"בית חם" בנושא עמי ותמי

"בית חם" בנושא עמי ותמי

אשמח לעזרתכן... הנסיכה (כיתה ב') צריכה לארח בעוד שלושה שבועות 4 ילדים מהכיתה (שני בנים שאחד מהם מאוד שובב ושתי בנות). היא רוצה שנעשה את המפגש (שעתיים מחמש עד שבע) בנושא עמי ותמי או אגדות. הנה הרעיונות שחשבתי עליהם: הכנת הבית של עמי ותמי ממתקים - וופלים, שוקולד למריחה, מרשמלו, עדשים (עדיין לא החלטתי אם כדאי שיעשו ביחד או כל אחד עם הבית שלו על פולגל או קופסא קטנה, מה דעתכן?) אלביש את הילדים בשקיות זבל... האם להדביק את הכל על בית בובות מפלסטיק כדי להקל?? מציאת חלקים מהסיפור של עמי ותמי בבית לפי רמזים כאשר בסופו של דבר הם צריכים ביחד לחבר את הסיפור מתחילתו ועד סופו לפי הסדר הנכון. בכל פעם שימצאו חלק יצטרכו למלא משימה כדי לקבל את הרמז לחלק הבא (משימות שכוללות פתרון שאלה בחשבון, התאמת זוגות גרביים, זחילה במנהרה של הג'ימבורי או הליכה על מסלול מכשולים, לסדר מילים שבהן האותיות התבלבלו, למצוא חרוזים לשמות החברים בקבוצה..רעיונות?). תפזורת עם שמות האגדות, אפשר לעשות באופן פרטני או כקבוצה ביחד הפסקת כיבוד יצירה - אולי הכנת מדבקות לחלונות???? יש לכן רעיונות אחרים??? תמיד יש לכן רעיונות נהדרים.. להתראות ותודה

tutik1

New member
אחלה רעיונות יש לך כבר...../images/Emo13.gif

נשמע לי שאם תעשי הכל זה עמוס מידי לשעתיים. ממה שכתבת-הייתי מתחילה עם מציאת חלקי הסיפור (עוד רעיון למטלה זה 'כתב חידה' פשוט שבו כל אות מיוצגת במספר, א=1 ב=2 וכד', עם מיקרא לכתב החידה) הכנת בית עם ממתקים-אפשרות שתכיני עוגת/ות שוקולד פשוטה בתבנית גדולה ותחתכי לריבועים ומשולשים שהילדים ישר יכינו את ה'בית' בעזרת ממתקים שתשימי להם בקעריות - לכל אחד בית קטן... שני אלו + כיבוד ואכילת 'היצירה' נשמעים לי די והותר... (מה-זה מלחיץ אותי הרעיון שאצטרך לעשות זאת בעוד זמן לא רב...
)

פנגושית

New member
ממתקים בשעות הערב..

זה נשמע לי אחלה רעיון, רק שממתקים עם שובבות בשעות הערב יכול להביא להיפריות גדולה. כך שצריך לחשוב גם על זה. חוץ מזה שצריך לקחת בחשבון שמה שמענין בנות לא בהכרח מענין בנים, ולכן כדאי אולי להכין עוד איזו פעילות אלטרנטיבית.או אולי לתת אפשרות לתחפושות . מודה שבחלק היצירתי אני לא ממש מוצלחת. אפשר גם בכתב החידה לחלק אותם לזוגות ואולי שלבנים יהייה חלק יותר "בני" כמו ההזאב וגם המשימה יכולה להיות יותר בכיוון הזה. לבנות אפשר יותר בכיוון של בנות. וסליחה על הסטיגמות אבל זו המציאות וכדאי להיות מוכנים להכל. בעיקר כשאמרת שאחד מהם שובב. אגב נדמה לי שבקונדיטוריה לידנו הייתה ערכה כזו של בניית בית של עמי ותמי. בכל מקרה בהצלחה.

אי אפשר לחלק לזוגות כי הם 5

אבל אפשר בנות ובנים.. לגבי משהו אלטרנטיבי אבדוק, אני בהחלט מכירה מקרוב את ההבדלים באנרגיות של בנות ובנים.. בינתיים המפגש הראשון של אותה קבוצה השבוע עבר מאוד יפה עם הכנת פיצות, אוריגמי (גם הבנים!), חפשו את המטמון ומשחקי חברה. מקוה לטוב...

