בעיה עם edimax 6114 Wg....

mrkipi

New member
בעיה עם edimax 6114 Wg....

לאחר שהגדרתי את הראוטר והכל עבד מצוין , חיבור לאינטרנט LT2P שינוי סיסמא ראשונית שינוי IP וביטול DHCP כדי לשלוט על פתיחת פורטים לכתובת מסוימת - שמרתי את ההגדרות לגיבוי והצלחתי להכנס לממשק עם הכתובת החדשה והסיסמא החדשה הכל עבד מצוין....אחרי הכל רציתי להעביר את הראוטר למיקום אחר (חוסר בשקעים) ואז הכל השתבש אין לי גישה לממשק (לא המקורי 192.168.2.1 ולא החדש 192.168.0.1) כאשר ניסיתי את כל האפשרויות של הגדרות IP אוטומטי וגם ידנית עם gateway מתאים לכל כתובת. ניסיתי לעשות reset למכשיר אבל זה לא נראה שעבד הוא פשוט מסרב להופיע. כרגע הוא מתפקד בתור חיבור בלבד למודם כאשר אני גולש כמו פעם עם חייגן. זה לא בעיה של הגדרות אקספלורר כי יש לי גישה חממשק ניהול המודם , אשמח לעיצות .

ADC1

New member
לא מומלץ

לשנות את כתובת ממשק המודם בכלל וגם לא את שרת DHCP. תנסה להוציא את שקע ספק הכוח מהמודם ומהנתב ואז חבר ראשית את המודם ואח"כ ואחרי סינכרון חבר את שקע הנתב. לחץ על שקע ה- RESET באמצעות קיסם למשך כ- 10 שניות(אתה אמור לראות את מוריות הנתב מהבהבות ואז תעזוב). אחרי האיפוס נסה להיכנס לממשק בכתובת המקורית שלו.

mrkipi

New member
תודה על התשובה המהירה אבל ...

לצערי כבר ניסיתי את זה, למה אתה אומר שלא מומלץ לשנות DHCP לא ברור לי אבל כל אחד והדעה שלו , בכל מקרה אני חוזר ואומר שהכל עבד לאחר השינוי אפילו לאחר restart למחשבים כך שהיתה גישה לממשק וכן גלישה באינטרנט כך שהגדרות ה IP הידניות עבדו ....

ADC1

New member
אני לא מבין

יש לך גישה לממשק הנתב או לא? תוכל לפרט בשורה אחת מה הבעיה?

ADC1

New member
אם עשית

כיבוי וגם RESET וזה לא עזר. בדוק האם יש בעיה בכבלים: האם נוריות 10/100 ו- LNK/ACT דולקות? האם כרטיס הרשת שלך בכלל מאופשר? נסה גם לבצע משורת הפקודה(לאחר הרצת פקודת cmd - בהנחה שאתה ב- XP): ipconfig /release ואח"כ רשום: ipconfig /renew

mrkipi

New member
החלפתי כבר כבלים והנוריות דולקות...

עשיתי ip /release ....renew וכלום כבר לא עזר.

ADC1

New member
אחרי

שעושים ipconfig /renew הנתב אמור להקצות כתובת IP למחשב, הרץ אחרי הפקודה הזאת את הפקודה: ipconfig ותעלה את הפלט שנראה.

mrkipi

New member
הנתב כבר לא מקצה לי כתובות...

תאמין לי שחרשתי את האופציות מלמעלה למטה....הנתב הפסיק להקצות לי כתובות (לא יודע אם זה בגלל ניטרול ה DHCP, ש reset אמור לפתור ) לכן אני מקצה ידנית לכל תחום זה שאני הכנסתי או המקורי ושום צורה לא עבדה , כולל כל אפשרויות ה gateway ....מי שמקצה כתובת לחיבור לאינטרנט כרגע זה המודם ( חזרתי לגלישה "רגילה" כדי לפתור את הבעיה.

