בעיה של מתחזק

צדיקון

New member
בעיה של מתחזק

טוב אני בן 16 ואני בחברה מאוד חילונית אבל מגיל קטן האמנתי אמונה שלמה בזמן האחרון התחלתי קצת להתחזק והתחלתי לשמור שבת (תמיד הנתחתי תפילין) אני משתדל לקיים ולעשות כמה דברים שאפשר ולהיות בן אדם טוב הבעיה העיקרית זה בזוגיות אני לא יודע מה מותר? מה אסור? אם בכלל מותר להיות בקשר עם בחורה בגילי או לא? מותר להתנשק? ולהסחף? או שאסור אני חייב עזרה :(

asaf2000

New member
כן זה מוגזם

אבל שאלת מה אומרת ההלכה, לא? אז זאת ההלכה.

אלישיר

New member
שלום צדיק,../images/Emo24.gif ברוך הבא../images/Emo66.gif

בעזי"ת המציאות שלך כיום היא כזאת, שאין אפשרות לצפות ממך לאדיקות מיוחדת, לנוכח פיתויי העולם בו אתה נמצא, וגם אין לצפות שהמצב ישתנה כל כך מהר, שהרי אתה כולה תיכוניסט, ולא בוגר שהולך לקחת את הרגליים שלו אל תכלית חייו. היתה כאן בתחילת שנת הלימודים פלונית בשם שני, שהיתה פחות או יותר בנקודה שלך. אני מפנה אותך לשירשור שעסק בפניה שלה, תקרא, תלמד בתשומת לב, תכניס ללב, ואז ננסה למקד אליך עצה קצת יותר אישית. הייתי מנסה לעשות זאת עכשיו, אבל מחילה המח שלי קצת מחופף בשניה הזו. שלום לכם אמרה שני.

אני אנה

New member
טוח קצר או טוח ארוך ? מה עדיף ?

טוח קצר או טוח ארוך ? מה עדיף ? כאשר מסתכלים על אדם רציני רואים בברור שהוא מעדיף את הטוח הארוך על הטוח הקצר. הוא משקיע בלמוד , כי בעתיד הוא יגיע ל ... הוא חוסך, כדי שבעתיד יהיה לו ... ועוד ועוד. מאידך, אנשים פחות רציניים , מתעלמים מהמחר ועסוקים בהנאות המידיות שלהם. נראה לי שההבדל הזה ברור ומובן מאליו. כאשר בחור צעיר עובר את כל "סדרת החיים" שלו עם כל בחורה שהוא אוהב ברגע זה ... ואח"כ אוהב אחרת , ושוב אחרת. הוא כורת לעצמו את היכולת לחיות אחרי נשואיו עם אשה אחת, לאורך שנים. בחייו עם אשתו לעתיד, הוא ינהג כפי שהתרגל ... להעדיף אחרת על פני הנוכחית, הוא יעשה השוואות בין ה"בצועים" של פלונית לעומת אלמונית... דברים המובילים לנתק את הקשרים ארוכי הטוח הבונים את האישיות שלו. אולם אם התרגל להתאפק, התרגל לשלוט על רגשותיו והנהגתו ... זה משהו אחר לגמרי. עכשיו הוא השולט, הוא המכוון, הוא לא נסחף אחרי יצריו. האין אלו חיים אחרים לגמרי ? חשוב על זה

למעלה