בניית חדר כושר בייתי לתוכנית SS-->בילי סטאר

rigidid

New member
בניית חדר כושר בייתי לתוכנית SS-->בילי סטאר

אחרי שחפרתי על כל נושא התזונה, קראתי את הספר של SS וראיתי את סרטי הדיוידי, אני רוצה להתחיל להתאמן.
לא מעוניין במנוי לחדר כושר מכל מיני סיבות, מעדיף את הנוחות של הבית, מכשירים שלי, בלי זמני המתנה, בלי נסיעות מתישות לחדר כושר וחזרה וכו'.

מה שתכננתי לבנתיים הוא לרכוש כונן משקולות פשוט וקטן, שלא יתפוס יותר מדי מקום. הבנתי שאפשרי לבצע עליו את כל התרגילים כמעט (סקוואט, לחיצת חזה/כתפיים ומה שמסביב).
בנוסף אליו אני ארכוש ספת משקולות טובה.
עד לפה, מה דעתכם על שני המכשירים האלה? יעשו את העבודה או שפיספסתי חסרון כלשהו לגביהם?

מעבר, אני עדיין מנסה להחליט איזה סוג משקולות ומוט לרכוש. מוט אולימפי נראה לי בזבוז כסף, כי המשקלים שאעבוד עליהם לא יהיו גבוהים כל כך בשנה הראשונה (שחיף, כמה מהר אני כבר אתקדם?). ומשקולות אולימפיות עולות פשוט הון תועפות!
איזה סוג בתכלס כדאי לי לקנות?

ודבר אחרון, במה אני יכול להחליף את תרגיל המתח? אין לי ולא מעוניין לשים מכשיר כזה בבית על הקיר, אז מחפש תחליפים מומלצים לתכנית SS (בלי הפאוורקלין)....

תודה מראש
.

goodshape

New member
תשובה

בהחלט מתקנים מספקים לצרכייך,את עליות המתח ניתן להחליף בתרגיל החתירה אבל גם עבורו צריך מוט אולימפי,ואגב אין קשר להתחזקות אל מול היותך "שחיף" כרגע,אם תתאמן ותתחיל לאכול כראוי תראה הבדל משמעותי כבר בשנה הראשונה

rigidid

New member
תודה

באופן כללי, יש טעם לקנות מוט אולימפי? מוט רגיל יעלה לי פחות מ-200 ש"ח, אולימפי כמעט 500!
ואם כבר בנושא התקציב, יש טעם בספה היקרה שצירפתי? ראיתי כאלה גם ב-300 שקלים, מתכוננות. הזולה תספיק או שיש הבדל משמעותי?

MidNight Flame

New member
*מארק ריפטו - לא ביל סטאר

אין תחליף למתח, יש מתקנים מוכנים של מתח ומקבילים, שקול לרכוש אחד כזה...

rigidid

New member
SS=מארק ריפטו. השם השני לתכנית אחרת

פשוט שכחתי מה השם התקין שלה, רק זוכר את העורך. בכל אופן, לא יודע עליה כלום, רק קראתי שהיא תכנית המשך טובה אחרי SS (נראה כל כך רחוק שזה לא חשוב
).

אתה יכול להביא לינק למתקן כזה, שלא יהיה יקר במיוחד ומתאים מבחינת גודל לחדר בבית?
מה שמצאתי עולים אלפייה+, והגודל שלהם בדיוק כמו זה של מתקן המשקולות (אין יותר מקום). אפשרי המכשיר שנתלה על הקיר? למרות שאני מפחד שהבלוקים יתלשו מהמקום (?).

rigidid

New member
התייעצות נוספת: צלחת משקולות+צריך מש' ידניות?

המחיר הכי זול בחנות שמצאתי לצלחות של משקולות הוא 8 ש"ח לק"ג. מישהו מכיר חנות זולה יותר, או שזה מחיר התחתית?
ביד2 לא ממש מזהיר, המחיר נע בין 6 ל-10 ש"ח לק"ג, ממש לא שווה ועדיף חדש מהחנות!

באותו הקשר, נגיד ואני הולך על התכנית SS, וכנראה מתחיל ממשקל המוט עם 10 ק"ג +- . איזה משקלים של צלחות לקנות? חשבתי על 4*2.5 ק"ג, 4*5 ק"ג, 2*10 ק"ג, 2*15 ק"ג, 2*20 ק"ג= 120 ק"ג סה"כ=960 ש"ח סה"כ.
עשיתי פריסה נכונה או שעדיף קומבינציה אחרת? מחישוב גס 120 ק"ג אמורים להספיק לי לכמה חודשים הראשונים, ומשם אני אקנה עוד צלחות של 15/20 ק"ג (יותר קל כספית מלקנות הכל בבת אחת).

ושאלה אחרת לגמרי, דיברתי עם מישהי שלמדה קורס מדריכת חדר כושר ומתאמנת כבר שנים. היא תמכה בתוכנית SS ואהבה את התרגילים, אבל ציינה שצריך בנוסף אליהם גם תרגילים עם משקולות יד לעבודה על השרירים הקטנים.
הבעיה עם משקולות יד שהם עולים הון לא קטן, ואני לא בטוח לגבי השקעה כזו גדולה בטווח הקרוב (לפי בדיקה מהירה, משקולות יד מתחילות מ-18 ש"ח לק"ג, זה המון!).
למי שמכיר את התכנית והתנסה בה, עד כמה אני באמת זקוק לתוספות תרגילים כאלו, או שאני יכול להסתפק במה שמצויין בתכנית הפשוטה לצורך עבודה על כל שרירי הגוף? (בלי פאוורקלין).

asafdav2

New member
תשובות

הייתי מוותר על ה-15 ושומר את הכסף לקראת עוד פלטות של 20. מעבר לכך כדאי לקנות לפחות שתי פלטות של 1.25 לזמנים של התקדמות איטית
לגבי השאלה השניה, אתה ממש לא צריך משקולות יד. מקסימום מוט W בשביל לעשות כפיפות מרפקים אם לחוץ לך (אני בשלב התחלתי הייתי מוותר גם על זה)

למעלה