בנוגע למס רכוש

איילת314

New member
בנוגע למס רכוש

לפני כשנתיים קניתי דירה, ואז עדיין לא היו לי 100% נכות קבועים, הם היו זמניים בלבד, לאחר מס' חודשים הם הפכו לקבועים /נכות לצמיתות-לא כי המצב החמיר, אלא כי ראו שמצבי לא השתנה לטובה ונשאר כמו שהיה, בזמנו שילמתי מס רכישה כרגיל ומלא, ואני רוצה לנסות לקבל את ההחזר הכספי למס הרכישה, איזה טופס עלי למלא? השגה על מס הרכישה? האם יש לי סכוי לקבל החזר? אשמח מאד אם תביא לי קישור של הטופס שעלי למלא...כי אני קצת לא מסתדרת. תודה רבה!

באם לא תנסו לא תדעו להלן ההסבר

משרד האוצר / מס רכישה מקבלי קצבת נכות כללית בעלי דרגת אי–כושר השתכרות העולה על 74% לצמיתות עשויים להיות זכאים להנחה במס רכישה. מקבלי קצבת נכות כללית בעלי אחוז נכות רפואית משוקללת בשיעור של 90% ומעלה, וכן בעלי אחוז נכות רפואית בשיעור של 100% לצמיתות עשויים להיות זכאים להנחה במס רכישה. את הבקשה להנחה יש להפנות לפקיד משרד האוצר במקום המגורים. איני מכיר את הטפסים באם יש בכל מקרה להכין את המסמכים הרפואיים ולהגישם עם מכתב מצורף. בהצלחה.

איילת314

New member
תודה רבה, האם זה גם 100% וגם75% אי כושר?

כי כת' לי בטופס של הביטוח הלאומי הוא: דרגת אי כושר יציבה בשיעור 100%, קצבת נכות בשיעור 100% ואז בסעיף ג' - בקביעת דרגת אי הכושר ושיעור הקצבה החודשית הנוספת הובאה בחשבון אחוזי הנכות הרפואית שנקבעו לך : 65% מה זה אומר? אני עונה על הקרטריונים הנ"ל? (מצד אחד כת' אי כושר 100% מצד שני 65%? אודה לתשובתך

אתה עומדת בסעיף הראשון וזה מספיק לקבלת ההטבה

דרגת האי כושר קובעת את גובה קצבת הנכות הבסיסית אך אינך זכאית לתוספת המלאה של הק.ח.ן ראי הסבר מודגש על כך משעורי הקצבה: נכות - שיעורי הקצבה א. נכה או עקרת בית נכה שנקבעה להם דרגת אי–כושר (להשתכר או לתפקד במשק בית) בשיעור העולה על 74% זכאים לקצבת נכות חודשית מלאה. שיעור הקצבה המלאה ליחיד - 2,210 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) . לנכים בעלי דרגת אי–כושר בשיעור גבוה מ-74% שאינם שוהים במוסד, ואחוז נכותם הרפואית 50% לפחות, משולמת קצבה חודשית נוספת (ק.ח.ן) בסכום שבין 237 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) ל-351 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) , בהתאם לאחוז הנכות הרפואית שנקבעה להם.. מקווה שההסבר ברור לך. בהצלחה.

למעלה