בנות! עזרה דחופה!!

שקדון

New member
בנות! עזרה דחופה!!

אני חוזרת עכשיו מת"ש (CT לאמא שלי) בזמן ההמתנה פגשתי אם לתינוקת בת 6 שבועות אשר מאושפזת כבר שישה ימים משום שאינה עולה במשקל. התינוקת נולדה במשקל של 3020 ועד כה עלתה כ-150 ג´ בלבד. בדיקות הדם של התינוקת תקינים והיא ינקה מלא עד לפני 5 ימים. אך בעקבות העליה המועטה במשקל אושפזה והצוות הרפואי מבקש שתהיה לו שליטה על כמויות המזון אז הם דוחפים אותה בארגסיביות לעבור לתמ"ל ודייסות (עד כדי איומים שהילדה בסכנת חיים) האם שזו הילדה השביעית (!) שלה, לא הניקה אף אחד מילדיה הקודמים ונמצאת בלחץ נורא. היא שמעה שאני מניקה (דיברתי עם אמא שלי)וניגשה אלי לקבל עזרה. אז הסברתי לה שאפשר לשאוב ע"מ לקבל אינדיקציה טובה לכמויות שהילדה מקבלת וכו´ אך הצוות לא מאפשר לה להניק (אפילו בשביל יצירת חלב) אלא רק לשאוב וגם זה בהסתייגות. אמרתי לה שאני אתייעץ איתכן, שאולי מישהי יותר מקצועית ממני תוכל לפנות אליה בטלפון ולעזור בעצות, הסברים אולי אפילו פגישה. אנא מכן, זה מאד חשוב, גם כך אני מאמינה שהילדה סובלת - להוולד ולעבור לאשפוז זה בטח חויה קשה, ושלא נדבר על האם שמצויה במצוקה. יש לי את מספר הטלפון שלה, אני אשלח במסר למי שמוכנה לעזור. כל רעיון יקודם בברכה, אני מוכנה לנסוע לשם ולעזור בכל דרך אפשרית .

אפרת_ח

New member
תשאלי את אסתר גרוניס

לעניות דעתי צריך פה עזרה מקצועית רצינית, כולל במו"מ עם הצוות הרפואי. שתתיעץ עם אסתר אולי היא תוכל להשתחרר מתה"ש ולהתאשפז באיכילוב? הם יכולים לאיים, אבל אם היא חותמת שהיא לוקחת אחריות זה מותר לה. באופן כללי הרופאים שם טועים בגדול - שאיבה נותנת הרבה פחות חלב מהנקה, בטח כששואבים עם לחץ נפשי. הטלפון של אסתר מופיע ב-144 או שאת יכולה לשאול בפורום שלה בוואלה!

תתקשרי למרפאה באודים

תדברי עם מירי או דוריס או אסתר. תשאלי מי מהן יכולה להגיע לשיבא ולבדוק מה קורה. הכי טוב - מירי, כי היא עצמה רופאה ומתייחסים לזה אחרת (כמה עצוב שזו האינדיקציה היחידה
). כל הכבוד לך על היוזמה והאיכפתיות!

ילדה לא עולה במשקל.

אם אין בעיות נוספות, והילדה חיונית ובריאה אני מרשה לעצמי לאמר שיפסיקו להרגיז. אני ילדתי ילדה במשקל 1950 אשר תוך יומים ירדה ל1700. הרופאים הודיעו לי להפסיק להניק ולהתחיל לשאוב רך היו נגד (נגד!) תמ"ל מועשר. הוצאתי את הילדה לאחר שבוע במשקל 1800. אפשר לספר לה. נדמה לי שאורנה (מפורום הריון ולידה בYNET ) עובדת במח´ יילודים. אולי אפשר להעזר בה.

למעלה