בעיה בזיהוי כונן קשיח (?)

צבתות

New member
בעיה בזיהוי כונן קשיח (?)

בהמשך לשרשור הקודם.. (שאותו לא ניתן למצוא כיוון שהחיפוש בתפוז נותן תוצאות ישנות מידי): התקנתי כונן קשיח חדש(!), SATA2, לחיבור SATA רגיל בלוח (primary). חיברתי מתח. המחשב עלה, ורואים את הכונן בביוס. עד כאן הכל טוב ויפה. עשיתי boot מה-CD של ווינדוס. מנסה להתקין.. ווינדוס לא מוצא כונן קשיח. מה עושים?

רצהבי

New member
דיסק התקנה

לכול דיסק קשיח SATA יש דיסקט של הדרייברים של הדיסק תבדוק את הדגם של הדיסק ותוריד את התוכנה בהתקנה של חלונות תבחר אופציה F2 או F6 התקנת SCSI בהצלחה אלי

צבתות

New member
שאלה..

באתר של WD מצאתי כמה סוגים של הורדות לכונן. מה אני צריך לחפש? יש כל מיני גרסאות של data lifeguard tool ל-DOS ולווינדוס.

צבתות

New member
אגב, מדובר בכונן

WD16000JS אבל גם עם הכונן WD800JB הייתה אותה בעיה. איזה מההורדות אני צריך להוריד? והאם יש דרך אחרת מלבד floppy? למצוא עכשיו אחד תקין זה כמו לחפש פטיפון.

רצהבי

New member
דיסק לSATA

בוקר טוב תיכנס לאחד החנויות הקרובות לביתך של מחשבים ותבקש מהטכנאי את הדיסק או מאיפוא שקנית את הדיסק קשיח או המחשב ברמה ההקרונית לא אמורים לעשות לך בעיות או ליחת תשלום כול מקרה אני חייב לדעת פרטים כמו איזה לוח איזה דיסק דגם וכו' תעדכן אותי עם הסתדרת אלי

צבתות

New member
תודה רבה

מצאתי משהו בדיסק של הלוח שיוצר את הדיסקט הרצוי, והצלחתי להתקין. שוב תודה.

az ma

New member
...

מאחר והביוס מזהה אני מניח שלא תזדקק לשום דרייברים נוספים אלא רק לקונפיגורציה מתאימה בביוס... מעריך שתצטרך לקנפג את הבקר... קרא בתיעוד לוח האם...

az ma

New member
כבודו מוכן להסביר למה נדרש הדרייבר

הנ"ל כהתקנה מפלופי? הרי הביוס כבר מזהה אותו...

pcdoctor

New member
שלום לרחוקים מעבר לים.. שלומנו?

זה שהביוס מזהה...עדיין לא אומר שההתקנה של הווינ...מזההה...ולכן בא שלב ה F6....שבו ציריך לתת לווינדוז את הדרייבר שלדיסק SATA ומכיוון, שאצלנו...שלא כמו מדינות מסודרות מעבר לים..הכל הולך ב סמוך...אזי..לא מעט מקרים..לא מגיע הדיסקט עם המחשב...אלא מגיעבתוך תיקיית סאטא בדיסק של הלוח ומשם אמורים להכין דיסקט. ביוס זה סיפור אחד...וווינדוז...סיפור שני.

FixOnline

New member
בשביל הוינדוס

לפעמים צריך להגדיר דרייבר בהתקנה של הוינדוס כדי שיזהה את הכונן הקשיח בדרך כלל זה בשרתים עם כונני scsi אבל לפעמים גם בsata כשהתקנת הוינדוס מתחילה והמסך הכחול מופיע תראה למטה רשום press f6 bla bla כדי להגדיר התקנים... אז צריך ללחוץ f6 וחייבים להכניס לו את הדרייבר מדיסקט פלופי. יש לך אולי RAID מופעל ? בביוס ? אם כן בטל אותו וייתכן שהבעיה תפתר

az ma

New member
וטענתי, לשניכם היא, שחיטוטי בנושא

העלו שאם הביוס מזהה אזי אין שום צורך בדרייבר נוסף... כולה, הדרייבר הזה מפעיל את בקר הSATA... אז אם הבקר כבר מופעל (מתבטא בזיהוי הSATA בביוס) אזי אין צורך בהתקנה נוספת של הנ"ל... מע' ההפע' לא צריכה את הדרייבר הזה... למטרת גישה לכונן הSATA היא נעזרת בדרייבר גנרי (לא זוכר כרגע איזה בדיוק...)

FixOnline

New member
ובכן

עם כל הכבוד לחיטוטים שלך, ויש כבוד, כמה פעמים היית צריך להתקין וינדוס וההתקנה לא זיהתה כונן קשיח ? ולאחר פעולת ה F6 והכנסת הדיסקט עם הדרייבר הבעיה נפתרה.. ? אז זהו, שזה מניסיון ולא מחיטוטים.

az ma

New member
...

ולמה התייחסותך חסרה את הטיעון המרכזי שלי? הלו? מישהו בבית?

az ma

New member
אחלה מאמר...

ועכשיו לשאלת מליון הדולר: מה מחת לתחת? אלא אם פיספסתי (מודה שקראתי בחפיף), היכן מצויין בו שהביוס מזהה את הכונן ורק ווינדוס לא מזהה?

nisso167

Member
מנהל
אז מה עם שני קודמי צודקים...

הדוקטור ציין, ובצדק, שהדרייבר מגיע עם דיסק הדרייברים של לוח האם. וחברות שמכבדות עצמן מנפקות כבר את הדיסקט. הבעייה היא, שאם אין לך פלופי, יש לך בעייה. כי מרגע שהקשת על F6 אז המחשב מחפש פלופי, ולא איכפת לו שאין...

az ma

New member
רוצה צ'אנס נוסף?

nisso167

Member
מנהל
אז ככה.

מנסיוני הדל, בלוחות אם של הדור הקודם, חוץ מכאלה עם צ'יפ של אינטל, לא יכולת להתקין מ''ה XP על דיסק SATA מאחר ודיסק ההתקנה טען שאיננו מזה דיסק, ולכן איננו להתקין כלום... הביוס כן זיהה! דיסק ההתקנה לא. (ועכשיו בטח תיכנס איתי לסמנטיקה, ותטען --מאיפה לעזאזל הדיסק יודע לדבר??) הפיתרון היה דרייבר, שנבקש מיד לאחר הקלדת F6, ומשם נשאבו נתוני שגרמו לשידוך בין ה-XP להרד דיסק. ומכן החלה התקנת מערכת ההפעלה. לא כך עם לוחות בעלי צ'יפ של אינטל. צלם באמת, מספיק שהגדרת בביוס, והיה אושר (כדבריך). עובדה. אין לי נימוקים מדעיים לעניין. יתכן ויגיע לכאן מישהו רהוט ממני, ויתן הסבר מדעי ממצה. בלוחות החדשים, כבר אין צורך בדרייבר הנ''ל, כך נידמה לי.

למעלה