במילה אחת - נדפקתי.

adambarom123

New member
במילה אחת - נדפקתי.

שלום לכולם,
אני אדם,בן 18,השנה סימתי את הבית ספר.
הצבא לא מגייס אותי בגלל שאני חולה קרוהן (מי שלא מכיר,מחלה בבטן בקיצור,לא משפיעה המון על החיים ולא משהו שנחשב חמור.)
סיימתי בית ספר עם תעודת בגרות מינימלית,המורחב הוא חשבונאות,רק באנגלית הגדלתי ראש ועשיתי 4,פסיכומטרי עדיין לא עשיתי.
ממוצע בגרויות 80 (ובתכלס,היה אמור להיות לי הרבה יותר גבוה פשוט המורים הרסו לי את הציונים עם המגנים,לא יתחשבו בכלל במחלה שלי.)
יש 2 סיבות שהוצאתי תעודת בגרות כזאת:
1.ב3 שנים של התיכון היו לי בעיות עם הקרוהן כי רק אז גילו לי אותו ככה שהחסרתי המון חומר,בתחילת י' הייתי מיועד למתמטיקה 4 יחידות ולאנגלית נתנו לי לבחור 4 או 5..
2.שנאתי את הבית ספר..סתם שטויות,פשוט שטויות
לומדים מלא דברים שבכלל לא קשורים למה שאתה רוצה,דברים שלא נחוצים בכלל..
כמו שאמרתי,הצבא לא מגייס אותי ככה שאני כבר עכשיו מתחיל את ה'חיים',אני רוצה ללמוד תואר במדעי המחשב.
אני כבר כמעט 3 שנים לומד תכנות במחשב ועיצבתי המון אתרים,בין אם בתשלום ובין אם לא,ניסיתי בשנה האחרונה פעמיים לחדור לשוק האפליקציות של אנדרואיד אבל לא הצלחתי,אבל לדעתי זה היה בגלל קטע של שיווק ולא בגלל האפליקציות עצמם,שהיו ברמה גבוהה יחסית.
אין שום סיכוי שבעולם שאני אתקבל לתואר?ובאוניברסיטה 'נורמלית'..
מה אני צריך לשפר?וכמה זמן בערך יקח לי לשפר?
במתמטיקה אני יחסית טוב,אבל בגלל הסיבות שציינתי הוצאתי רק 3 יחידות..מה שכן הממוצע הוא 93.
אם אני ירצה לשפר את המתמטיקה ל4 יחידות,איך זה הולך?כמה שאלונים אני יצטרך לעשות?
תודה מראש לעוזרים.

vinney

Well-known member
אני יודע שיזרקו עליי אבנים עכשיו

אבל האם שקלת את האופציה של האוניברסיטה הפתוחה?

nocgod

New member
יאללה לסקול :)

סתם, אני מאוד מאוד מחזק...גם לי יש חרא תעודת בגרות, וגם אני לא בדיוק יכלתי להתקבל לאוניברסיטה (לאף אחת)
התחלתי ללמוד במזללה (הטעות במקור)...רק לפני כחודש גיליתי שהייתה לי תמיד האופציה להתחיל ולסיים בפתוחה (שלפי הסילבוסים נראה שהם לומדים חומר מקביל לאוניברסיטאות האחרות) או להתחיל בפתוחה ולעבור לאוניברסיטה אחרת...

האופצייה האחרת היא, מכיוון שאתה עדיין מאוד צעיר (מצחיק שאני אומר את זה), היא לשפר בגרויות בצורה אקסטרנית...פסיכומטרי וכל הדברים, עד גיל 21 לגמור את השטויות של ההשלמות והפסיכו וללכת ישירות לאוניברסיטה....

reasonforall

Active member
בשתי מילים - לא נדפקת

אדם,
אתה בן 18, וכל החיים לפניך.
לא גייסו אותך - לא נורא. לא קרה כלום. אם זה חשוב לך אתה יכול להתנדב.
אתה יכול לשפר בגרויות ולהשקיע בפסיכומטרי - ולהגיע לנתונים שאתה צריך על מנת ליתקבל ללימודי מדעי המחשב.
אני לא יודע מה עליך לעשות כדי להשלים ל-5 יחידות אבל אני בטוח שזה אפשרי.

