בישול אמצע שבוע שאריות ושות'

בישול אמצע שבוע שאריות ושות'

ריבה ממלון נטול טעם(כי באמת,מה עוד אפשר להכין ממלון בטעם קישוא?
)

יחס שווה בין מלון מקוצץ וסוכר,
לי היה חצי מלון גדול וירקרק.
שלושה לימונים גדולים מספקים זסט ואחרי השימוש בקליפה בשר לימונים מגולען וללא החלקים הלבנים
צרור עלי לואיזה/מליסה/נענע/בזיליקום מקוצצים דק אפשר גם במקום שורש זנגויל טרי מגורר

בסיר,על האש,קטנה ,לערבב מדי פעם. ממתינים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מעקרים צינצנת או שתיים ממלאים בתערובת בעודה חמה יחסית וסוגרים. זהו.

פתרון הולם גם לשסק נטול טעם/אפרסק או אבטיח
 
קינוחים אישיים

משאריות עוגיות לימון וחמאה,קרם גבינה מעודפי גבינת 9% ודובדבנים

הבכור הכין בכוסות אישיות כדי שלא יתחרבש בהגשה אבל בעיקרון ניתן לחלוטין להכין בתבנית פאי.
 
קצפת לעוגה


יש הוראות מיוחדות לקפצת לציפוי עוגה? תמיד בחנויות הקצפת מאד יציבה. יש טריק? אני מכינה משמנת מתוקה וסוכר. מקציפה וזהו.
 
אבל אז אין לזה טעם של קצפת נטו,

אלא שהפודינג. בבית קפה כנותנים עוגת שוקולד עם קצפת ליד, יש לה טעם של קצפת, ולא של פודינג.
 

ynlove

New member
אי אפשר להקציף שמנת שהוקפאה


אז לא להגזים עם הקרור
 

שקדון

New member
מאפה לארוחת בוקר בעבודה??

מתארגנת ארוחת בוקר בעבודה,התבקשתי להביא מאפה...
המלצות? מתכונים? (כאלה שאפשר להכין ערב קודם ולשמור במקרר)
אין לי רעיונות.........
הייתי שמחה לנסות מאפים אישיים שקל להרים מבלי להתעסק עם חיתוכים ופירורים...
תודה!
 

בּלו

New member
רעיונות

מאפינס - מתוקים או מלוחים. יש מתכון מעולה של חני פרבר למאפינס פטה.

שבלולי בצק עלים - במילוי פיצה או גבינות ועשבי תיבול.

סינרולים או שבלולי שמרים שוקולד - אפשר לאפות בתבנית אחת ופשוט לתלוש אותם.

מיני קישים אם יש לך סבלנות.

בואיקוס
 
יש משהו שאני עושה לפעמים

והוא מאוד מאוד קל וכל מי שיצא לו לטעום את זה ישר מבקש מתכון ומפרסם את זה ברבים בתור מתכון שלו
(לא שיש לי סיבה להתלונן - גם אני למדתי את זה מחברה לפני המון שנים...)
מצרכים:
ריבועי בצק עלים (יש לקנות חתוכים כבר)
גליל של גבינת פרוםעז
צנצנת ריבת בצל.
ביצה טרופה.

על כל ריבוע בצק עלים מניחים קצת ריבת בצל ומעליה דסקית לא עבה מדי של גבינת עזים. סוגרים את הריבועים איך שבא לך, ומברישים בביצה טרופה (אפשר לפזר גם קצת סומסום מלמעלה). אופים בתנור כ15 דקות עד שמזהיב. עדיף להגיש את זה חם, אבל גם פושר זה בסדר.
 
מעולה בתכלית

אני מכינה כאלה בתבנית שקעים ולא סוגרת מעל הגבינה - נוצרים "פרחים" נחמדים. נטרף באחריות.
 

RTשוק

New member
מתכון מנצח!

אפיתי כאלו בגרסא דומה (גבינת ברינזה עיזים במקום פרומעז כי זה מה שהיה בבית |אייקון של מקטינת ראש|) ליום ההולדת של הקטני, ומאז בכל פעם שיש מפגש משפחתי אני מתבקשת לאפות כאלו שוב.
 

מאז

New member
שאלת


זה לא בעצם בורקסים משודרגים?
(שואלת כי אצלינו תגובה לדבר כזה עלולה להיות - היית יכולה לקנות בורקסים במקום לעבוד...)
 
אני לא יודעת איך לענות על זה בכלל


זה לא בורקסים כי מעולם לא נתקלתי בבורקסים כאלה, לא מבחינת ההרכב ולא מבחינת הטעם (ואני דווקא אוהבת בורקס). זה כן מבצק עלים, ככה שאם נפלת על נשמה טובה במיוחד, אולי היא תגיד את זה. לא יודעת מה להגיד לך.
 

בּלו

New member
מזכיר לי

שאמא שלי (והיום גם אני) עושה מן רולדת בצק עלים ממולאת בפטריות. אצלנו תמיד קראו לזה פשטידה ומשום מה יש למאפה הזה מקום של כבוד בקולינריה המשפחתית.
כילדה ממש נעלבתי כשאורחים קראו לזה בורקס...
 
למעלה