בניה מעץ

דובירון

New member
בניה מעץ

מה דעתכם על בניה מעץ? מדובר בשיטה המקובלת מאוד בצפון אמריקה: מסגרת עץ או פלדה, גבס, בידוד, לוחות שבבים דחוסים, לוחות עץ צבוע ועל זה (אם רוצים) טיח. האם שיטה זו מתאימה לארץ? האם בניה בשיטה זו משפיעה על ערך הדירה (מורידה?) האם משפיעה על איכות החיים בדירה? בידידו רעש, חום/קור? בואו נניח שמשבים לבניה בבלוקים רגילים. מדובר בעצם בהרחבת דירה במקרה המעניין אותי ופחות במבנה שלם מ א עד תו. תודה

בניה מ"חומרים קלים" ...

אין לי ספק שתוספת בניה מ"חומרים קלים" כפי שאתה מתאר, אינה מקובלת בארץ, וברוב המקרים תפחית משווי הדירה. לגבי כל שאר השאלות התשובה כמובן תלויה באיכות החומרים והעבודה - נסה לשאול בפורום 'שיפוץ ובניה'.

דובירון

New member
הפחתת השווי

האם אפשר להשתמש באיזשהוא מקדם הערכה יחסי כדי להעריך שווי יחסי? כלומר משהוא כמו: כל מ"ר תוספת (או בניה ) מחמרים קלים יהיה שווה X % משוויו לו היה בנוי בבלוקים? האם זה מאד שונה ביין מקרה של תוספת בניה לביית שלם שנבנה בשיטה זו? ועוד, האם בניה מוכנה מראש מחומרים קלים (הבאת מבנה עץ מוכן והנחתו על הגג או על האדמה עם הכנה מתאימה) תחשב לצורך השווי כמו בניה מחמרים קלים או אפילו פחות? (ואולי יותר). תודה

מצטער ... אין לנו נוסחאות לכל דבר

זה לא עובד ככה ... ובטח לא למשהוא שלא ראינו, לא יודעים בדיוק ממה זה עשוי, איך זה משתלב עם הדירה וכו' ... צא מתוך הנחה ששווי התוספת יכול לנוע בין אפס (במידה וזה לא מוצלח בעיני רוכש פוטנציאלי) לבין עלות התוספת ...

דובירון

New member
תודה ועוד על עץ

עברתי על השרשורים בכמה פורומים וגם חיפשתי לפי כל מילות המפתח הרלונטיות. למדתי שיש חסרונות ויתרונות, שחלק (גדול כנראה) של אנשי המקצוע שוללים אך יש המחיבים ובכל מקרה בניה מעץ או בניה קלה אחרת היא רעיון טוב אם בכלל רק אם תוכננה ובוצעה באופן מקצועי ביותר ומתוחזקת נכון לאורך השנים. הכל טוב ויפה כשיקולים לבחירת שיטת בניה. אולם אני במצב ששוקל לקנות דירה ישנה שהורחבה ע"י בניית קומה נוספת מעץ (מטויח מבחוץ). הדירה נראיית מקסים והעץ מנוצל לאוירה בצורה שקולעת לטעמינו. השאלות להן אני מחפש תשובה הן: כיצד וממי (שמאי?מהנדס?נגר?) אוכל לקבל הערכה מקצועית על איכות הבניה הקיימת? כמה עשויה לעלות בדיקה כזו והאם מומלץ לבצעה? כיצד משפיעה העובדה שתוספת הבניה היא מעץ על שווי הדירה ועל היכולת למכור בעתיד (האם שמאי ידע לתת תשובות בבדיקה ספציפצית)? האם יש נקודות נוספות שכדאי לקחת בחשבון? כל השאלות הנ"ל הן רלונטיות לגבי ההחלטה אם לקנות את הדירה ולגבי המחיר המקסימאלי שנהיה מוכנים לשלם. אשמח לשמוע דעות (לחלק מהשאלות אבי כבר ענה ועל כך תודה).

Rene2

New member
נתתי חומר בעניין בתים מעץ , שרשור

לפני מס' ימים. תוכל לקרוא תחת השם שלי.

