במצב שבו אני צורב בנירו דיסק רגיל

sevelin3

New member
במצב שבו אני צורב בנירו דיסק רגיל

שתופס יותר מקום ממה שהדיסק מכיל כמו שהוסבר פה באחד המאמרים, לדוגמא 90 דקות על דיסק של 80 דקות, האם זה משפיע על הקול\איכות תמונה וכו'? אני לא חושב שזה פשוט נדחס ככה ביתר קלות ולא משפיע על כלום אחרת כולם היו עושים את זה כל הזמן..

Sefy

New member
רק כדי שאני אבין אותך יותר טוב..

אתה מתכוון דיסק של 90 דקות (ורשום עליו 90 דקות) והמחשב פשוט מזהה אותו בתור 80 דקות? לזה אתה מתכוון? כי אם כן, זה בגלל ש 90 דקות זה פשוט לא סטנדרט, אז הוא לא תמיד מזדהה נכון. בהחלט אפשר לצרוב עליו 90 ואין שום דחיסה בעניין הזה.

sevelin3

New member
לא אני למדתי מתוך אחד המאמרים,

איך לצרוב על דיסק יותר ממה שהוא מכיל. הדיסק הוא בעל קיבולת של 80 דקות ואני צורב עליו סרט שאורכו 90 דקות. השאלה שלי היא אם איכות הוידיאו בסרט, או איכות הסאונד בו אינם משתנים כתוצאה מדחיסת יתר. תודה לך בכל מקרה... :)

Sefy

New member
אתה מקודד את הסרט במקרה ?

אם זה VCD למשל, אז אין אף שמץ של אפשרות להכניס סרט של 90 דקות על CDR של 80 דקות. רק אם מקודדים בצורה לא סטנדרטית ואז כמובן יש ירידה באיכות ופה השאלה, איך בדיוק צרבת את הדיסק ומה עשית עם הסרט כדי להכניס לדיסק ?

sevelin3

New member
אוקיי. ספי אז תראה מה עשיתי

הופיע פה מאמר - איך להכניס לסרט יותר ממה שהוא מסוגל להכיל (=overburn) הצלחתי לצרוב עליו סרט - אורך הסרט הוא 90 דקות, והקובץ הוא קובץ cue אבל לדוגמא צרבתי משחק השוקל כ-750 מ"ב ולפני שידעתי על ה-overburn המשחק לא נכנס לדיסק, ועכשיו הצלחתי לצרוב אותו. האם הקובץ של המשחק יפעל ? זאת השאלה שלי, וגם קובץ vcd - האם משתנה האיכות?

Sefy

New member
אתה יכול להראות לי מאמר ?

כי לי אישית משהו לא נראה פה, אין אף צורב שקיים בשוק שיכול לצרוב 90 דקות על דיסק 80 דקות. זה פשוט בלתי אפשרי אפילו עם Overburn הכי משוכלל

sevelin3

New member
אוקיי אני יראה לך את הקישור למאמר

מכיוון שאני לא יודע איך לעשות קישורים ישירים (אולי תלמד אותי זאת בהזדמנות) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=606&art_id=103

Sefy

New member
שים לב מה כתוב שם:

OVERBURN נותן לנו לצרוב פחות או יותר 10mb מעל גודל הדיסק (ה716mb שאתם רואים בתמונה היה קובץ שהכנסתי רק לצורך התמונה) בהצלחה ! הערה חשובה תהליך זה גם מתייחס לצריבה של דיסקים בנפחים גדולים כמו 800-900 מגה למעוניינים לדעת פרטים על הצורב של מלבד צריבה מעל המותר ז"א האם הצורב תומך באפשרויות שונות ובינהם צריבה של דיסקים בנפחים גדולים כמו 800-900 מגה ניתן לברר בעזרת הקישור הבא - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - כמו שאתה רואה, אפילו שם רשום שזה בלתי אפשרי לצרוב כמו שאתה רשמת, כי 10 דקות תוספת מ 80 ל 90 זה כמעט 100 מגה! אני לא יודע באיזה מדיה השתמשת ואיזה צורב, אבל משהו פה מאד חשוד לי. בכל מקרה, אם מישהו מצליח להכניס סרט של 90 דקות למדיה של 80 דקות, אז הסרט לא יכול להיות סטנדרטי בשום אופן. לגבי משחקים בכלל לא נראה לי שיש אפשרות להכניס אותם, כי סוג הצריבה הזו לא עושה דחיסה, אלא צורב בשוליים החיצוניות והפנימיות של המדיה עצמה. וזה למה אי אפשר להכניס 10 דקות!

sevelin3

New member
אז איך בכל זאת אני מכניס

סרט ששוקל 950 מ"ב לדיסק, זה קובץ אחד אז איך אפשר ?

Sefy

New member
זה קובץ AVI ? VCD ? או SVCD ?

הדרך היחידה היא בלהוריד איכות, אלא אם כן הכונן שלך תומך בדיסקים של 99 דקות ודי קשה לי להאמין שכן

sevelin3

New member
זה קובץ vcd אחרי שהמרתי אותו

מקובץ avi אני עכשיו במצב הבא: נוצרו לי שני קבתי בין לאחר ההמרה קובץ אחד שוקל 830 מ"ב והקובץ השני רק 130 מ"ב. איך אני יכול לחלק אותם בין שני דיסקים שווה בשווה?

Sefy

New member
קבצי Bin אתה לא יכול לחלק

אתה צריך להוציא מהם את ה DAT ולחבר אותו ואז לחלק לשניים. אישית כבר עדיף לקודד מחדש מאשר כל התסבוכת הזו. ועדיף לך לעשות SVCD ולחלק אותו לשני חלקים של 45 דקות וזה צריך להכנס לך כל אחד בדיסק של 80 דקות.

sevelin3

New member
אה וספי יש לי עוד שאלה

עבדתי לפי המדריך הזה http://users.tapuz.co.il/divx/a2vini.htm אבל כאשר נכנס לי למצב לוג ואחרי שהוא עשה עריכת סאונד בתוכנה dvd2svcd התמונה קופצת (בתוכנה שנפתחת תוך כדי ההמרה, זאת עם כמה % מהסרט הושלם... אם אתה מבין למה כוונתי). האם ככה זה אמור להיות או שהתמונה אמורה לעבוד שם חלק?

Sefy

New member
ממליץ ש Ven0m יענה על זה ../images/Emo4.gif

אני לא עובד עם DVD2SVCD אז קשה לי לענות לך על השאלה הזו. וונום לעומת זאת עד כמה שאני מבין, די אוהב את התוכנה הזו, אז הוא יוכל לעשות לך על השאלה הזו.

Pro Killer

New member
את מדבר על כשTMPGEnc

פועלת? שם את צריך לראות את התמונה... אם את מדבר על החלק של הקידוד אודיו, אז לא...אתה רק צריך לראות כמה זמן מתוך הסרט זה כבר עשה...(זה בחלון DOS כזה..)

למעלה