בסמח שלישות ראשית

שוןלב

New member
בסמח שלישות ראשית

מה לומדים בבסמח? האם תוכנה חומרה או נושאים אחרים?איזה ידע מוקדם צריך במחשבים?תודה על תשובה מהירה.

liorp1000

New member
בסמ"ח = בית הספר למקצועות המחשב

בסיס של חיל התקשוב בו מתקיימות הכשרות בתחום מקצועות המחשב. בהתאם לקורס, נלמדים נושאים שונים (ביניהם גם תוכנה וחומרה). קורסי היסוד המתקיימים בבסמ"ח הם: - תוכניתן/ית - מנהל/ת תשתיות מערכות מחשב (מפעיל מערכות מחשב לשעבר) - כותבת לומדה - מפעיל/ת רשת מחשוב (מפעיל מחשב לשעבר) - מטמיע/ת מערכות תקשוב (מנחה יישומים לשעבר) אין צורך בידע מוקדם לקורסי היסוד. לשלושת הקורסים הראשונים נערכים מיונים לפני הגיוס במסגרת איתור מוקדם; לשניים האחרונים אין איתור מוקדם וניתן לקבל אותם במסגרת גיוס כלל צה"לי. מידע נוסף על ההכשרות באתר חיל התקשוב. מידע נוסף על בסמ"ח באתר הישן של חיל הקשר.

שוןלב

New member
בסמח

תודה על התשובה ועוד כמה שאלות:האם אחרי שגומרים את אחד מהקורסים יש אפשרות להישאר לשרת בשלישות הראשית או בקריה או בתל-השומר? אם לא הולכים לבסמח אחרי הטירונות של 02 איזה קורסים או תפקידים מעניינים אפשר לבקש בשלישות הראשית או בבקום או בקריה?

liorp1000

New member
לכשתסיים את אחד הקורסים

תקבל מקצוע מסויים. במידה וקיימים אפשרויות לשיבוץ במסגרת המקצוע (תקנים בשפת הצבא) בבסיסים שהזכרת, תוכל לבקש ואולי לקבל את אחד מהם. בבסמ"ח תוכל גם, במידה ותאותר/תבקש במהלך הקורס, לעבור מיונים להדרכה ולהישאר כמדריך באחד הקורסים. אם לא מופנים לבסמ"ח אחרי הטירונות לצורך קליטה לקורס, משובצים בוודאי בתפקיד/קורס אחר במערך הקורסים והתפקידים הרחב של צה"ל. ושוב, אחרי ההכשרה (הקורס), במידה ויהיו אפשרויות לשיבוץ באחד מהבסיסים שהזכרת, תוכל לבקש לשרת באחד מהם. בשלושת המחנות שהזכרת מרוכזות יחידות רבות אשר בכל אחת מהן קיימים תפקידים רבים, וזה לא עובד בשיטה של בחירת בסיס ותפקיד, אלא להיפך - קודם רוכשים מקצוע ותפקיד ורק לאחר מכן משובצים בבסיס קבע.

שוןלב

New member
בסמח

שוב תודה לך על התשובות.האם תוכל להיות יותר ספציפי ולפרט לי אלו קורסים או תפקידים כדאי לי לנסות לבקש שגם יהיו פחות או יותר מעניינים וגם רצוי באחד משלושת המקומות שציינתי.(במידה ואני לא הולך או מתקבל לבסמח)

o0O0o

New member
אני מוסיף ושואל, מה זה ממר"ם?

הוא בחיל התקשוב? אילו מקצועות מאילו שלומדים בבסמ"ח שייכים לממר"ם?

o0O0o

New member
טוב אז,

החיל הוא חיל תקשוב, בתוכו יש את יחידת המחשב שהיא ממר"ם, ובתוכה יש את מקצועות המחשב השונים כגון: תכניתן, מנהל מערכות מחשב, מנהל רשתות וכו'. הבנתי נכון?

SeanZoR

New member
קצת סדר

בסמ"ח - ביה"ס למקצועות המחשוב נמצא תחת חיל התקשוב (חיל הקשר האלקטרוניקה והמחשבים לשעבר) היום מועברים בו קורסים כגון תוכניתן, מנהל רשת מחשוב יחידתית (לשעבר מפעיל מחשב) וכול' ממר"מ זו יחידת מחשבים בצה"ל גם תחת אגף התקשוב, היא מכילה חיילים רבים במגוון תפקידים, ביניהם גם תוכניתנים אז כשאנשים אומרים קורס ממר"מ, או בוגר ממר"מ הם בעצם מתייחסים לקורס תוכניתן שעובר בבסמ"ח פעם הקורס הזה עבר ביחידה ממר"מ, היום הוא עובר בבסמ"ח

למעלה