בנושא חגים אבקש את עזרתכם

מצב
הנושא נעול.

אשתאר1

New member

אני עובדת בחברה למתן שירות טלפוני עבור חברות אחרות-CALL CENTER ,מזה שנה וחצי בחברה שלי עובדים כ-2000 עובדים, זוהי עבודה במשמרות והתשלום הינו לפי שעת עבודה , כלומר בשכר ולא משכורת קבועה.לאף אחד מאיתנו לא שולם בעבור החג השאלה שלי היא האם אנו רשאים לדרוש מהמעסיק תשלום בגין החגים שלא עבדנו בהם (בחברה נהוג כי לא מעסיקים יהודים בשבתות וחגים), ואם לא יהיה מוכן לשלם למי עלינו לפנות, אודה מאוד על התייחסותכם

שיר ורד

New member
תשובה

אני עובדת בחברה למתן שירות טלפוני עבור חברות אחרות-CALL CENTER ,מזה שנה וחצי בחברה שלי עובדים כ-2000 עובדים, זוהי עבודה במשמרות והתשלום הינו לפי שעת עבודה , כלומר בשכר ולא משכורת קבועה.לאף אחד מאיתנו לא שולם בעבור החג השאלה שלי היא האם אנו רשאים לדרוש מהמעסיק תשלום בגין החגים שלא עבדנו בהם (בחברה נהוג כי לא מעסיקים יהודים בשבתות וחגים), ואם לא יהיה מוכן לשלם למי עלינו לפנות, אודה מאוד על התייחסותכם
תשובה
כל מי שעובד לפי שעות , יש לו ותק במקום העבודה של 3 חודשים לפחות, ולא נעדר בערב החג ולמחרת החג שלא בהסכמת המעביד זכאי לתשלם בגין החגים. יש לפנות למעביד ולדרוש תשלום בגין החגים. אם המעביד מסרב לשלם, יש להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה. אם יש ועד עובדים, יתכן שרצוי שהועד יגיש תביעה כזו בשם כל העובדים. אם לא, נראה לי שעדיף שכל אחד מהעובדים יגיש תביעה אישית כנגד המעסיק. אני מניח, שכאשר יוגשו קרוב ל 2000 תביעות כנגד המעסיק, זה יעורר רעש בתקשורת והוא ימהר לשלם את מה שהוא חיב על פי צו הרחבה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה