בן שנה וארבע

halach

New member
בן שנה וארבע

שואלת לגבי הילדון שלי, בן שנה וארבעה חודשים.
תינוק אנרגטי מאד וסקרן. הולך כבר חודשיים וחצי, מטפס על כל מה שנקרה בדרכו. אומר המון מילים (יותר מ50 ), משלים שירים, ורבלי.
אחד הדברים הבולטים אצלו הוא חוסר השקט שלו. אני מרגישה שזה מעבר לשובבות רגילה. הוא לא מצליח לשבת לרגע, עובר ממקום למקום, פותח וסוגר דלתות, לוקח משחק ואחרי שנייה מחליף. התחושה מולו היא כמו של סופה. אני לא מצליחה לשחק איתו במשחק מסויים יותר מדקה או לחילופין להקריא לו יותר מעמוד אחד בספר.
הוא מתיש אותנו מאד ומצד שני גורם להתפעלות רבה נוכח הקליטה המהירה שלו, אוצר המילים הרב, המתיקות שבן.
המטפלת במשפחתון אוהבת אותו לדעתי אך מדווחת שלא פשוט לה עם העוצמות שהוא מביא ועם האינטנסיביות שלו. היא מספרת שהוא 'מציק' ו'מרביץ' לילדים האחרים.
אני תוהה אם יש משהו שאפשר לעשות כדי להרגיע אותו. אני מתוסכלת מכך שלא מצליחה לשחק איתו (בפאזלים למשל) ולהקריא לו סיפור.
אשמח לעצות ולהכוונה

בן שנה וארבע

הי.
נראה שיש לך ילד מפותח ,סקרן, אנרגטי ובעל רמת פעילות גבוהה. יתכן מאוד שכל דבר מעניין אותו מצד אחד והוא ממצה מהר את הגירויים ומצד שני הוא מתקשה להתמיד בגירוי אחד לאורך זמן גם מפני שהוא זקוק להרבה פעילות פיזית.
חשוב שתביני שיש הבדלים בין ילדים (ואנשים בכלל), חלקם מולדים, וכמו שבנך מתפתח מהר יחסית לגילו יש לו מאפיינים וצרכים נוספים.
לכן, אל תנסי להשוות אותו לילדים אחרים שאולי מתמקדים לאורך זמן בפעילות כלשהי (ואם כבר השוויית, שימי לב שיש דברים שבהם הוא מפותח יחסית לגילו...)אלא נסי לראות מהם הצרכים שלו - אם הוא זקוק לפעילות גופנית צאו איתו לגינה ואפשרו לו להפעיל את גופו באופן נמרץ ולפרוק אנרגיות (כדור, אפניים, טיפוס, מגלשה וכו'). רק לאחר מכן נסו להציע לו בבית פעילויות יותר רגועות. במקביל אל תצפו שיתמקד בפעילות מסויימת יותר מדקות ספורות.
לא חייבים כרגע פאזל או סיפור אם הוא לא מעוניין - אפשר לבנות בקוביות (יותר פיזי מפאזל), לדקלם בעל פה ולשיר, לשחק בכלי מטבח ומכוניות. בדקי מהם תחומי העניין שלו: מכוניות בע"ח וכו' ונסי למצוא ספרים קצרים עם תמונות בנושאים אלה.
בד"כ עם העליה בגיל יש הארכה של משך הקשב והיכולת השפתית המתפתחת מאפשרת לתקשר טוב יותר עם הסביבה.
בהצלחה!
יפעת

halach

New member
תודה לך יפעת

יפעת, תודה על התייחסותך המפורטת. מתחברת לצורך הפיזי ולפריקת האנרגיה. אכן מקווה שישתפר עם הגיל. כרגע, פשוט מותשת מחוסר השקט שלו..

למעלה