בעיה בצריבת DVD

בעיה בצריבת DVD

שלום:) יש לי צורב DVD, שכבר צרבתי איתו הרבה פעמים ולא היו בעיות. בעצם, צריבה על דיסקים של DVD נעשתה בעבר בעזרת תוכנה אחרת שצורבת ISO, ולא בנרו, וזאת הבעיה. אני מנסה לצרוב DATA על DVD לצורך גיבוי המחשב. בנרו אקספרס אני מעביר את התפריטים למצב DVD, ולוחץ על DATA. הבעיה היא שהנרו נותן לי 9000MB במקום הפנוי, שזה דיסק DVD עם שתי שכבות, ואני רוצה על דיסק DVD רגיל, עם קיבולת של 4.7. הוספתי בכלמקרה קבצים בסך 4600MB, ניסיתי לצרוב, הוא אמר לי להכניס דיסק, הכנסתי את הדיסק DVD הרגיל שלי, אבל זה כתב לי שאני צריך דיסק DVD ....(כל מיני סוגים של + ו-), שיהיה עם שתי שכבות. ואין לי שתי שכבות. אז איך אני מגדיר את נרו לצריבה על דיסק DVD של 4700? ניסיתי לחפש הגדרה בשביל זה בMORE שמה למטה, נכנסתי לדיסק אינפו, ותוך כדי גיליתי שלדיסק DVD שלי יש קיבולת של 4.4GB ולא 4.7 כמו שכתוב על הדיסק. למה זה? מה שגם כשאני פשוט מכניס דיסק ומסתכל במאפיינים במחשב שלי כתוב 0 קיבולת 0 בשימוש 0 פנוי. וזו לא בעיה של הדיסק הספציפי הזה:S ממש תודה רבה לכל מי שיענה לי:) להתראות:)
 
מקפיץ...

 

TopSound

New member
../images/Emo26.gif

הקיבולת של מדיית DVD בנפח 4.7GB היא בעצם 4,400MB ולא 4,600/4,700, הסיבה:
Computers and DVD drives count the numbers differently. Computers count according to a binary system (base 2). The creators of the DVD standards decided to count bytes in decimal systems (base 10). A DVD labelled with a capacity of 4.7GB actually holds 4.39GB in computer terms.​
 
O: החכמתי אבל

גם 3.9GB אני לא מצליח לצרוב. אני צריך להגדיר את הנרו לדיסק DVD עם שכבה אחת ולא שתיים=/ מישהו יודע איך עושים את זה?
 

TopSound

New member
../images/Emo26.gif

לא הבנתי אותך, למה הנרו חושב שיש לך דיסק דו-שיכבתי בכונן? האם באמת יש דיסק כזה בכונן? הנרו אמור לזהות באופן אוטו' מה גודל המדייה אותה הכנסת לכונן... צרף צילומי מסך רלוונטים!
 
הנרו לא מזהה כלום:p.

כשבוחרים בDATA DVD בתפריטי נרו, הוא ישר מביא לי מסך של צריבה על דיסק שתי שכבות. תמונה להסברה: לחץ כאן. עכשיו, כשניסיתי לצרוב לפני כמה ימים עשיתי כמו בתמונה, לחצתי הבא, שוב הבא, ואז הגעתי לחלון שזה אמור לצרוב בו. וזה אמר לי שהדיסק המבוקש הוא DVD-R/DVD+R וכו'.. ומה שהיה משותף לכל הדיסקים זה שהיה כתוב בסוף דאבל לייר. וזה אמר לי שיש לי עכשיו בכונן דיסק DVD רגיל ושזה לא טוב. כמובן שעכשיו כשניסיתי להעלות תמונה קרה משהו אחר לגמרי; זה אמר לי משהו על מולטיסיזון דיסק ואז זה שאל אותי אם לצרוב עם מולטיסיזון, לצרוב בלי מולטיסיזון, או לבטל. לחצתי על לצרוב בלי, וזה התחיל לצרוב באופן די מוזר. למה? כי גם הפעם, אחרי שהוספתי את התיקייה ולחצתי הבא, אז לחצתי "אפשרויות" ליד איפה שבוחרים באיזה כונן לצרוב, והיה כתוב שהדיסק המבוקש הוא שתי שכבות. בקיצור קרה פה משהו מוזר מאוד, עכשיו זה עדיין צורב, אני מקווה שאחרי 99% זה לא יגיד לי שאירעה שגיאה או משהו, ואם אתה יודע מה קרה פה, אני אשמח אם תשפוך אור על התעלומה. תודה רבה:)
 
למעלה