בעיה במנוע!!!!!!!!!!!1

בעיה במנוע!!!!!!!!!!!1

שלום!!! קניתי מנוע os max 10 יד שניה חיברתי אותו לטיסן. הנעתי את המנוע ועליתי לאויר.אחירי שתי דקות הוא היתחבה. אחר כך ניסיתי להניע אותו שוב ופשוט לא היה לו קומפרסיה. ושסיבבתי את הפרופ. שמעתי בריחת אויר מראש המנוע. אשמח שתעזרו ליעם הבעיה. תודה מראש יעקוב.

נועם ג

New member
סופגי

לגבי הקאט שהיה לך אני מניח שזה בגלל שהמנוע לא מכוון.. לגבי זה שאין קומפרסיה שבמנוע לאחר עבודתו זה די ברור מנועים בזמן העבודה שלהם מיתחממים והחומרים של המנוע הזה ככל הניראה מיתרחים מעט כתוצאה מההיתחממות את הקומפרסיה של המנוע תוכל לחוש בעת שהמנוע יהיה "קר"... בהצלחה

hifly

New member
עברית שפה יפה

".אחירי שתי דקות הוא היתחבה....." "ככל הניראה מיתרחים מעט כתוצאה ....."

קניתי אותו מאחד בשם..........יניב

והוא גר בקירית מוצקין והוא מכנה את עצמו בפורום בשם יניג

noam weissman

New member
בעיה במנוע ?

ראשית האם פתחת מנוע ואו ניקית אותו לפני שימוש ?. אני פותח ומנקה אפילו מנוע חדש, אבל מנוע שאינך יודע מה עבר עליו זאת פשוט חובה. מה בדבר סגירת ברגים וכו... מספר אפשרויות: מסיבה כזאת או אחרת המנוע מתחמם יתר על המידה וכאשר בדקת אותו (חם) לא היתה קומפרסיה. זאת התנהוגות נורמאלית לחימום יתר. מה קרה לאחר התקררות ?, האם הקופרסיה חזרה למצב המקורי. אם כך הדבר נסה להבין מדוע המנוע מתחמם. יכול להיות שהפלג אינו תקין ויש דרכו דליפה. על מנת לאתר את הדליפה טבול את ראש המנוע בנוזל (נפט, אלכוהול, בנזין לבן...) סובב ציר ונסה לאתר מאיפה בורח לחץ. בהצלחה.

למרות שהוא חדש ניקיתי אותו.........

ופתחתי אותו וסמתי אותו כול הלילה בדלק של motol שאריה פישמן מחר לי!!!

Flat spin

New member
קנה לו בהזדמנות תכריכים ../images/Emo22.gif ../images/Emo7.gif

נראה שזמנו עבר. אני הייתי מנסה בכל זאת להפעיל אותו על דלק מועשר בשמן ובמצב סיכה עשיר מעט. כדאי להעלות את אחוז הניטרו ל-10% (לא ציינת באיזה דלק הפעלת אותו). אולי צמיגות נוספת זו תשפר במידת מה את האטימה בין הבוכנה והצילינדר ותקנה לו עוד מנת חסד כלשהי. ובהזדמנות זו אני רוצה לספר לכולם, יום אחד הגיע בחור עם טיסן חדש ומנוע חדש להרצה. תידלק והניע וכעבור זמן קצר מאד המנוע חדל לפעול. לא אלאה אותכם בפרטי הבירורים. השורה האחרונה היתה שהוא הביא איתו כדלק מתנול נקי ללא שמן!!!! שהשיג ממקור לא ידוע

המנוע.........................

אני משתמש בדלק motol של אריה פישמן מתחביב צפוני המנוע חדש ולמרות הכול פתחתי אותו וסמתי אותו כול הליליה בדלק אלכתי להטיס ואז קרה מה שקרה!1

ran 15

New member
שמע אני לא מבין גדול אבל ..

תראה מה אני ואבא שלי עשינו ש"ברחה" לי הקומפרסיה. היינו דיי מיואשים אז פשוט פירקנו לא את הצורה (את הפלאג תוציא ושים אצלך!!) פירקנו הכל ושמנו הכל בתוך קערה (את כל החלקים) עם חומר של ניקוי קרבורטורים המנוע ניהיה מבריק כמו חדש והפך "שור זועם" הקומפרסיה חזרה ואיפלו יותר חזקה מקודמה. כמובן לפני הרכבתי עשיתי את הפעולות הבאות: א.ייבשתי הכל ב. הרכבתי ובדקתי שהכל מורכב כהלכה. ג. חיברתי למיכל דלק ושאבתי קצת כדי לשמן סובבתי כמה סיבובים. 5 ימים אחר כך הגענו למנחת וגילינו כי יש לי "שור זועם " על הטיסן.. אני לא יודע למה זה עזסר אצלי אני מדבר פשוט מניסיון אישי על המנוע האישי שלי. תחכה שמישהו שמבן יבדוק אותו. זה עלול לעזור יותר מאשר הפורום.

rubber duck

New member
מה שאומר לך סחרור שטוח הוא :

שתנסה לעבוד עם דלק מועשור בניטרו וחוצמזה כמו שזה נראה לי אין לך הרבה ידע בטיסנאות ובמכונאות העזר במטיס נוסף שיש לו ניסיון שרון

למעלה