תנשום עמוק, קח את הזמן, ושיהיה המון בהצלחה!

adambarom123

New member
תשובה לשתיכם

vinney-אני לא מעוניין באוניברסיטה הפתוחה..התואר שם נחשב פחות וקשה להשיג אותו בגלל הלימוד העצמי,כל מקרה כמובן תודה על ההצעה.

reasonforall-מה אני צריך לשפר,וכמה זמן לדעתך זה יקח?

nocgod

New member
אתה טועה...

התואר שם לא נחשב פחות...תלוי כמובן ביחס למה אתה משווה...תואר מMIT ברור יהיה עדיף...תואר ממכללה או אוניברסיטת חיפה? לא בטוח...
אתה טועה בעוד משהו והוא בזה שתלמד לבד:
א. בהנחייה מוגברת יש 15 מפגשים (לי במכללה יש 13-9 בסמסטר)
ב. תמיד יש לך נגישות למרצה שיעזור
ג. החומר נגיש מאוד (אתה מקבל הכל לבית)
ד. יש המון הרצאות מוקלטות
ה. אני אספר לך בסוד, אבל סוד ההצלחה במכללה ו/או באוניברסיטה בסופו של דבר היא לימוד עצמי...

לדעתי שווה לך לשפר מתמטיקה ואנגלית רק כדי באמת להצליח באקדמיה ולא לשרוד...
ויש לך עוד כל כך הרבה זמן לשפר...

adambarom123

New member
תשובה

המון אנשים שאני מכיר לא ממליצים לי עליה..2 דודים שלי סיימו שם תואר במדעי המחשב והם אמרו שזה היה גיהנום ולא שווה ללמוד שם וגם קשה להם להשיג עבודה..

אבל בכל מקרה אם אתם אומרים אני באמת יבדוק את זה.
לאוניברסיטה הפתוחה אין קבלה בכלל או שיש מינימום לפחות?
ואם אני הולך לשם,עדיין לשפר את הבגרויות?

vinney

Well-known member
לאוניברסיטה הפתוחה אין תנאי קבלה בכלל

לא צריך לבזבז את הזמן על השלמות מיותרות או מבחני מהירות תגובה "פסיכומטריים".

מה שכן הוא שהלימודים אכן קשים - כמו בכל מוסד איכותי אחר (ואו"פ זה מוסד איכותי מאוד). זה שאתה יכול להתחיל ללמוד שם בכלל לא אומר שאתה יכול גם לסיים, ולא כל מי שמסיים תואר בטכניון יהיה מסוגל לסיים תואר בפתוחה, ולו בגלל שיטת הלימוד השונה.

אבל אם אתה כן מסיים שם לימודים, לא תתקשה למצוא עבודה. לא יודע מה קורה עם הדודים שלך, אבל אם הם מתקשים למצוא עבודה, זה לא כי הם למדו באו"פ.

adambarom123

New member
תשובה

השאלה זה האם אני יסתדר שם?הידע שלי במתמטיקה הוא ברמה של 3 יחידות אחרי הכול..עם אנגלית אין לי בעיה ואני ישלים ל5 יחידות גם אם אני ירצה כי אני יודע אנגלית שוטף ולמבחני בגרות של ה4 בכלל לא התכוננתי..
אולי יש איזה משהו שכדאי לי לעבור עליו כדי שאני יסתדר שם ולא אנשור אחרי סמסטר אחד?
ושאלה נוספת,רוב האנשים שלומדים בפתוחה לתואר במדעי המחשב,מצליחים לסיים ב3 שנים?

vinney

Well-known member
האם תסתדר? לא יודע.

הידע שלך במתמטיקה לא ממש משנה, כי במילא מלמדים אותך מחדש. אתה יודע כמה זה 1+1, וזה מספיק. אבל האם אתה מסוגל ללמוד לעומק מספיק ומהר מספיק כדי שתוכל להתקדם מספיק מהר ולעקוב אחרי החומר? זה אני לא יודע. גם אתה כנראה שלא ממש תדע, עד שתנסה.

אני ממליץ לנסות קורס "אשנב למתמטיקה", זה קורס מצוין שאני מאוד אוהב, והוא גם יעשה לך קצת סדר בראש לגבי למה כל מה שלימדו אותך בבית ספר לא מעניין אף אחד, וגם יאפשר לך להעריך קצת יותר טוב את היכולות שלך.

