בניית אשראי בארה"ב

בניית אשראי בארה"ב

שלום אני גר בארה"ב משהו כמו שנה. עובד בעבודה לא חוקית אבל חוקי למהדרין (עם אזרחות). בקיצור אני מנסה לבנות לי פה אשראי, בנתיים כל מה שיש לי זה חשבון פלאפון שאני משלם ללא איחורים וכרטיס אשראי אחד לא מאובטח עם תקרה של 500 דולר, קיבלתי את זה כי תיחמנתי איזה חברה שאני סטודנט... יש לי את הכרטיס כבר משהו כמו 4 חודשים ואני כמעט כל חודש משתמש בכל מסגרת האשראי אבל משלם את הכל בבת אחת בזמן. בדקתי את האשראי שלי והוא עומד כרגע על 714, חשבתי שזה טוב אבל עדיין אני לא מצליח לקבל אישור לאף כרטיס אחר חוץ מכרטיס מאובטח. וגם החשבון טלפון שלי של T-mobile לא מופיע בכלל ברפורט למרות שאני משלם אותו בזמן כבר 10 חודשים. בקיצור רציתי לדעת מה אני יכול לעשות בשביל שיהיה לי אשראי אמיתי? עם אשראי של 500 דולר אפשר בכלל להתקדם לאנשהו? ושאלה נוספת שקשורה לנושא: השאיפה שלי היא בסופו של דבר לפתוח עסק, אבל אין לי סבלנות לחסוך איזה 15 שנה בשביל זה. אז רציתי לדעת אם, כשאר אני בונה אשראי, יש לי מצב לקבל הלוואה די גדולה ולפתוח עסק? או שצריך להציג ערבונות להלוואה כזאת למרות שיש לי אשראי טוב? ושאלה אחרונה חביבה: אני חוזר לארץ בקרוב לתקופה די ארוכה, מה הסיכוי שלי להמשיך ולבנות אשראי בארץ? ולקינוח: יש פה מישהו משיקגו??

odedee

New member
הדברים שכתבת לא מסתדרים.

אם אתה חוקי, למה אתה מתכוון ב"עבודה לא חוקית"? הפצת סמים? פרוטקשן? או שאתה מרמה את ה-IRS? בכל מקרה, חשבון סלולרי לא בונה הסטורית אשראי. רק כרטיסי אשראי והלוואות עושים את זה. אף חשבון לא יופיע בקרדיט הסטורי. אם יש לך כרטיס עם לימיט של $500 ואתה משלם אותו רק 4 חודשים, לא ברור לי איך יש לך דירוג של 714. זה מספר שמגיעים אליו אחרי שנה, עם כמה כרטיסי אשראי. מעבר לכך, זה שאתה מנצל את מלוא מסגרת האשראי אמור להוריד את הדירוג שלך - לא כדאי לנצל יותר מחצי מתקרת האשראי. אתה בטוח שזה המספר הנכון? איך קיבלת אותו? בשביל לקבל הלוואה לפתיחת עסק תצטרך ותק של כמה שנים שמראה שאתה משלם את חובותיך, או תכנית עסקית מדהימה שתשכנע בנק לתת לך כסף מוקדם יותר. אם תחזור לארץ, תמשיך להשתמש בכרטיסים אמריקאיים ולשלם אותם בזמן, ההסטוריה שלך תמשיך להיבנות.

קיבלתי את זה

מ experian הם קוראים לזה PLUS SCORE וכתוב שם שזה אומר שאני בסיכון נמוך. מצורפת תמונה של הרפורט גם אני לא מבין איך הגעתי לכזה ציון כל כך מהר אבל מה שאני עוד יותר לא מבין זה איך אני עדיין לא מקבל שום אישור לכרטיס אשראי. זה לא שאני מחכה לקבל בדואר הגשתי אפליקשן ולא קיבלו אותי וזה היה לכרטיס שלא דורש קרדיט מצוין.

odedee

New member
קצת מוזר לי שזה הציון שלך

אחרי זמן כל כך קצר וכשברשותך רק כרטיס אחד, אבל זה ייתכן... אף אחד לא יודע איך משקללים את הפרמטרים השונים בקביעת הציון. האם קיבלת ציון דומה מהסוכנויות האחרות? אני חושב שאתה מזיק לעצמך בזה שאתה מנצל אחוז כל כך גבוה מהלימיט שלך. זה עלול להרתיע מלווים פוטנציאליים. תוריד מיידית את החוב בכרטיס הזה כך שבסוף החודש בשום אופן לא תהיה חייב יותר מ-50% מהלימיט. אם אתה זקוק לכרטיס לרכישות יום יומיות אתה יכול לשלם אותו לפני סוף החודש, ואז לעשות רכישות נוספות וכו', רק תכנן בתבונה כך שבתאריך בו "החודש נסגר" החוב שלך יהיה קטן. דבר נוסף שיכול לעזור הוא פתיחת קו אשראי נוסף - secured אם אין ברירה. מקובל ששלושה או ארבעה חשבונות אשראי הם התחום הרצוי. אתה יכול גם לפנות ל-macy's למשל, הם נחשבים ל"קלים" ויש סיכוי שיתנו לך כרטיס. ודבר אחרון - לכמה מלווים פנית בחודשים האחרונים? אם קיבלת תשובה שלילית לאחר מספר גדול של נסיונות, במיוחד אם הם מתפרשים ע"פ תקופה של כמה חודשים, חכה 3 חודשים לפחות לפני שאתה מבקש כרטיס נוסף.

המשך..

תודה על העזרה.. פניתי רק למלווה אחד שנחשב "קל". אני באמת בלי לשים לב משתמש באחוז גבוה, אני מנסה לקנות פחות עם האשראי ויותר עם הדביט אבל מה לעשות ש 500 דולר זה באמת כלום, וקשה לרדת מזה. אבל אני בזמן האחרון מקפיד לבדוק את המצב חשבון כל שבוע ולשלם אותו אם הוא גבוה מדי.. המלווה שסירב להעניק לי אשראי אגב, ביקש ממני לשלוח לו הוכחות לחשבון בנק וחסכונות. שלחתי לו כמה סטייטמנטס שמוכיחים שיש לי חסכונות אז אני מקווה לקבל גם ממנו אשראי.

doronf65

New member
מצבך מצויין

עם סקור כזה. שוב, בהסתייגות של עודדי יש אמת, זה נראה אפילו טוב מדי... לדעתי מה שאתה יכול לשפר, וזה גם אמר עודדי זה don't max your credit. כלומר אל תנצל אותו עד הסוף, אלא מספיק שיש בו תנועה לא גדולה. אני ממליץ לא לעבור את ה- 30% מה- $500 בחיוב החודשי. עוד דבר: בדוק אם הכתובת שלך ברשויות האשראי נכונה, כי אולי ההצעות אליך מתפספסות, וזה יותר גרוע אם מישהו מיירט את המכתבים אליך, עוד עלולים להזמין כרטיס בשמך...
כל שאר הדברים שאמר עודדי אין לי מה להוסיף. אתה יכול כמובן להמשיך לבנות מהארץ. זה מומלץ ומצויין. דורון

למעלה