דולמה (של סבתא שלי)
עלי הגפן הכי טעימים בעולם- הם של סבתא שלי
(אהובתי, שתחיה עוד שנים רבות
) בזמן האחרון לקחתי ממנה כמה מתכונים של אוכל, שיצא "בול כמו שלה"- ויוצא...
אז זה המתכון לעלי גפן, ואפשר למלא בעוד ירקות (חצילים, קישואים, גמבה, בצל, כרוב) מטגנים במחבת: בצל (קוביות) עד שמזהיב, מוסיפים קוביות חזה עוף, מטגנים מעט ומוסיפים כף רסק עגבניות. מוסיפים כוס אורז, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ונענע קצוצה. מוסיפים כוס מים וכף ריבה (מה שיש, מה שאוהבים או מה שרוצים. לנו עוד יש צנצנות של ריבת אפרסק, אז בינתיים אני מכינה איתה), ומערבבים עד שהאורז סופג הכל. ממלאים את הירקות: עלי גפן, בצל וכו', ומרפדים סיר בעלי גפן קרועים, או/וגם חתיכת כרוב, בתחתית הסיר. מסדרים את הממולאים בסיר, ושופכים למעלה תערובת נוזלית של: מים, מיץ לימון (אני בד"כ שמה 1/4 מיץ לימון ו-3/4 מים, או 1/3 ו-2/3- לפי הטעם), 2 כפות סוכר, כף רסק עגבניות- מערבבים ושופכים על הממולאים. מבשלים 1/2 שעה-40 דק' על אש נמוכה, סיר מכוסה. טעים בטירוף, הנה 2 תמונות... אחת עם בצל---->