בעיות התנהגות של כלבה בזמן שהבעלים בהריון...

Micmic31

New member
בעיות התנהגות של כלבה בזמן שהבעלים בהריון...

שלום,
אשמח לייעוץ מניסיונכם..
אני בחודש החמישי להריון. בשנתיים האחרונות אנחנו מגדלים כלבה עדינה וחברותית (כבת 3). לפני כחודש התחילו להופיע בעיות:

זה התחיל עם זה שהיא היתה משתינה מתוך שינה. לא כמה טיפות, אלא ממש הרבה. עשינו בדיקת שתן ובדיקות דם ולא נמצאה סיבה. הוטרינרית אמרה שיתכן וזה משהו עצבי ואפשר לטפל בזה (היא מעוקרת). זה הפסיק כעבור כמה ימים לבד, ללא טיפול.

לאחר מכן היא הפסיקה לאכול את האוכל שלה. לפני כן היא היתה אוכל בתאבון מיד כשהגשנו לה את האוכל. ניסינו לתת לה אוכל ולאחר 10 דקות לקחת אותו במידה והיא לא אוכלת, זה לא עבד והיא פשוט לא אכלה. שמתי לב שאם אני יושבת לידה בזמן מתן האוכל, היא לאחר כמה דקות אוכלת בתיאבון את האוכל....

היום, בזמן שהיתה במרפסת לבדה (כרגיל) היא החריבה לנו שני עציצים על ידי חפירה בכדים ופיזור החול. כבר שנתיים שהיא והעציצים חיים בשלום... מה קורה פתאום?

מעבר לכך, היא עדיין עדינה וחברותית כלפי כולם (כלבים ואנשים).

האם יכול להיות קשר לעובדה שאני בהריון?!? מה עובר על הכלבה?!? אשמח לעצות...

meedas

New member
לא חושבת שקשור להריון

בריחת שתן - בעיה מוכרת אצל כלבות מעוקרות (ובכלל). יש טיפול תרופתי פשוט בסירופ או כדורים שמעלים את הבעיה לגמרי (טיפול שניתן לכל החיים). אם בינתיים זה לא קורה כל הזמן אפשר לחכות להחמרה שאולי תגיע בהמשך ורק אז להתחיל לטפל

אוכל - אולי משעמם לה האוכל. אולי השק הנוכחי לא טרי מספיק. אולי יש לה בעיית שיניים שמקשה עליה לאכול... לא חסרות סיבות אפשריות. להתחיל מבדיקת הפה ואח"כ לנסות אוכל אחר

הרס עציצים - בכרטיס שלך כתוב שאתם מהמרכז אז הניחוש שלי הוא שזה יותר קשור לאזעקות ופיצוצים מכל דבר אחר. יכול להיות היא נלחצה ממשהו והוציאה את הלחץ על הצמחים

נוש789

New member
לא ידעתי שיש תופעה כזאת לעיקור

מעניין שהוטרינר לא ציין זאת.......אולי זאת הסיבה שהיא תמיד משתינה מהתרגשות מכלבים אחרים?

meedas

New member
אני לא יודעת אם יש קשר

להשתנה מהתרגשות (או השתנה כניעתית). זה מסווג בדרך כלל כבעיית התנהגות

הכלבה הקודמת שלי פיתחה בריחת שתן בגיל מבוגר יחסית, בערך 10
הנוכחית התחילה עם זה כבר בגיל 4 בערך (כיום בת שש וחצי). היא מקבלת תרופה אבל לא כל יום, אלא בערך פעמיים בשבוע. במקרה שלה זה מספיק לשמור אותה יבשה בשגרה (בינתיים)

נוש789

New member
היא כמעט בת שנתיים...

פעם הייתה משתינה כשהיינו חוזרים בעבודה אבל זה עבר, לאחר שהפסקנו ללטף אותה ועכשיו זה בסדר גם אם נלטף...
היא עושה את זה רק כשהיא פוגשת חברים שלה, אם היא שמחה זה כמה טפטופים ואם זה כלב שמפחיד אותה זה יכול להיות ממש השתנה... בגלל שזה בחוץ זה לא מפריע אבל לפעמים נתקלים בחבר בלובי או מעלית ואני מרימה אותה בגלל זה

rdogs

New member
הריון וכלבים

בהחלט יכול להיות קשר! הגוף שלך עובר שינויים הורמונליים וזה משפיע על הכלבה.

האם בעקבות ההריון משהו השתנה אצלכם? פחות תשומת לב? פחות טיולים? פחות עבודה?

אני לא יודעת אם פעם עבדתם עם מאלף, אבל כנראה שאתם צריכים לחזור לעבוד איתה, חיזוק התנהגויות רצויות, מניעה של התנהגויות לא רצויות.

למעלה