בעיות התנהגות :/

בעיות התנהגות :/

טוב אז יש לי חתול פרסי גזעי בן שנתיים בערך מאז ומתמיד הוא היה קצת חולה נפש בלשון המעטה, מאד מאד פרנואיד ודיי פחדן. כבר המון המון זמן שהוא היה עושה לנו צרכים על השטיח במקום ספציפי מאד בבית. כל מה שניסינו לא עזר.. ממש כלום ובזמן האחרון הוא פשוט היה מתחבא מאחורי הספה ולא זז משם כל היום, רק מתישהו יוצא לאכול קצת ולעשות צרכים וחוזר לשם. המצב הפך לבלתי נסבל והבית מלא בריח ואי אפשר היה לנקות את זה מספיק טוב כל פעם אז סגרנו אותו באמבטיה [היא דיי גדולה ומרווחת].. שם גם הארגז צרכים של החתולים [יש לי עוד אחת] ושמתי לו מים ואוכל. פעם אחת הוא עשה צרכים בחול וזהו, מאז הוא עושה ברחבי האמבטיה. אנחנו לא מסוגלים להוציא אותו כי אנחנו יודעים בדיוק מה יקרה [ניסינו כמה פעמים]. אני ממש אבודה ולא יודעת מה לעשות אמא שלי רוצה להעיף אותו כבר כי הוא לא קשור אליה ולא מתקשר איתה ורק עושה לנו צרות. אני לא יודעת איך לתקן את ההתנהגויות שלו כל מה שניסיתי לא עזר.. אולי תוכלו לייעץ לי תודה

יצורה

New member
כמה אפשרויות

האם החתול נבדק אצל וטרינר? הרבה פעמים בעיית התנהגות כזאת נובעת מבעיה רפואית שבעקבותיה החתול מקשר את ארגז החול עם כאב ולכן נמנע מלהשתמש בו. הדבר הראשון שצריך לעשות כשצצה בעיה כזאת הוא בדיקה רפואית, כולל בדיקת שתן. איזה ארגז יש לחתול? איזה חול? הרבה חתולים לא אוהבים ארגזים סגורים וגם לא חובבים חול קריסטלי, שהוא גס יותר ופחות נעים לחפור בו. כל כמה זמן אתם מנקים את הארגז? כל כמה זמן אתם מוציאים ממנו "תוצרים"? חתולים אוהבים ארגז נקי (כמו רובנו
). עשיתם שינויים בבית? הזזתם את הארגז? קניתם רהיט גדול לחדר בו נמצא הארגז? ושאלה אחרונה - החתול עבר עקירת ציפורניים? אני מציעה להתחיל מקריאת המאמר הזה שנותן הסברים וכמובן - מבדיקה רפואית. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=16&QID=1904 אם החתול בריא והמאמר לא יעזור, כדאי להיעזר ביועצת התנהגותית.

אז ככה

הוא לא עבר כמובן עקירת ציפורניים. החול תמיד מאד מאד נקי, מנקים כל יום.. והארגז לא סגור.. הוא פתוח ונגיש ואין בו חול מתגבש אלא חול רגיל. הוא עבר בדיקה ווטרינרית, והוא בסדר. אבל המצב רק ממשיך להדרדר והוא גם נורא רזה. לא הזזנו כלום ולא היו שינויים בבית... כמו שאמרתי, הוא המון המון זמן היה עושה במקום מסוים בבית וכל מה שניסינו לא עזר. אז עכשיו המצב רק מחמיר. גם הווטרינר שלנו פעם אמר שהחתול קצת "מוזר" בלשון המעטה... אני אובדת עצות :S תודה

למעלה