לגבי זמן, אני סיימתי תואר ראשון בפתוחה ב4 וחצי שנים, תוך שכל הזמן הזה עבדתי במשרה מלאה ועשיתי כמעט חודשיים בשנה מילואים. אם אתה לומד במשרה מלאה, ומקדיש את כל הזמן שלך ללימודים, אין שום סיבה שבעולם שלא תסיים ב3 שנים. רוב הלומדים באו"פ לא עושים זאת, כי כמעט כולם עובדים במקביל, אבל זה תלוי בך ובסדרי העדיפויות שלך.

adambarom123

New member
תשובה

אני מעדיף לסיים יותר מהר ועם ממוצע גבוה אז אני יעדיף לא לעבוד..
נגיד ואני יסיים ב3 שנים בפתוחה,בערך בערך בערך,כמה כל ההוצאות יהיו?כולל הכול..
והבנתי שבשנה השלישית יקבלו אותי כבר לעבוד בעבודות טובות יחסית ואני אוכל לצבור ניסיון,זה נכון?אם כן,בדרך כלל מה השכר יהיה בערך במשרה מלאה?

vinney

Well-known member
שכר הלימוד הוא אחיד

לא משנה איפה תלמד, שכר הלימוד לתואר יהיה זהה. יהיו תוספות כאלה או אחרות, כמו הנחיה מוגברת אם תרצה, אבל זה לא משנה מהותית את השכ"ל.

לגבי השכר שלך בעבודה שאולי תמצא אחרי שאולי תצליח בלימודים במקום שעוד לא החלטת מה הוא יהיה, אתה באמת מצפה לתשובה?

nocgod

New member
אתה ממהר לאנשהו?

לסיים מהר וממוצע גבוה...? זה כמו לרוץ מהר לקלוע מדוייק...בודדים מצליחים.
אם אתה עושה את הכל כמו שצריך ולא לוקח קורסים חוזרים זה אמור לעלות לך באיזור ה 34-40 אלף שקל (זה החישוב המשוער שעשיתי עם חברה שלי לתואר BA עם 112 נק"ז תואר BSc עם 152 נק"ז יעלה יותר...)
שנה שלישית אף אחד לא מבטיח לקבל אותך לעבודה...יש ויש...משכורות...אתה רץ רחוק מאוד...

בוא תתחיל מזה שאתה מציב לעצמך מטרה ברורה (כמובן משהו ראלי כן? לא להרשם לסמסטר הבא בפתוחה ולהאמין שאתה מסיים אותו קומפלט ב 3 שנים...לקחת מרווח טעות של סמסטר או שתיים)
תמשיך בלהבין מה צריך להעשות כדי להשיג את המטרה (מה צריך לשפר מה צריך לחזק ומה צריך לחדד כדי שכשתגיע לא תצטרך ללמוד דברים בקצב מטורף אלא בניחותא, ושלא תצטרך לשלם ים כסף על קורסי אנגלית)
תתחיל בלממש את מה שצריך בכדי להשיג את המטרה (לשפר לחדד ולחזק)
תמשיך בלעבוד ולאסוף כסף ללימודים
תתחיל ללמוד...

adambarom123

New member
תשובה

בנוגע לכסף אני חושב שאני יסתדר,יש לי חשבון חיסכון עם סביבות ה11 אלף ואני אמור לקבל בחצי השנה הקרובה 12 אלף מביטוח לאומי.
תודה רבה על העזרה

nocgod

New member
אין בעד מה

רק תעשה לעצמך טובה ואל תעשה דברים לא מחושבים כי משלמים על זה ביוקר אחר כך...
אתה צעיר ויש לך זמן לשפר בגרויות אם אתה ממש ממש לחוץ על אוניברסיטה שהיא לא הפתוחה ויש לך זמן להוציא פסיכומטרי טוב
רק קח בחשבון שבפתוחה על כל קורס עד שצברת 18 נקז אתה משלם 2300 שקל בערך
אחרי ה 18 נקז כל קורס יעלה לך בערך 1800 שקל (אתה תקבל החזר על הקורסים שעשית עד כה...כמו שאמרתי בין 2000-2500 שקל בטח)
אחרי שתסיים 20 קרוסים אתה לא תשלם יותר, בפועל יוצא שכ"ל רגיל בין 30-40 אלף שקל לתואר... בדיוק כמו בשאר המכללות והאוניברסיטאות (כולל הטכניון
)

