בניית בית למשפחה עם ילד נכה

ניתי3

New member
בניית בית למשפחה עם ילד נכה

שלום לכולם, אנחנו לפני בנייה וצריכה את עזרתכם והידע שלכם. מזכירה לכם שאני אמא של דוגמגיש , עם שיתוק מוחין, אנחנו הולכים להרוס בית ישן, ולבנות בית חדש שכולו קומה אחת, אפילו מהמדרכה לחצר אין מדרגה. עד כמה שהבנתי יצא חוק, לפני שנה בערך, שעד 50 מטר מרובע, אם חי נכה בבית או ילד נכה, לא צריך לשלם למינהל . (זה בערך גודל של דירה שמיועדת לנכה ולמטפלת שלו). האם מישהו כבר קיבל פה הנחה כזאת?, או עבר את התהליך הזה במינהל כשהיה צריך לבנות? מישהו פה יודע איזה תהליך אנחנו צריכים לעבור בשביל לקבל אישורים ,על מנת לקבל את ההטבה הזאת? , ואיפה אפשר לברר ,אם אף אחד פה לא עבר?, האם יש עוד עזרה/הנחה/עצה, שאפשר לקבל כשבונים בית עם ילד נכה?, ועוד שאלה- עשינו העברת זכויות על האדמה מההורים שלי על שמנו, העברת זכויות עולה הרבה כסף, האם מגיעה לנו הנחה , בגלל הילד הנכה? ואיפה אפשר לבדוק את זה?, תודה על כל תשובה

ניתי3

New member
תודה רבה

זה מתחיל לעזור. הבדיחה היא, שנראה שגם במינהל מקרקעי ישראל אף אחד לא מכיר את החוקים, בשביל להבין על מה בכלל אנחנו מדברים... פשוט הזוי

השינוי

New member
עוד דבר

היי ניתי, ניתן לגשת ליחידה להמשך טיפול ומעקב- "שקד" 04-6122620 (חדרה) ושם יש מרפאה בעיסוק בשם צביה שמייעצת על הנגשת הבית וממלאה טופס שאיתו צריך לגשת למשרד הבריאות והם מעלים לוועדה אפשרות של הלוואה או מימון של ההנגשה. (ההנגשה מייקרת את השיפוץ כי היא כוללת פתחים רחבים יותר ובהתאם דלתות, אבזור בשירותים ובמקלחת, שקעים נמוכים, כיור אחר ועוד). בהצלחה...

מניסיון בעבר

כשבנינו את הבית שלנו התייעצתי עם מרפאה בעיסוק שהגיעה לראות את הבית ואז היא אמרה לי שמכיוון שהבית הוא מעל ל-5 חדרים אנחנו לא זכאים לשום סיוע בעבר הסיוע היה מענק היום הוא הפך להלוואה. אז אנחנו פרשנו ושיפצנו לבד, אני מכירה משפחה שנלחמה על שיפוץ במבנה קיים וקיבלה סיוע, זה תלוי אם יש לך כוח למלחמות, סורי על הפסימיות אבל זה המצב.

ניתי3

New member
הי רחלי

הבית אכן יוצא מעל חמישה חדרים, אבל ובגלל שאנחנו מוסיפים עוד 2 חדרים, שהם מיועדים כדירה לדוגמגיש , ולמטפלת בעתיד. אנחנו לא משפצים, כבר שיפצנו, אנחנו כבר הולכים להרוס את הקיים ולבנות חדש, בית שמתחיל בגובה המדרכה. ורחלי האם את מכירה משפחה שעברה את השלבים במינהל מקרקעי ישראל בשביל לקבל את ההנחה שמגיעה עד גודל של 50 ?

יש הנחה במס רכישה אני יודעת שמשלמים 0.5% ב

במקום 4.5% אבל צריך לבדוק את זה טוב טוב ייתכן שצריך לרשום את הבית ע"ש הילד אם עושים את זה ואז זה לא מהלך כדאי.

ניתי3

New member
תודה , מה נשמע

עזרת לי, אני אבדוק, עוד כאב ראש לטפל בו....

למעלה