בלי הקפיצות של הלבן

psedo

New member
בלי הקפיצות של הלבן

שלום, אני בונה דף שכל לחיצה על כפתור מחליפה תמונה בצד השני של המסך. הבעיה היא שכשהתמונה מתחלפת שבריר שניה שרואים לבן, כלומר את הרקע. הבעיה היא לא בטעינה כי אני הקבצים על המחשב שלי, זה אולי עשירית שניה אבל זה מעצבן שככה התמונות מתחלפות. האם יש דרך לשנות זאת? (התמונות הן רקעים של SPAN) האם יש דרך לעשות אולי FADE בין התמונות, זה צריך כמובן לתמוך בכל הדפדפנים. תודה לכם.

psedo

New member
שאלה חדשה

הסתדרתי עם הקטע של הלבן, אמרו לי שצריך להשתמש בתמונות ולא ברקעים, ככה זה מתעדכן יותר מהר. עכשיו נתקלתי בבעיה חדשה. על המחשב שלי הכל עובד חלק, אבל כשאני שם את זה על הרשת הדברים מתעכבים. הדף בנוי מארבעה כפתורים, ארבעתם משנים תמונה מרכזית. בחליצה על כפתור, כל הכפתורים משנים את צבעם ,גם הרקע שמתחת לכפתורים משתנה וגם התמונה הגדולה משתנה. עבדתי קשה על הטעינה המוקדמת, וזה פועל טוב. לוקח קצת זמן עד שהחלון עולה אבל זה לא העניין. הבעיה היא שכל השינויים אמורים להתרחש ביחד, וכשזה על הרשת רואים כל שינוי בנפרד. זה קורה מהר, אבל ממש לא מספיק מהר. הכפתורים מחליפים את הצבע, אח"כ הרקע שלהם ובסוף התמונה הגדולה. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לדבר כזה? אני חוזר ומציין שכל התמונות כבר נטענו מראש. תודה רבה לכולכם

psedo

New member
אפשרות

אולי אפשר לעשות שכל השינויים יופיעו ביחד, אפילו אם זה יהיה קצת בעיכוב. שיהיה איזה DELAY לפני שהוא מעדכן את החלון. תודה

psedo

New member
IE6 לעומת (פיירפוקס/אופרה/נטסקייפ)

בדקתי את הדף על פיירפוקס, אופרה ונטסקייפ והכל עובד מצויין. הבעיה היא רק עם אקספלורר. חיפשתי באינטרנט ומצאתי שיש בעיה באקספלורר 6 עם ה PRELOAD. ובאמת מתברר שלאקסלפורר לא אכפת מה PRELOAD, כלומר הוא טוען כמה שניות את כל התמונות ואח"כ מציג את הדף. הבעיה שאח"כ כל פעם שאני רוצה לשנות תמונה, הוא מתחיל להוריד אותה שוב מהשרת. בשאר הדפדפנים זה לא קורה. עשיתי ניסיון, העלתי את הדף ואחרי זה התנתקתי מהאינטרנט. בכל הדפדפנים זה המשיך לעבוד בלי בעיה. רק באקספלורר הוא סירב להחליף תמונות. מישהו יודע על הבעיה? דרך לפתרון??

תבדוק שאתה יכול לשמור cache בדפדפן.

לפרטים פנה לפורום ווינדואס (אני לא מכיר כל-כך טוב את IE מהצד ההגדרות שלו..)

alexparks

New member
..

אתה תמיד יכול לעשות SPAN מעל SPAN.. העליון יציג תמונה, וכאשר תלחץ על הכפתור התחתון ישנה את הרקע שלו, העליון יתחיל לדהות ובסופו של דבר יקבל ZINDEX קטן מזה של התחתון.. תחשוב על זה
עכשיו, נכון שכדאי להשאר עם רקע לבן למיל' שניה ולסבול ?

psedo

New member
רעיון טוב

אני חושב שאני דווקא אנסה את השיטה הזאת, לא מדובר במילי שניה אלא בכמה מילי שניות טובות. בקיצור אני אחזור לדווח.

למעלה