בהצלחה!!!

adambarom123

New member
תודה רבה

הייתי לחוץ לאוניברסיטה אחרת בגלל שחשבתי עליה דברים מוטעים,כרגע אני לא רואה סיבה לשפר בגרויות ופסיכומטרי במשך שנה-שנתיים בשביל אוניברסיטה אחרת..אני מחר יתחיל לברר פרטים.

vinney

Well-known member
אני מציע לך לא למהר יותר מדי

ולקחת קורס אחד ולו בשביל הנסיון (כאמור, ממליץ על אשנב למתמטיקה). אין שום סיבה לרוץ אחרי סיום התואר ב3 שנים, זאת קריעת תחת בכל מוסד, לא רק בפתוחה. אם אתה רוצה לסיים עם ציונים גבוהים (וכדאי לסיים עם ציונים גבוהים ככל שניתן), עדיף אולי לרווח בשנה-שנתיים נוספות. כמובן צריך מספיק משמעת עצמית לעמוד ביעדים ולא לגרור את זה עד אינסוף.

nocgod

New member
ממליץ לשפר רמה

אתה כבר תבחר אם לשפר בגרויות... בתחלס, לא כל אחד יכול ליפול למתמטיקה ואנגלית שהם דורשים, ומאוד ממולץ לעשות מבחן אמי"ר או אמיר"מ כדי להפטר מקורסי אנגלית יקרים נורא
אין שום תנאי קבלה לאו"פ עד כמה שאני יודע...

לגבי מה שמספרים לך...אז מספרים...לגבי דודים שלך...אני מעדיף לא להגיב...כל אדם והרמה שלו...
חברים שלי סיימו תואר במכללה מושתנת ואחרי כחודש חודשיים (אחד מהם עבד מהבית בזמן הלימודים עוד) מצאו כולם עבודות בחברות סבבה יחסית ועובדים וסבבה וכיף.
שואה...תהיה לך שואה בכל מקום אם תבכה על מר גורלך, ואם תבין שהלימודים זה בשבילך אז לא תהיה שואה...
תחשוב רגע בהגיון, מדובר באוניברסיטה עם כמות הסטודנטים הגבוהה ביותר בארץ בגלל צורת הלימוד שלה...נראה לך שכל שנה הם מוציאים לשוק אנשים שלא מוצאים עבודה? נו באמת אז השוק היה מפוצץ מובטלים...

בשורה התחתונה... אם אין לך כוח להשלים בגרויות -> תלמד מתמטיקה ואנגלית -> תוציא פטור מאנגלית -> בהצלחה בפתוחה...קח בחשבון שה18 נקז הראשונים יעלו לך הרבה, אחרי זה יעלה פחות ותקבל החזר רטרואקטיבי על הקורסים הראשונים(לרוב מדובר ב 4-5 קורסים ובכ500 שקל החזר לכל קורס), אחרי 20 קורסים אתה לא תשלם יותר
אם אתה רוצה להשלים בגרויות -> להשלים שאלונים 004-007 במתמטיקה -> להשלים שאלונים 006-007 באנגלית -> להוציא 5 יחידות פיזיקה מחשבים -> לשפר מקצועות שמורידים לך את הציון (נגיד לשון) -> לעשות פסיכומטרי 670+ -> בהצלחה באוניברסיטה X (כאשר X שונה מאו"פ)

חשבת שנגמר בית ספר יהיה קל? עכשיו רק מתחילים הלימודים :)

adambarom123

New member
תשובה

אוקיי תודה רבה לך.
עכשיו השאלה שלי היא ככה:
אם אני יתחיל ללמוד בשנה הזאת כבר בפתוחה ואני יצליח להוציא תואר ב3 שנים,מה יהיה ההבדל לעומת זה שאם אני ישפר את הבגרויות ויעשה פסיכומטרי,נגיד זה יקח שנה,ואני יעשה את התואר באוניברסיטה אחרת?

למעלה