בלאגן

g o v a n i

New member
בלאגן

אני נשוי כשנתיים אשתי התחילה ללכת לשיעורי תורה שנה לפני החתונה.כמה חודשים לפני החתונה החלטתי להעמיד כמה דברים על דיוקם.היא אמרה שהיא רק שומרת שבת לא יותר מזה.וסיכמנו שהילדים יקבלו חינוך חילוני.כמה חודשים אחרי החתונה גיליתי דברים שלא ידעתי כמו שהיא מאוד מאוד דתייה והאמת חרדית בצורה חזקה מאוד.נולד לנו ילד ולאט לאט היא הבהירה שהוא יגדל ל חינוך דתי.היא רצתה להיכנס להריון ואני אמרתי שאם היא אומרת חינוך דתי אז אני לא עושה איתה עוד ילדים והיא תיקח גלולות.אחרי כמה חודשים היא מספרת לי שהיא בהריון והפסיקה את הגלולות על דעת עצמה כי חשבה שמבחינתי זה בסדר. יש לציין שאנחנו ממש לא משדרים על אותו התדר היא חרדית מאוד ואני חילוני מאוד ולמשל היא לא אוכלת אצל ההורים שלי וגם כן הילד לא אוכל אצל ההורים או במקום אחר.אני מאוד אוהב אותה היא אישה מאוד מאוד טובה אבל היחסים שלנו גרועים מאוד חוסר תקשורת לחלוטין אני שותק ומעביר אבל כנראה שה"בלוף" בסופו של דבר התגלה ואני מתכוון להתגרש ממנה.אשמח לשמוע עצות כי זה מאוד מאוד חשוב אני מאוד מבולבל ואגב בקטע של הילדים היא לא מעוניינת להתגמש בשום אופן.עוד פרט מאוד חשוב אנחנו כמעט שנה גרים כל אחד בנפרד אצל ההורים ועומדים להיכנס לדירה חדשה השכרנו בית כמה חודשים והיינו רבים ללא הפסקה.

נראה לי ש......

זה לא יסתדר בינכם בגלל הרקע הדתי. היא תשלח את הילד לחינוך דתי למרות התנגדותך. בקרוב יוולד לכם עוד ילד ווכל שיעבור הזמן תמצא את עצמך מרוחק. אחרי שנה של כל אחד בנפרד, אתה צריך להבין שזה לא ילך, למרות כל המעלות הטובות שלה. כי הדת חזקה יותר ממך במקרה שלה. נוצר פער בינכם שלא ניתן לגשר עליו לדעתי. הרי אתה בעצמך אומר שאתם ממש לא משדרים על אותו הגל. תעשה מה שטוב לך אם אינך מצליח לגשר על הקושי הזה.

חזרה בתשובה

אשתך חזרה בתשובה, והחיים אתה "נהפכו על פיהם" אכן קשה לך מאוד עם זה, אתה צריך לעשות טוב טוב חושבים, אם אתה אוהב אותה ורוצה להישאר נשוי לה, או שלמרות אהבתך אליה, אינך מסוגל להסתגל לאורח חייה , ואז לנתק את הקשר. לפני שאתה עושה צעד כלשהו, תנסה לקבל תמיכה וייעוץ - כי המצב שנקלעת אליו בכלל לא קל, אם אתה מפרק את הקשר, סביר להניח שאשתך / גרושתך, תמצא לעצמה שידוך (או שהקהילה תמצא לה שידוך) ואז ייתכנו קשיים בקשר לילדים (ביקורים וכו'...) אל תשכח שכדתיים הם לא נוסעים בשבת, ורוב החגים הם חגים דתיים ושוב בית כנסת ולא נוסעים, אתה עלול "לאבד" את הילדים שלך. ממש ממליצה לך לפנות לייעוץ, לפני שתעשה צעד כלשהו.

redheadvenus

New member
גישור

המצב על פניו אכן נשמע מייאש. הייתי מציעה לכם ללכת לגישור יחד, כדי לנסות ולמצוא אופן גירושין שבו הילדים לא יינזקו. גם לה כאשה גרושה במגזר החרדי עם שני ילדים לא יהי קל - ואני בטוחה שהיא רוצה בטובת בילדים. למענם.

