יש לי צורב DVD חדש. לפני זה, היה לי צורב רגיל שפעל טוב. הבעיה היא כזאת, כל פעם שאני מחבר את הצורב DVD החדש, המחשב לא מעלה את הווינדווס.. אין לי מושג מה הבעיה, כל מי שיכול לעזור, תודה
תבדוק ב-BIOS איך מוגדר מאיפה תעלה מערכת הפעלה. תלוי ב-BIOS זה נמצא ב: Advanced BIOS Features תראה מה מוגדר ב- First Boot Device האם מ- HDD-0 ? אולי מוגדר לך לעלות מכוונן DVD החדש או איזה כונן אחר חוצ מ-HDD-0 .
אבל כאן יש בעיה שמערכת בכלל לא עולה. ודרך החשיבה שלך... קודם בודקים האם ניתן בכלל לעלות מערכת הפעלה מדיסק קשיח, ואחר-כך חוזרים ובודקים מה מפריע למערכת לעלות כשכונן DVD מותקן. צעדי בדיקה פשוטים. אני יודעת שאתה גאון, אבל אני מקשיבה גם להצעות הכי פשוטות של אחרים.
אני לא יודע אם זה אומר משהו, אבל במסך הראשון של המחשב (נראה לי זה נקרא BIOS), כתוב שם ככה: Primary IDE Master: WDC.. (זה הכונן הקשיח שלי) Primary IDE Slave: Not Installed Secondary IDE Master: DVD-Eom DRD..(זה הכונן דיסקים הרגיל שלי) Secondary IDE Slave: Not Installed זה אומר שהמחשב לא מזהה את הצורב DVD.. נראה לי.. לא ממש יודע מה זה אומר
אני עכשיו ניסיתי לחבר את הצורב לבד בלי הכונן הרגיל (חברתי את הכבלים אל הכונן הרגיל את הצורב DVD).. וזה פועל כמו שצריך! אז הבעיה פה היא ההגדה של ה-Master וה-Slave?
הג'מפר הוא פיסת הפלסטיק הקטנה שבתמונה יושנת מעל MA. מה שהיא עושה בעצם הוא לסגור מעגל עם חלק מתכתי שנמצא בתוכה. פשוט מוצאים בעדינות את הג'מפר ודוחפים אותו למקום המתאים, כך שישב על שני שיני המתכת המתאימים. מקווה שאני מספיק ברור...