בעיה בזיהוי כונן קשיח (?)

FixOnline

New member
גם אני מחכה

לקבלות על משהו אחר שהוא אמר לדעתי צריך לתת לו באן מהפורום http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=71&msgid=84605107

FixOnline

New member
אההה אבנתי

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=71&msgid=84541740 אלה הקבלות שלך ?? אתה עושה צחוק מקבלות ...

Yossaryan

New member
קבלות יש במכולת. ואם היה

לך שמץ של מושג מה זה בעצם SATA ומה ההבדל הבסיסי בינו לבין PATA אז היית מבין בלי קבלות והיית אומר "וואלה, באמת עד היום לא הבנתי למה זקוקים בכלל לדרייבר, הרי ה IDE הוא אותו IDE עם אותו סט פקודות והוא נראה לחלונות בדיוק אותו דבר כמו PATA "............ ואם היית כותב דריברים ללינוקס, כמוני, אז היית בעצמך נותן את התשובה הנכונה.

xroeeh

New member
Inlight us

אם אין לו שמץ של מושג אז למה שלא תשתף אותנו בידע שלך?

xroeeh

New member
אתה רואה, גם אנגלית אני לא יודע

עוד סיבה לשתף אותנו.

DToNAToR

New member
מה אתה אומר ..

אפשר לדעת איזה grep לעשות ולאיזה Changelog של הקרנל?

az ma

New member
נראה שאחד הדרייברים שכתבת

יצא מכלל שליטה והתערבב לך עם שתן ועלה לך לראש...

xroeeh

New member
אני פתרתי את הבעיה בצורה אחרת

התקנתי מערכת הפעלה מודרנית מספיק כדי שהיא תזהה לבד שיש כונן sata, גם אם הוא על כרטיס PCI. ועוד נקודה, אין לי פלופי בשום מחשב שאני מתחזק, איך לעזאזל מצפים ממני לתקוע דרייבר?! הפלופי המחורבן היה צריך לעוף לפני 4 שנים כבר (ואני לארג' איתו). רועי

az ma

New member
פתרון טוב שעובד חלק זה slipstreamin

g של הדרייבר הנ"ל... תגיד לי אם אתה צריך קישורים... אגב, במחשבים מסויימים אתה עדיין נזקק לפלופי המחורבן הזה כדי לעדכן ת'ביוס... לפחות על פי ההנחיות הפורמליות של יצרן המחשב...

jumpgate

New member
>>>

או במילים פשוטות: הכל תלוי במימוש בקר ה SATA ומה שה BIOS מציג בפני מערכת ההפעלה (או תוכנת ההתקנה שלה לצורך העניין) בקרים/CHIPSETS שונים תומכים/לא תומכים במגוון מצבי עבודה של SATA (שניתנים לשינוי דרך הגדרות ה BIOS): IDE MODE - בקר ה SATA מבצע אמולציה של בקר IDE רגיל (ההבדל היחיד בין זה ו IDE אמיתי זה שהמושג SLAVE לא קיים). במקרה כזה, הדרייבר הגנרי של IDE של XP תופס גם את בקר ה SATA, לא צריך ללחוץ F6 ובא לציון גואל החסרון בשיטה הזאת הוא שכל מני פונקציות מתקדמות של SATA (כמו NCQ) לא מאופשרות. NATIVE SATA - נקרא בלוחות מסויימים בשם AHCI. זה המימוש האמיתי של SATA שכולל את כל השכלולים שגורמים ל SATA להתחרות ב SCSI (לפחות בשוק הביתי). מחייב דרייבר נפרד שלא כלול במערכת ההפעלה (במילים אחרות, F6) SATA RAID - כמו NATIVE SATA אבל עם תמיכה ביכולות RAID שונות ומשונות (כטוב בעיני הבקר וה CHIPSET). מי שלא צריך/רוצה RAID ורוצה לחסוך קצת OVERHEAD בדמות רכיבי BIOS מיותרים ו/או קצת עומס על המעבד (בכל זאת, זה לא RAID חומרה אמיתי) אמור לבחור באפשרות השנייה. מי שרוצה להיות מוכן מראש לכל קונפיגורציה אפשרית יבחר בשיטת RAID. הנ"ל נכון גם לגבי בקרי SATA מבוססי PCI וגם בקרים מבוססי CHIPSET (הכל תלוי במימוש).
אזהרה
אם עלה בראשכם הרעיון ה"מבריק" להתקין במצב IDE כדי לחסוך את הצורך להשתמש בדיסקט (F6) ואח"כ לשנות ב BIOS את ההגדרה מ IDE ל NATIVE/RAID - תשכחו מזה. רוב הסיכויים הם ש WINDOWS לא יעלה יותר...

למעלה