בעיה קשה - למומחים

supervine

New member
בעיה קשה - למומחים ../images/Emo164.gif

יש במחשב שירות שעובד בפורט 80 (שידור מצלמות אבטחה לאינטרנט). כשמנסים להיכנס לכתובת 127.0.0.1 נפתח העמוד של השירות - יעני הוא מתפקד טוב. חיבור לאינטרנט בעזרת ראוטר של בזק (אלחוטי עם מודם מובנה). כמובן פתחתי את הפורט 80 ל-10.0.0.1 (הכתובת של המחשב). הכל אמור לעבוד בסדר. הבעיה כשאני מקליד כתובת IP של הראוטר (החיצוני) ואני אמור להגיע דרך הראוטר לעמוד השירות (הפורט פתוח) - אני מגיע לעמוד סיסמת כניסה להגדרות הראוטר (כאילו הקשתי 10.0.0.138 מתוך הרשת). נראה כמו הראוטר לוקח לעצמו את פורט 80 ומטפל בו (תוכנית התצורה שלו) ולא מעביר הלאה למחשב בתוך הרשת. אזכיר שהפיירוול של XP המחשב מבוטל ואין פיירוול אחר. אם מישהו יודע איך פותרים את הבעיה, אודה מאוד מאוד. יום טוב

feranicus

New member
כמה שאלות

לאיזה כתובת בדיוק פתחת את פורט 80? למה בכלל את משתמש בפורט 80 לצורך IP CAMERA? תבחל פורט אחר כמו 8080 או משהוא אחר, פורט 80 נועד בשביל WEB ובדרך כלל הוא גם שמור בשביל זה בנתב. ואז לבדוק שום האם הקשר עובד. לדעתי גם הREMOTE MANAGMENT של הנתב שלך עובד על פורט 80 ובגלל זה אתה מגיע אליו כי הוא הראשון ברשת לפני המחשב שמשמש כשרת מצלמות

dudi4321

Active member
התוכנה עם פןרט נוסף

מוסיפים מספר הפורט לכתובת: 81.13.14.15:23456

supervine

New member
תשובות

לכתובת 10.0.0.1 (הכתובת הפנימית של המחשב). ככה מוגדרת התוכנה - מקישים בדפדפן את הכתובת של המחשב ומגיעים ללוח בקרה על המצלמות... (לא מצאתי בתוכנה לשנות את הפורט...) התקנתי מערכת דומה בעבר וזה עובד בלי בעיה. (אפשר לראות בכתובת 217.132.81.112). זהו שלא מצאתי בראוטר איזה הגדרה שתאפשר לי לשנות את הפורט או משהו כזה.... תודה

אזרח111

New member
תשובה.

אני ממליץ לקרוא יותר אודות אופן הפעולה של הNAT באתר של צ'יף. בכל מקרה, כשאתה עושה הפניית פורטים בנתב, אתה מפנה תקשורת שמגיעה מהWAN בלבד, למחשב ספציפי בתוך הרשת. הפניית פורטים לא תופסת בתקשורת בתוך הLAN. אם למישהו יש רעיון, אשמח לשמוע. למרות שלא נדמה לי שזה אפשרי, בטח ובטח עם נתב די פשוט של בזק.

אזרח111

New member
מחשבה נוספת.

אם זה קורה כשאתה מנסה לגשת אל השירות מתוך IP חיצוני וזה פשוט מגיע לך לנתב, אתה אמור להיכנס להגדרות הנתב ולשנות את הפורט שדרכו עושים REMOTE MANAGMENT.

wa11a

New member
פשוט ביותר...

אתה לא יכול להיכנס מתוך הרשת הפנימית לכתובת החיצונית ולראות מה קורה עם השרת מצלמות שלך, במקרה שלך הראוטר לא מאפשר זאת. דבר ראשון אל תגלוש דרך 127 אלא דרך הכתובת הפנימית 10.0.0.1 . הפיתרון היעיל ביותר זה להיכנס ל canyouseeme.org ולהריץ בדיקה לפורט 80 פנימה. לראות אם הוא אכן פתוח . מה שאתה עוד יכול לעשות זה להיכנס לאחד משירותי הפרוקסי השונים באינטרנט ולהכניס את הכתובת שלך ואז לראות אם אתה מקבל בתגובה את עמוד הבית של המצלמות ( זה בעצם ימחיש לך את החיבור מבחוץ) . מקווה שעזרתי .

shed

New member
הבעיה לא קשה, והתשובה פשוטה

אני מניח שאתה הגדרת הפניית פורטים כמו שצריך. הבעיה, כפי שאתה מתאר אותה, היא שבפניה מבחוץ אתה מקבל את עמוד הניהול של הראוטר במקום לקבל את העמוד המיועד בתוך הרשת הפנימית. הפתרון הוא כמובן לבטל את ה-remote management של הראוטר שלך (בכל מקרה אני לא ממליץ להשאיר את הפונ' הזו פתוחה, מדובר בפרצת אבטחה לא קטנה).

למעלה