במשטרה, בצבא ובעיר ידועה (3)

במשטרה, בצבא ובעיר ידועה (3)

כיוון שהשאלה הזאת "ברחה דף" אני מחזיר אותה לכאן. היו לכם מספיק רמזים, ואתם ממש דרכתם על התשובה, אבל המשכתם. חיננית הציעה סמ"רקנד, ואישרתי לה שזו תשובה מתאימה, אבל קלה מדי, ולא אליה התכוונתי. המשיכו מכאן, לפני שיבוא friend9, הפותר-כל, ויגזור את הקופון ממש לפני האף שלכם. קימקא

friend9

New member
תשובה הרבה יותר קלה מסמרקנד

ראש המטה הכללי ראש אגף חקירות ראש העין. שמחה, יודעים שלא זאת הייתה כוונת המשורר, ובכל זאת צירוף מקרים: ראש העין נמצאת במרחק קצר (5-7 ק"מ) משתי תקוות: פ"ת וגני תקוה.

מעניין, אבל ממש לא.

הרמז שלי לא היה במרחק משתי תקוות, אלא במרחק שתי תקוות. חזור במכונת הזמן למועד בו ניתן הרמז, ולתשובות שניתנו אז. שנס מתניים, הפותר-כל. אולי נקרא לך הארי פותר? קימקא.

תשובה מצויינת, ציפי, אבל לא ...

כפר סבא כבר היה לנו, כמו ראש העין, שגם היא פתרון אפשרי (אבל בדוחק רב), אבל כבר הייתה לנו, וכמו הממ"ש שכבר ממש היה לנו. מה שאני מציע הוא שתסרקי את כל הפתרונות האפשריים מהסוג הזה, ואם הפתרון שלי יהיה בהם, עשית את היומית שלך (וגם גאלת את חיננית מנדרה). ואם לא - לא, ונמשיך. אני אוהב אותך, ציפי. קימקא

friend9

New member
עוד אפשרויות.

חידה שיש לה יותר מחמישה פתרונות שונים, כבר לא כל כך נחשבת לחידה. אולי בדיחה או ז´אנר אחר. כמה תשובות נכונות, שרובן (או כולן) לא בדיוק ככוונת המחבר: - עירק א - אריתראה פורט מוי - בירת פפואה ניו גיני

friend9

New member
סליחה, לא הצליחה לי ההדגשה

והערים הן סמרה - עירק אסמרה - אריתראה פורט מורסבי - בירת פפואה ניו גיני וכו´.

חיננית

New member
אני לא מבינה -ידידי שמחה ../images/Emo70.gif

אם סמ´ר נכון משטרתית וצבאית..,ורק העיר לא נכונה. הייתי מצפה שייאמר לי. אני הבנתי שהכל לא נכון-ז´א הסמ´ר שגוי .כי נאמר לי ממ´ש לא! אבל אם הסמ´ר נכון -שמחה .תגיד! ככה נוהגים אצלנו בשכונת ההגיון. אז עוד עיר מסמרת שיער היא |סמריה באוזבקיסטן או איזו ריפובליקה בסביבתה .

חיננית, הסמ"ר לא נכון ...

חיננית, הסמ"ר לא נכון, ואם אמרתי ממש לא, אז ממ"ש לא. ראי תשובתי ל-friend9, בהמשך, בקשר עם דן חמיצר. אם הסמ"ר היה נכון, הייתי מאשר. הרחקתי לכת ואמרתי לציפי שאם היא תסרוק את כל התשובות מהסוג הזה, ותתן כאן את כולן, ואחת מהן תהיה זו אשר אליה התכוונתי, אני אסתפק בכך. אני לא מתעלל בכם, ולא נוהג בחוסר-הגינות. סתם מערים קשיים, אבל הכל במסגרת הכללים (ע"ע ממ"ש). לדעתי ישנה רק עיר אחת בעולם אשר יכולה להתאים לתשובה שלי, ואם תגיעו אליה, אתם בעצמכם תגידו "אווריקה!!!", גם אם לא תשרצו באמבטיה באותה העת. אם מהשעניתי ל-friend9 לא מספיק, תנו את השאלה והרמזים הקיימים למי שמשרת עכשיו בצבא או במשטרה, וה"עכשיו" הזה אמור להיות רמז נוסף לזקני צפת אשר בינינו. קימקא

איך היה אומר דן חמיצר?

השכלתם אותי!!!... ואני, לבושתי, מודה שלא העליתי על הדעת כ"כ הרבה אפשרויות. אבל לפני שאני נותן את פתרון הבצפר, לכו אעל התשובה הראשונה, המיידית של ציפי, וממנה, במרחק שתי תקוות, תמצאו את התשובה. וכמו שאמרתי - וזה מתחזק אצלי מתשובה לתשובה - זו שאלה לצעירים יותר שבינינו (ושאלה נפרדת היא מדוע דווקא לצעירים, אבל זה יתגלה כאשר נדע את התשובה). חואל תגידו לי בסוף הקיץ, כי הוא כבר מאחורינו, וסוף הקיץ הבא עדיין רחוק. קימקא

friend9

New member
דרגה צעירה.

. מהרמז הבנתי שהדרגה יחסית חדשה בצבא (ואולי גם במשטרה):רב נגד - רנ"ג. והעיר רנגון.

צעירה גם במשטרה ...

וסוף-סוף!!! ועכשיו ללקחים: א. האם חיננית עדיין חושבת שהייתי לא הוגן ברמזים (שאלה זו מופנית גם לשאר החברים, למעט הפותר-כל)? ב. כאשר ציפי, מייד בהתחלה, מנתהאת כל הדרגות, עד רס"מ, ואני אמרתי ש"בשלב זה עדיין מוקדם לתת רמזים", חיננית אמרה לציפי שלדעתה זה רמז ענק (או משהו דומה), אבל היא לא יודעת מה לעשות אתו. ואכן זה היה רמז ענק, אבל אתם לא ידעתם מה לעשות אתו. ג. ואחר כך הזכרתי את ה"במרחק שתי תקוות", עם התייחסות לנקודה אליה הגעתם באותו השלב (ממש כמו בעניין הממ"ש), ומה יש לנו במרחק שתי תקוות מרס"מ? רק רנ"ג!!! ד. ואחרי כן אמרתי שדרכתם על הנכונה, אבל גם זה לא עזר, והתחלתם להתווכח (ובצדק רב, אבל לא לעניין) על האפשרות שישנן עוד תשובות מתאימות, ואנעי נאלצתי להזכיר לכם את דן חמיצר, שגם אצלו הייתם נותנים תשובות נכונות-לתפארה, אבל לא מתאימות לכוונת המשורר. ה. נכון שלא הייתי מודע לאפשרויות נוספות המתאימות לשאלה, אבל חוששני כי גם גם אם הייתי מודע להן, הייתי בוחר דווקא ברנ"ג, כי ה"ערך המוסף"החידוני שלה הוא בכך שהדרגה הזאת לא ידועה בציבור, והגיעו הדברים לכדי כך שהייתה בידיכם רשימת הדרגות, שכללה גם את הדרגה הזאת, ואפילו ציפי הגדולה-מכל (זו שהביאה לנו את הרשימה) לא ראתה מה יש לה בידיים. ו. ועכשיו, אם אתם רוצים שאני אהיה ילד טוב בעתיד, אני מתפטר. קימקא

למעלה