ADC1

New member
אין משמעות

לפקודות ipconfig /release ו- ipconfig /renew אם אתה מקצה כתובת באופן ידני. התכוונתי שעליך לבצע את הפקודות הללו רק לאחר שאתה מאפשר הקצה באופן אוטומטי(קבל כתובת IP באופן אוטומטי וכנ"ל גם לגבי DNS). אז אם לא עשית זאת עדיין ככה, אז בצע את זה שוב ותן פלט של ipconfig.

mrkipi

New member
אני מעריך את ההשקעה שלך...

אין דרך טובה יותר לבלות את השבת מאשר מול קופסא שחורה שלא שומעת לך...אני יודע שצריך לאפשר קבלת כתובת אוטומטית כדי שיקצו כתובת , ושוב אני אומר שניסיתי אבל הנתב מסרב לתת כתובות.

ADC1

New member
טוב אז ככה

אם ניסית את הכול: איפוס נתב מספר פעמים, כולל הוצאה משהקע מספר פעמים, וגם את ההוראות שאמרתי לך, אני חושב ש: 1) הנתב פגום(בכל מקרה יש לך 3 שנים אחריות) 2) יש מצב(כמו שלי קרה) שכתוצאה מפעולה מסויימת שעשיתי הנתב מאבד כל קשר עם העולם(למרות שהנורות דולקות) ולא מגיב לכל פעולה. את המצב הזה פתרתי ע"י כך שניתקתי אותו מהחשמל כולל משקע הספק שלו למספר שעות ואחרי שחיברתי נדלקו הנורות הרגילות ונורית WLAN-G דלקה לאחר כ- 10 שניות וזה הסימן שהוא שב להכרה. את הסימפטום השני מאפיינת התופעה הזאת: אם אתה לוחץ על כפתור ה- RESET ולא רואה את הנוריות מהבהבות(בעיה באיפוס) אז כנראה יש לך את הסימפטום הזה.

rokey33

New member
תנסה לנתק את הכבלים מהנתב.

להוציא אותו מהחשמל לחכות 10 שניות ולהחזיר אותו לחשמל. תעשה הפעלה מחדש למחשב ממנו אתה רוצה להכנס לממשק הנתב וזה אמור להסתדר.

אור69

New member
את כפתור האיפוס

שמאחורי הנתב יש להחזיק לחוץ מעל 10 שניות. נסה לעשות זאת כאשר כל הכבלים מנותקים מהנתב (למעט החשמל כמובן). תן למחשב IP ידני של 192.168.2.100, סאבנט 255.255.255.0 ו-GW 192.168.2.1. אתחל את המחשב ולאחר מכן חבר מחשב זה (בלבד) אל הנתב ובדוק אם יש גישה למימשק שלו. (שם משתמש וסיסמת ברירת המחדל). אולי בכל זאת גם תעלה לפה את הפלט של IPCONFIG, כפי שביקשו ממך כבר קודם.

mrkipi

New member
שוב אני חוזר...

עשיתי reset בכל צורה אפשרית בלי כבלים ורק חשמל ,אין פלט של ipconfig בגלל שהנתב לא מחלק כתובות...וניסיתי את ההגדרה הידנית שהצעת וזה לא עוזר. אתה רוצה לראות את 0.0.0.0 או 169.254 ? ipconfig /renew נכשל כל פעם בגלל שהוא לא מוצא dhcp.

ADC1

New member
הסימפטום שאתה

מתאר מתאים למצב 2 של ההודעה האחרונה שלי. אם תעשה מה שאמרתי יש סיכוי שזה יעבוד, כי גם לי קרה את המקרה הזה...

mrkipi

New member
חבר'ה אני מעריך את הניסיונות....

התייאשתי , כבר ארזתי אותו כדי לקחת אותו מחר חזרה לחנות ...יש אחריות... בכל מקרה תודה לכולם .

למעלה