החמות

New member
אחלה רעיונות

הייתי פותחת במצאית הרמזים שיהיה כמעין מבוך ובספו האוצר -ההכנה של הבית כמו השביל בו עמי ותמי הלכו. יש היום לקנות וופלים לבית או לאפות כמה עוגות שוקולד ארוכות ולתת לכל אחד חתיכה ממנה יבנה את הגג ואת הבית ויקשט בחלונות דלת וכו'. הייתי עושה לכל אחד בית אישי קטן ואם את רוצה מאוד להשקיע להכין גם בית גדול יותר שיביאו למחרת לכיתה (משתי תבניות של אינגליש קייק ותבנית אחת חצויה לגג) לדעתי יחד עם הכיבוד סיימת את הפעילות אם את רוצה עוד פעילות אפשר להכין איתם מכששפה מגליל נייר טואלט רייק , ידים= שיפוד, ראש= כדור קלקר ולבד שחור (אנחנו עשינו גמדים בנוסח דומה)

תודה ../images/Emo140.gif

את צודקת באמת כדאי להתחיל עם הסיפור והרמזים. לגבי הבית אצטרך לבדוק, אני חשבתי או על עוגה או על פוליגל גזור בצורה של בית קטן שכל אחד יוכל לקשט ויקבל כשיעזוב. לגבי המכשפה, אחלה רעיון. אפשר גם לקשט עם בדים ודבק או עם צבעים ומדבקות.

viviane

New member
בית מממתקים מניסיון....

שנה שעברה קניתי בתים מעץ מכפר שעשועים (קן) עטפתי בנייר כסף והילדים שהוזמנו קישטו עם ממתקים כשהמלט הוא שוקולד למריחה. הם מאוד נהנו אבל עבורי היה סיוט לכלוך נוראי , אכלו בלי הפסקה תוך כדי (הייתי בטוחה שכולם יקיאו) הידיים שלהם היו במצב מרוח כל הזמן+רצו לשתות ולשירותים והייתי בטוחה שאצטרך לצבוע שוב את הבית היו 5 ילדים זה לקח כשעה לא אעשה את זה שוב

../images/Emo7.gif באמת נשמע סיוט

אבל הנסיכה לא תסכים כבר לוותר על הרעיון, לצערי אין לנו חצר אחרת הייתי עושה את זה בחוץ. אצטרך לחשוב איך לעשות את זה עם מינימום בלגן (אם זה אפשרי בכלל...)

לצמצום הנזקים -

אני הייתי מקטינה את בית הממתקים למינימום (מי ראתה את הסרט Spinal Tap?
עם הדגם המוקטן שהקימו שם בתור תפאורה). וגם הופכת את כולו לאכיל. שמה אותם ליד השולחן, כל אחד עם משטח עבודה משלו (נייר אלומיניום / מגש קטן) וכל אחד יעבוד על בית קטן במקום שיעבדו יחד. את הבית אפשר להכין בדו-מימד, מביסקוויטים "שוכבים" - או בתלת מימד, כאשר את ה"גוף" הבסיסי תכיני מראש - נאמר תאפי עוגה פשוטה וישרה ותחתכי אותה לקוביות שוות. את זה הם יצפו (הרבה יותר נעים מלצפות בית מפלסטיק). בנוסף, לא חייבים להכניס שוקולד נוזלי לעסק
אפשר שה"מלט" יהיה פודינג וניל מוכן (משקיות של אסם), הרבה פחות אימתני מבחינת הניקוי אחר כך. הפודינג גם ייתן צבע בהיר אטרקטיבי ועליו כל סוכריה או עוגייה ייראו נפלא.

פרח333

New member
עדיין לא בגיל הזה... אבל רעיון פרקטי לתפעול

כשעשינו פעילות יצירה בחנוכה, עטפתי את השולחן הסלוני בגיליון ענק שהוא למעשה תוכנית שרטוט ישנה, שקיבלתי מחברה. שווה להשיג כאלו (בחברות ביצוע של כל מה שקשור בבניין יש כאלו הרבה, אדריכלים אולי) ולשמור למקרים שכאלו. ואז מדביקים עם סלוטייפ לשולחן תוך עיטוף מלא, בסוף משחררים אורזים את כל הבלאגן שנשאר - וישר לפח. אותו דבר אפשר גם עם יריעת ניילון שאני מניחה שניתן לקנות בחנויות טמבור, לא צריך להיות איכותי במיוחד.

למעלה