בית אשמן...

Nushi1980

New member
בית אשמן...

מי קרא??? היום סיימתי את הספר, ונהנתי מאוד, כל הספר הוא כמו שיר אחד גדול של ערן, והוא מתאר בדיוק מה שהשירים של ערן מדברים אלהם... יש למישהו עוד דעות, מה דעתכם? מומלת בכל אופן לאוהבי ערן

lonely TearDrop

New member
אוי איזה ספר..

מצויין לטעמי מאוד התחברתי ונהנתי להיכנס לראש הקודח של ערן צור פעם נוספת ולא דרך שיריו

1Reebok

New member
ספר נהדר

מאוד אהבתי, למרות שיש בו חלקים מאוד קשים לקריאה ושקשה נורא נורא להתחבר אליהם.

1Reebok

New member
על ההתבגרות של בועז אשמן,

שהוא דמות שערן המציא.

psychocandy

New member
...

מכירים את הקלישאה הזו שתמיד אומרים על ספרים, על איך שאי אפשר להניח את הספר כי הוא כל כך מרתק וכו? ובכן, זה באמת הסיפור עם "בית אשמן". ביום שבת אחד סיימתי את הספר, כל הזמן הזכרתי לעצמי שאני אמורה ללמוד אבל זה לא עזר. הספר הזה היה הרבה יותר מעניין מכל דבר אחר. למרות שכבר ידעתי את הסוף [קראתי באיזה ביקורת, לצערי הרב. תיזהרו מביקורות!] פשוט נפלא לגלות עוד דלת קטנה לעולם המרתק הזה של ערן. ועוד יותר כיף שיש דיסק מצורף לספר. ציפיתי למשהו הרבה יותר יבש והופתעתי לטובה.:)

Nushi1980

New member
למרות שיש לי את הדיסק המצורף

העדפתי קודם לקרוא\ ועוד לא יצא לי להאזין, הספר מדבר על שתי משפחות שהן קרובות משפחה רחוקות בחיפה של שנות השבעים - משפחה אחת שהיא לדעתי המשפחה של ערן - זה ממש נשמע אוטוביאוגרפי - היא אב ניצול שואה שיש לו עוד בת ואשה לשעבר, וילד קטן, וילד בדרך, ומשפחה אחרת שהגיעו לארץ לפני השואה , משפחת אשמן , המשפחה מורכבת, מבת עם פיגור שכלי, מבן בן 18 שרוב הספר הוא בעצם סיפור ההתברות המורכב שלו(גם פה יש לדעתי הרבה אוטוביאוגרפיה) וזה כמו שירים של ערן, ההתרחשויות שקורות בספר , הם בעצם השירים של ערן, כמו , חנוך מחנך, בטי והמכסה הירוק(שמוזכר בספר - עכשיו אני מבינה הרבה יותר טוב מה זה) ערן ,כותב את עצמו שוב, אבל בצורה מרתקת. אני ממליצה בחום לקחת שבת ולסיים את הספר - הוא קריא וזריז

mehashefa

New member
משום מה למרות שקניתי אותו ממזמן

לא התחלתי עדיין לקרוא אותו. וקניתי אותו מייד אחרי סוכות, הרבה לפני שהוא היה עם דיסק וכשהוא היה יקר יותר... בעסה לי. אבל זה לא ספציפית עם הספר הזה, אני בעייתית עם הרבה ספרים. אני רק צריכה להיכנס ואז אני זורמת במהירות - אבל בלי להתחיל אני לא מתחילה אף פעם...

1Reebok

New member
אני קניתי אותו ב-20 שקלים ../images/Emo3.gif

תודה למעריב הכפרות!

mehashefa

New member
ביץ'!! את זה לא היית אמור לספר לי..

אבל אומנם קניתי אותו ביותר, אבל זה לא באמת היה הרבה יותר. כי קניתי שני ספרים ביחד, והספר השני הוא בחצי מחיר - אז זה לא היה סוף העולם נראה לי...

שלמונזה

New member
בית אשמן ../images/Emo168.gif

אני בדיוק עכשיו בשלבי סיום של קריאה שנייה של הספר. את הספר נהניתי מאוד לקרוא, למצוא את הקשר לשירים ואז אולי לדעת יותר על הדמויות של השירים [למשל חנוך] בקיצור אהבתי את השילוב הזה. הסוף קצת איכזב אותי אבל נו מילא, סה"כ לדעתי מומלץ מאוד לקרוא. את הדיסק לצערי אין לי
יאללה שימכרו אותו לחוד גם!

ספר טוב

אני לא מכיר את ערן צור ואת המוזיקה שלו, כך שלא יצא לי להקביל שום דבר מהספר אל השירים. רק לתהות כמה מהספר הוא אוטוביוגרפי (או במילים אחרות: האם עירן=ערן צור?). אני אוהב לקרוא בעיקר ספרים שמספרים על המציאות, ומאוד אוהב לקרוא תאורים על מקומות שאני מכיר, כך שאם הייתי חיפני, הייתי אוהב את הספר יותר
הסוף לא אכזב אותי. וברמה מסוימת גם לא הפתיע במיוחד. היה אולי אפילו "נדרש". אסף.

למעלה