בעיה קשה ביותר ../images/Emo7.gif- ניצור עובדים|סי
בעיה קשה ביותר
- ניצור עובדים|סי
שלום לכולם
אני זקוקה לעזרה בדחיפות .. אתאר את המצב הקיים ואשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי ... אני עובדת כמלצרית במסעדה . המעביד לא משלם לנו לפי שעה , אלא גובה 12 אחוז שירות מהלקוחות בתוך החשבון ובסוף היום מפריש לנו מהסכום שגבה עבור השירות 7.2 אחוז מהשירות שהוא גבה מהלקוחות. ואם הלקוחות השאירו מעבר ל 12 אחוז שירות זה עובר אלינו. בנוסף אפילו את ה 7.2 אחוז אנחנו לא מקבלים אלא יש להם איזה חישוב מסויים שבסופו של דבר מקבלים המלצרים 6.4 אחוז מהשירות אותו גובה המסעדה . אני מודעת לכך שזה ניצול לשמו .. בעיקר לאור העובדה שמזלזלים ומנצלים את המלצרים ומתייחסים אליהם בתת תנאים ובצורה לא אנושית ומזלזלת. לאחר ששאלתי את האחראים מדוע גובים 12 אחוז שירות ולא נותנים את כולו למלצרים - קיבלתי תשובה : שהכל הולך אלינו .. פשוט ה- 6 אחוז שהמסעדה משאירה אצלה הולך לתשלום הביטוח לאומי שלנו ... אני עוד לא שמעתי בן אדם שמשלם כל יום 200 שקל לביטוח ..... אז בקיצור ולעניין אני מעוניינת לדעת מה אני יכולה לעשות בנידון.. האם יש חוק חד משמעי שאוסר זאת ? האם אני יכולה לבוא בדרישות לקבלת הכסף המצתבר שנשאר אצל המסעדה יום ביומו ? או שרק דרך תביעה משפטית אני אוכל להשיג משהו - אם בכלל ? והאם העובדה שאני מקבלת תלושי משכורת יכולה לעזור ? את האמת אני עובדת רק חודש אחד אז עדיין לא קיבלתי את התלוש .. אשמח לקבל תשובה לשאלותיי במהרה ....
בעיה קשה ביותר
שלום לכולם