דובירון

New member
היכן

חיפשתי Rene2 בשדה החפוש בפורום ולא מצאתי כלום. כיצד לחפש? תודה

Rene2

New member
מעתיקה בשבילך

בית מעץ ראשית דבר שמאד מטריד זה נושא בטיחות האש , במיבנה שכזה הסכנה גבוה , , במקרה של שריפה הסיכוי להציל את הבית הוא קטן בהרבה ממבנה בטון. כמו כן בעיות מעבר רעש מקומה לקומה, יתכנו חריקות לאחר כמה שנים ויש לדאוג לחתך קירות מבודד במיוחד. אחרת תסבלו מחום וקור או שתצטרכי לדאוג לתשלומי צריכת אנרגיה גבוהים. לא בטוח שהחברות המספקות את המבנים הללו נותנות מענה הולם לבעיה, אני מציעה לך לבקר במיבנה כזה ולשוחח עם אנשים שגרים מס' שנים . הבעיה העיקרית היא רמת המודעות הנמוכה בארץ לאפשרות של בניה בעץ. זה מתבטא בחוסר ידע של לקוחות ושל בנאים . לעץ תכונות יחודיות שדורשות פרטי בניין יחודיים שלא כל קבלן מכיר (גם אם הוא חושב שכן)וכמו בכל שיטת בניה יש לבצע תחזוקה של המבנה . מה זה משנה אם צריך לרסס כל כמה שנים או לבצע "שפריץ" חדש?לשמחתנו אין בארץ הוריקנים ולא טרמיטים.שאר הצרות מינוריות יחסית. ועוד על בתי עץ מפורום ארכיגוב, לא זכור לי מי רשם \ אכן בתי עץ הם נוחים נעימים בעלי חזות כפרית ולעיתים זולים מבניה רגילה. השימוש בבתי עץ הינו רחב במיוחד בסקנדינביה וארה"ב. מנסיוני והכרותי את הבתים הם אכן טובים. עוד בטרם החלטת ובנית, את מדברת על קושי במכירה. זכרי, בראש ובראשונה הבית צריך להתאים לך ולבני משפחתך למגורים. למיטב הבנתי בית פרטי שבונים לא מוכרים כל כך מהר. מומלץ בפניך: 1. לעשות חשבון תקציבי ועל פיו תוכלי לבחור. וכן לבדוק מה את מקבלת תמורת הכסף בהשוואה בין 2 סוגי המבנים. 2. בניה בעץ קיימת כבר שנים רבות במדינת ישראל, נסי לבקר בכמה בתים כאלה ובתנאי המגורים, אין טוב מזה. מהירות הביצוע בדרך כלל עולה על זו בבניה רגילה. 3. פרטי הביצוע של הספקים לבתים מוכנים הם קבועים, כדאי שאדר´ מקצוען יעבור עליהם, שכן לא תמיד הפרטים מתאימים לתקן/לחוק הישראלי, בעוד בחו"ל הם עומדים. 4. יש לבדוק עם הג"א את נושא הממ"ד המחוייב בכל בית. לבדוק את פרטי ההתחברות (עץ/בטון) וכן את תנאי ביסוס הבנין (יסודות). 5. טיב החומרים חייב להיות תיקני. העץ חייב לעבור טיפולי מניעה: א. עמידות באש (כבה מעצמו). ב. אימפריגנציה (עמידות במים). ג. טיפול מונע נגד תלוע. 6. שיהיו בידיך דרישות כיבוי אש, ושאלה בוצעו כנדרש. אל תסתפקי בהפלת הנטל על המבצע. אותו דבר לגבי חברת חשמל. 7. החוזה עם הקבלן/הספק חייב להיות מקיף ומדוייק כשהוא ממסגר את כל חובותיו וזכויותיך. עשי ההתקשרות עם קבלן שמחר לא יסתלק מהשטח. כספי מקדמה ינתנו כנגד ערבות בנקאית. לא יהיה תשלום על עבודה שלא בוצעה. כדאי מאד, שהתשלומים ישולמו אך ורק לאחר אישור העבודה ע"י בעל מקצוע מטעמך (זה נכון לכל סוג בניה). 8. לסיכום, בעקרון בתים מעץ טובים ונאים. התרבות הישראלית לדיור עדיין אל תפסה תאוצה משמעותית בנוגע לבתי עץ למרות שכאלה קיימים בארץ. בסופו של דבר הבחירה היא שלך.

דובירון

New member
מי יוכל לבדוק מצב קיים?

תודה רנה על המאמץ. בציוחד לאור המידע הזה, מיהןא איש המקצוע שיוכל לבדוק הרחבה קיימת מעץ שנעשתה לפני כ 8 שנים ולאמר האם נעשה כראוי ותוחזק נכון מאז? האם מישהוא חכול להמליץ למי לפנות ו/או לתת מושג כמה עולה כזו בדיקה?

Rene2

New member
לא מכירה, תרצה קישור לפורום ארכיג'ו

אולי שם יוכלו לעזור, כי ממש אין לי מושג. פעם חשבתי לבנות בית מעץ, אבל מהר מאד ירדתי מזה. לגבי הרחבה אין לי שמץ של מושג וגם לא בטוחה שזה שומר על הערך, אבל שווה אולי לבדוק. אם תרצה אקשר.

למעלה