל היא בחורה מסכנה. ואם יש לו סבלנות בשבילה אז כנראה הוא באמת צדיק. ושוב פעם: ביום מן הימים הכל יכול להסתדר. היא "רק" צריכה למצוא בחור טוב שיתאהב בה ויתחתן איתה למרות ה"קטעים" שלה. (ואולי באמת בעלך יכול להכיר לה חברים שלו?) אבל את תשמרי מרחק ממנה ואז היא לא תוכל לפגוע בך במרירות שלה (או בעין הרע אם את מאמינה בזה). תהיי קונקרטית ומרוחקת. אל תטיפי לה מוסר ואל תציעי לה ללמוד/לעבוד כי זה יכול רק לעצבן אותה ואז היא תנסה לפגוע בך (ואני מדברת מ-נ-ס-י-ו-ן מר שלי). עוד דבר: כשקורה ואת פוגשת אותה תתני לה מחמאות על כל שטות. איזה שמלה יפה, איזו רצפה נקיה, איזה אוכל טעים... תדאגי שהיא תהיה "מבסוטית" - וזה יהיה בריא בשבילה ובריא לכולם. בהצלחה!

הבעיה היא שאצלה הכל מתעוות ומעוות

היא התחילה ללמוד כמה פעמים מזכירות ומטפלות ותמיד הפסיקה באמצע כי א) אין לה עידוד מהורים (יש מהאחים) וב) כי היא אומרת ששום דבר לא מעניין אותה. ניסתי פעם לדבר איתה על מה מעניין אותה מה היא עושה והיא פשוט לא הצליחה לענות על השאלות שלי הבחורה אפילו לא רואה אופרות סבון כיאלו משהו שענייו אותה אפילו הדברים הכי טיפשיים אבל משהו. היה לנו לפני חודש ומשהו ריב בטלפוןשאני שחמה שקרה כי הצלחתי להוציא כל מה שהפריע לי ובשיחה שאלתי אותה למה היא אפילו לא מסוגל תלומר לי שלום כשאני נכנסת לבית? החינוך שלי מההורים היא פולני משהו ואין דבר כזה שאני נכנסת לבית ולא אומרת שלום ישר. אחד כללי לכולם היא אפילו לא מוציאה את האף שלה מהמטבח לומר שלום לא רק לי אלא גם לאח לשלהשאותו היא אומרת שהיא אוהבת נורא.התשובה שלה הייתה שהיא לא אומרת שלום לאנשים שהיא לא מכבדת ומעריכה
היא חושבת שאני אתחיל לשק איתה משחקי כבוד? זה לא מעניין אותי בכלל יצא בסוף שלא דיברנו כמה שבועות ובסוף היא ביקרה את בעלי ודיברה איתו ובשישי שאחריו היא כבר אמרה לי שלום. זה נורא פשוט המשפחה צריכה טיפול פסיכולוגי ואני לא אומרת זאת בצחוק אלא אחרי שיחה ארוכה ועמוקה עם אבא שלי שהוא פסיכיאטר שלא מוכן כמובן להכניס את הראש לבאלגאן) שתבינו זהו בית שבו אם האבא רוצה משהו היא לא מבקש אלא רומז בעוויתות פנים ולפעמים שורק לאשתו שתביא לו, הוא מתעצבן אם אחד מהילדים מקבל משהו שהוא לא קיבל לאכול ותמיד מקבל צלחת נפרדת. בעלי כבר רגיל ומפליא אותו למה אני לא מקבלת פשוט את המצב אל אני לא יכולה, כי זה נראה לי לא נכון. בבית שלהם אני שותקת אבל בבית אנחנו מנהלים שיחות ארוכות שתמיד נגמרות בהסכמה שלנו שהם דפוקים בראש. נ.ב. לעשות עין= לעשות עין הרע ואני מאלה שלא מאמינה הזה בכלל אבל הייתה לי הרגשה חזקה מאוד

ניני51

New member
מעניין איך בעלך יצא אחרת מהמשפחה

שלו. ועוד יותר מעניין שאת שבאה ממשפחה משכילה, נכנסת למשפחה כל כך פרימיטיבית. ועוד יותר מפליא שזה בכלל נוגע לך. אם אחותו של בעלך פסיכית, אז מדוע את מרגישה חובה לסדר לה את זה?

geni1

New member
ניני , מה כ"כ מפליא אותך?../images/Emo12.gif

גם בעלי בא ממשפחה פרימיטיבית ואני באתי ממשפחה משכילה. כשהתחתנתי איתו בכלל לא חשבתי על זה! הרי מתחתנים עם הבן אדם ולא חושבים על המשפחה שלו. ולפעמים גם האהבה גורמת לך להיות עיוורת לגבי כל מיני דברים , כולל המשפחה .

אז אולי זה נכון השידוך../images/Emo46.gif

בודקים את המשפחה ורק אחכ מציאים את הבן או הבת

ניני51

New member
אסתיה, מבחינה זאת השיטה של

השידוך בחברה החרדית אולי יותר מוצלח כי בודקים את המשפחה מספר דורות. יחד עם זאת להו החילוניים ישנה אפשרות לא להתחבר למשפחה שאנחנו לא חושבים שהיא מוצלחת, למרות שיכול לצאת ממנה בן מוצלח מאוד למרות הכל. כבר נאמר "להזהר בבני עניים שמהם תצא תורה". מקווה שציטטתי נכון. אבל העיקרון ברור.

צפנתי

New member
זהו, שזה בני העניים ולא הבנות.

במשפחות פרימיטיביות הנסיך יקבל המון, ויצפו ממנו ויאמינו שהוא יגיע רחוק, אבל הבת....מה כבר יכול לצאת מאישה? אי אפשר להאשים את המסכנה שהיא דפוקה. דפוקה כי דפקו אותה.

למעלה