בעיה בגישה לאתר

Micha811

New member
בעיה בגישה לאתר

שלום לכולם, הייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי לדבג בעייה בגישה לאתר על שרת שנמצא על מחשב ברשת פנימית. הקונפיגורציה היא כדלקמן: האתר נוצר על ידי IIS7 בחלונות 7 (נניח לשם הדוגמא אתר ברירת המחדל של IIS7). המחשב מחובר לרשת דרך ראוטר (Asus AM604g). למחשב המריץ את השרת מוגדרת כתובת IP סטטית, בראוטר הוגדר לעשות forwarding לפורט 80 לכתובת של המחשב הנ"ל. במחשב ישנה חומת אש של חלונות עם הגדרה לאפשר תקשורת נכנסת בפורט 80 עבור HTTP (הקונפיגורציה נוסתה גם עם חומת האש כבויה). מחשב השרת גם מריץ dynamicDNS ע"מ לעדכן ולהתאים שם אתר קבוע לכתובת ה-IP החיצונית של הראוטר. להלן הסימפטומים: כאשר מנסים לגשת לאתר ממחשב השרת דרך localhost (כתובת IP 127.0.0.1) אז מצליחים והאתר עולה בהצלחה. כאשר מנסים לגשת לאתר ממחשב אחר ברשת הפנימית ע"י הכנסה של כתובת ה-IP הפנימית הסטטית של השרת, שוב האתר עולה בהצלחה. כאשר עושים פינג לכתובת ה-dns החיצונית, הכתובת מתורגמת נכונה ל-IP של הראוטר והפינג מצליח. אבל, כאשר מנסים לגשת לאתר ע"י הכנסת הכתובת הזו (או ה-IP החיצוני הזהה) לא מצליחים לגשת לאתר ופשוט מקבלים הודעת שגיאה בדפדפן. יש למישהו רעיון היכן יכולה להיות הבעיה בשרשרת ומה יכול לגרום להתנהגות כזו? תודה רבה!

eladts

New member
את הכתובת החיצונית צריך לנסות מבחוץ

הרבה נתבים (בעיקר ישנים יותר) לא יודעים להעשות הפניית פורטים כאשר ניגשים לכתובת החיצונית מתוך הרשת הפנימית. בנתבים חדשים יותר האפשרות הזו יותר נפוצה.

Micha811

New member
תודה רבה!

אכן, צדקת, נראה שהכל עובד באופן תקין כאשר ניגשים לאתר ממחשב שנמצא מחוץ לרשת הביתית. אבל עכשיו עולה שאלה נוספת - מה אני יכול לעשות בנידון, אני רוצה שתהיה לי אפשרות לגשת לאתר דרך הכתובת שלו גם ממחשבים ברשת הביתית. יש משהו שאני יכול לעשות? הגדרה שניתן לשנות במחשב/ראוטר על מנת שהוא יעשה את הפניית הפורטים כמו שצריך גם למחשבים ברשת הפנימית? או שהאפשרות היחידה היא להחליף ראוטר?

Micha811

New member
אוקי, מצאתי workaround סביר

הוספתי בקובץ ה-hosts במחשב ברשת הפנימית הפניה מכתובת ה-DNS החיצונית ל-IP הסטטי הפנימי של השרת - וזה אכן פותר את הבעיה עבור המחשבים הפנימיים ברשת. ולכן, סה"כ כל המחשבים (פנימיים וחיצוניים) יכולים לגשת עכשיו לאתר. זה כמובן קצת "רמאות" ולא ממש פיתרון לבעיה, אז אם מישהו בכל זאת יודע על פיתרון אמיתי לבעייה של הפננית פורטים וגישה אליהם מהרשת הפנימית אשמח לשמוע בכל מקרה. ושוב תודה רבה על העזרה המהירה והיעילה, בלעדיה עוד הייתי שובר על זה את הראש ימים ארוכים. :)

eladts

New member
שני הכיוונים שהצעת

הם הכיוונים היחידים לפתרון הבעיה, אבל יש כמה וריאציות נוספות עליהם. 1. החלפת הנתב שתומך בכאלו הפניות. רוב הנתבים מהדור החדש תומכים בתכונה הזו. מה שכן, אם הנתב שלך נתמך ע"י אחת הקושחות האלטרנטיביות בקוד פתוח יכול להיות שלא תצטרך להחליף את החומרה אלא רק את הקושחה. 2. DNS "מזויף" למחשבים ברשת הפנימית, או ע"י קבצי hosts או ע"י שרת DNS שאתה מקים ברשת הפנימית.

Micha811

New member
סבבה, תודה רבה

דרך אגב, האם יש שם ל"פיצ'ר" הזה, כך שאדע מה אני מחפש בדיוק בהגדרות של גרסת קושחה או נתב חדש לכשאחפש אחד?

למעלה