בעיה... פרצו לי לחשבון..

lordnoodle

New member
בעיה... פרצו לי לחשבון..

שלום. אתמול פתחתי את המסנג'ר וישר אחד אנשי הקשר התחיל איתי שיחה. התחלתי לדבר איתו ושמתי לב למשהו מוזר. היה כתוב למעלה בערך 4 פעמים רצוף משהו כזה :" חשבון המסנג'ר נפרץ, כבה את המחשב למזעור נזקים". כמובן, המשפט היה כתוב באנגלית וניסוחו היה טיפה שונה. חשבתי בהתחלה שמדובר במתיחה, אך המוען היה messenger. מה גם שהתחלתי לדבר עם הבנאדם, ופתאום אני רואה הודעות שמתווספות ממני, למרות שלא אני כותב אותם- כאילו שמישהו מתחבר לחשבון שלי בו זמנית יחד איתי... נלחצתי כמו לא יודע מה, שיניתי את הודעת ה"אוואי" להודעת אזהרה שפרצו לי, ואחרי כמה שניות ההודעה התאפסה. שיניתי שוב את ההודעה, חסמתי את אותו איש קשר(מחשש שהוא אולי זה שפרץ/מתח אותי) וסגרתי את המחשב. לאחר הפעלה מחדש, הרצתי בדיקה נגד וירוסים עם AVG ולאחר מכן עם Ad-Aware 2007. לא נמצא שומדבר :-\. עשיתי "שכחתי את הסיסמא שלי", ובכך שיניתי את הסיסמא של המסן לאחת מסובכת יותר(מה גם שהסיסמא הקודמת שלי לא הייתה קלה, לכן היה מוזר שפרצו לי). אני יודע בוודאות שלא נתתי את הסיסמא לאף אחד, ואין לי ממש מושג מי עשה זאת.. האם זאת מתיחה כלשהי? האם עכשיו המסנג'ר מוגן? האם כדאי לפתוח חשבון חדש, והאם זה בכלל יעזור(כי אפשר לפרוץ גם אליו..)? תודה רבה מראש...

MineraL

New member
ההודעה הזויה ביותר

תראה אם יש התפחויות (דומות) ואז תחליט אם לעבור למנסג'ר חדש

cmpo

New member
../images/Emo109.gif ../images/Emo2.gif

אני הייתי ממליצה לך לפתוח חשבון חדש בשביל לא לקחת סיכונים. הבעיה שתיארת פה, לא שמעתי אותה אף פעם בעבר. בלתי אפשרי להתחבר לאותו מסנג'ר משני מקומות שונים... כנראה הפורץ שלך היה מתוחכם במיוחד...

lordnoodle

New member
או שאני סתם הוזה...

תגידי, יש מצב שיש איזושהי תוכנה שצד אחד בשיחה יכול להפעיל כדי לשלוח הודעות בשמך? אני לא מתכוון לתוכנה שמאפשרת לו לדבר עם אנשי קשר אחרים שלי, אלא רק לשלוח הודעות באותה שיחה רק שבצד יהיה כתוב הכינוי שלי, ודברים כאלו... אחרי חיפוש בגוגל, מצאתי איזה שהוא איזכור בנוגע לתוכנה כזאת, שאיתה אפשר "לשגע" את האדם שאיתו אנחנו מדברים.. יש כזה דבר? תודה מראש... (עוד שאלה: נגיד ושמרתי את כל אנשי הקשר שלי בקובץ ופתחתי חשבון חדש. לאחר הimport כולם יהיו חייבים לאשר אותי מחדש??)

MineraL

New member
זה לא בדיוק תוכנה...

יש כל מיני פיצ'רים ב-StuffPlug שמאפשרים לשנות את הכינוי ושיראו אותו רק בחלון ההודעות. ז"א שהכינוי בכללי לא משתנה, אבל בחלון ההודעות הוא מוצג כשונה, לפי ההגדרה שנתנו לו. אם אתה נמצא בועידה ופתאום אתה קולט שמישהו אחר מדבר בשמך, זה אומר שהוא השתמש בזה, אין מה לדאוג לגבי פריצה

lordnoodle

New member
פיווווו...

יש מצב שזה מה שעשו לי.......... התחלתי לדבר עם מישהו, וקיבלתי הודעה על פריצה כמו שכתבתי למעלה. אז אמרתי למי שידברתי איתו שאני מפחד, כי אולי פרצו לי ואז פתאום אני רואה מישהו שולח בשמי "כן, פרצו לך" ... זה הפחיד אותי כמו לא יודע מה.. מה שמוזר זה, שאיך שינו לי את הודעת האוואי?

MineraL

New member
לא זכור לי שאפשר...

אולי התבלבלת. בכל מקרה, אין אפשרות להתחבר (בו זמנית) לאוות משתמש, ככה שהסיכוי שהוא פרץ לך אישית קטן מאוד. מעבר לזה, כל שינוי הפרטים שלך נחשב לפריצה לLive.com, למייקרוסופט, ככה שהסיכוי הזה הוא הרבה יותר קטן

למעלה