אכן בלגאן. עוד לא נמצא הגשר בין

החרדיות והחילוניות. נכנסת למצב בלתי אפשרי. בתוך שנתיים נישואין 2 ילדים ההיא מערימה עליך ונכנסת להריון, לפי דרכה יהיו מהר מאוד עוד ילדים, מה שתעשה לא יהיה טוב.אם תתגרש יש לך לשלם מזונות לילדים זה מפריע מאוד כאשר רוצים להקים בית עם אשה אחרת. אם לא תתגרש חייך אינם חיים. שניכם מאוד חזקים באמונתכם, כל אחד מכם מושך לצד אחר, לא נראה לי שיש פתרון שיהיה טוב לשניכם כי היא מאוד קיצונית. אני אישית, אם אין בדעתי להפוך לחרדית, הייתי מיד מפרקת את העיסקה, כי נראה לי שהיא תלך בדרכה בלי להתחשב בדעתך. .

לצערי - אין לכם עתיד

הפערים בינכם מאד מאד עמוקים , ואני לא הייתי סולחת על כניסה להריון שנעשתה בעורמה - זה דבר חמור ביותר .צעדים כאלו צריכים להיות מקובלים ורצויים ע"י שני ההורים . חיי הנישואין ומשפחה הם מוסד מספיק מסובך ומורכב (גם כשהיחסים טובים ), אך אצלכם הוא מסובך ומורכב שבעתיים, כיוון שמלכתחילה קיים בינכם הפער של ההתייחסות לאמונה . לגבי הילדים : כמובן שכאב אוהב , קשה לך מאוד להפרד מילדיך , אך גם אם תשארו יחד , והם יודרכו ע"י האם לקבלת חינוך חרדי ,בעוד שאתה חילוני , הם יסבלו . כלומר , בכל מצב ודרך - הם יסבלו .ולכן , אם תחליט להפרד מאשתך , הפרידה צריכה להיות מלווה בעזרה מקצועית של אדם מקצועי - כמו יועץ , או פסיכולוג שידריך אתכם במציאת דרך שתהיה קלה ומקובלת על כולם , ותקל על הילדים . בהצלחה בדרכיך .

SIRI41

New member
אני ראיתי בהודעה שלך מן

חוסר כנות והגינות מצד אשתך. קודם כל, אין דבר כזה שהיא לא תתגמש בקשר לילדים. אני התגרשתי וויתרתי על הדירה החדשה, לקחתי את חלקי, שהיה זעום מהדירה. ויתרתי על תכולת דירה והתחלתי מחדש. החופש שווה לי את הכל. מערכת היחסים ביניכם נראית לא כייפית בכלל, ולא נראה שיש מקום לתיקון. סליחה על הפסימיות.

SIRI41

New member
כשאמרתי שהחופש שלי

שווה כל, התכוונתי אל מול נשואים קשים.

1אפי1

New member
הגעת למבוי סתום

יש פער ענק במלוא מובן המילה בין חרדים לחילוניים וכהגדרתם - "אנחנו בקבוקים ריקים" אתם גרים בנפרד כבר שנה מה שמחזק אותה מבחינת הדת, הילדים תמיד יהיו שלך כחילוני. הרבה לא נשאר לך, חבל על הכוחות של כניסה לדירה חדשה וחידוש החיים המשותפים בניכם.

ג ל י 2

New member
מה הטעם לעבור לדירה חדשה?

שנה אתם לא ביחד, הפערים שנוצרו בינכם כנראה גדולים מאוד! גם אורח החיים שכל אחד מכם מנהל לא מאפשר כמעט לחיות בזוגיות אידאלית, לכן חבל סתם לשגע את הילדים ולחזור פתאום להיות ביחד כמשפחה מושלמת, אני לא רואה טעם במצב כזה להכניס לילדים תקוות שווא.

למעלה