בירור לגבי קנס התפטרות ועוד קצת...

מוריה4

New member
בירור לגבי קנס התפטרות ועוד קצת...

שלום. אני עובדת בחברת תקשורת במחלקת הגביה מזה כחצי שנה. בחוזה עליו אני חתומה אני מחוייבת לשנת עבודה ובמידה ואתפטר קודם לכן- אהיה מחוייבת בסך 2000 שח'. הם מגדירים זאת כעלות ההכשרה- קורס. נקודות חשובות: א. ההכשרה הזו תקפה רק לחברה זו, נוגעת למערכות שלה ולנהלי העבודה. ב. בשונה מהמקובל שנעשה קורס, קיבלתי הדרכה בת 3 ימים ממנהל הצוות שלי, זה היה נסיון מצידם להכשרה אחרת, בסופו של דבר הם חזרו להעברת קורסים בני שבועיים ימים- הנקודה היא שאני לא עברתי קורס כזה. שכר השעה הוא שכר מינימום, 20.7 שח' ובונוסים- שמקבלים רק כאשר עומדים ביעד. (הכי גבוה הגעתי ל800 שח). אני אמא לתינוק בן שנה וחתומה על משרת אם- 8:00-15:00 ימים א-ה. בני היה חולה לא מעט עד כה ולכן החסרתי, בממוצע שבוע בחודש. (בחודש האחרון נאלצתי להישאר בבית עקב כך שלא היתה מסגרת לבני). המנהל רומז על פיטורין- הם שוקלים את העניין, מאחר וגם מחר ה1/9, לא אוכל להגיע לעבודה עקב שביתה במעונות נעמ"ת. הוא אומר כי במידה ויחליטו על פיטורין עלי להגיש מכתב התפטרות מאחר ואיני עומדת בחוזה שלי. אם אכתוב מכתב זה כמובן שאצטרך לשלם את הקנס. שאלותי: א. האם חוקי לדרוש את הקנס? ב. האם ניתן לחייב אותי לכתוב מכתב התפטרות???? ג. האם בכל הליך העניינים משהו לא בסדר מבחינת התנהלות החברה? ד. מעבר ל1.5 ימי מחלת ילד בחודש, האם יש עוד תקנות המגנות על אמהות עובדות? תודה. **** אני מודעת לכך שאכן לא נתני את המשמרות כפי שמפורט בחוזה, אני מניחה שמסיבה זו אין כל בעיה שיפטרו אותי, אפילו שהם מאוד מרוצים מהנתונים שלי..
 
כמה דברים...

1. אם התשלום של ה-2,000 ש"ח מוגדר כ"קנס" אז זה לא חוקי לגבות את זה. אם זה מוגדר כפיצוי מוסכם על הפרת ההתחייבות להישאר שנה בעבודה, אז תאורטית זה יכול להיות חוקי, אבל בית דין לעבודה מוסמך להפחית או לבטל את הפיצוי המוסכם אם נראה לו שהוא נקבע ללא יחס סביר לנזק שאותו היה ניתן לצפות בעת כריתת החוזה. אם מדובר בכל מקרה על 2,000 ש"ח, גם אם את מתפטרת אחרי חודש וגם אם את מתפטרת אחרי 11 חודשים - אז כנראה זה באמת נקבע בלי יחס סביר לנזק ואפשר לבטל את זה. 2. בשום מקרה אי אפשר לחייב אותך לכתוב מכתב התפטרות אם את לא מתפטרת. אם לא נאה להם שאת נאלצת להיעדר מהעבודה בגלל מצבו של הבן שלך, אז אולי הם יכולים לפטר אותך בגלל זה. אבל בטח שהם לא יכולים להכריח אותך להתפטר. 3. בטח שמשהו לא בסדר בהתנהגות שלהם. כל מה שתיארת לא בסדר. 4. יש חוק שאוסר על הפליית עובד מחמת היותו הורה (זה לא מיוחד לאמהות עובדות, זה גם לאבות עובדים).
 

מוריה4

New member
אוקי, תודה.. עוד-

התשלום אכן מוגדר כפיצוי אך הוסכם על קורס בן כשבועיים ימים כשבפעול לא כך היה. בדקתי בחוזה, התשלום אכן משתנה לפי תק' העבודה, נק' חשובה, תודה. עד 6 חודשים זה 100%. ברור שמהצד שלי כל הסיפור לא נעים במיוחד, אך למעביד יש אינטרס די ברור ואני לא עמדתי בחוזה שלי, מה לא בסדר? ולגבי הפליה, האם זה נחשב הפליה על רקע היותי הורה? אני תוהה... תודה על התשובות!
 

מדון

New member
המתיני לפיטורין

לא לכתוב שום מכתב התפטרות ואז הם יאלצו לפטר אותך ואז אין להם זכות לדרוש תשלום עבור הקורס ומכתב פיטורין מזכה אותך לאבטלה
 

מוריה4

New member
אה, בעניין זה נקודה חשובה!

הסעיף אומר כי בין אם ההודעה היאשלי ובין אם של החברה- לגבי סיום העבודה- אצטרך להשיב לחברה את עלות ההכשרה... זה סעיף חוקי? עכשיו קלטתי את זה. מה שמשגע, זה שיש לא מעט סעיפים בחוזה שרק כשאתה עומד בפניהם, בפועל, אתה קולט את ההשלכות.
 

nogaash

New member
לא נראה לי שהסעיף הזה הגיוני ומותר

לעובד אין שליטה במקרה של פיטורים מה גם שפיטורים אינם הפרת חוזה של העובד אלא של המעביד ולכן זה לא נכון (ולדעתי גם בית דין לעבודה יסכים בעניין הזה) לחייב ב"קנס" (פיצוי מוסכם) עבור הקורס במקרה של פיטורים. בכל מצב, אל תגישי מכתב התפטרות, אם יבקשו זאת ממך שוב, עדכני אותם שאינך מעוניינת להתפטר מעבודתך (ואם את יכולה גם תקליטי שיחות מהסוג הזה, זה עשוי לעזור לך בעתיד במקרה הצורך).
 
למעלה