בירה מהחבית

BoredBeing

New member
בירה מהחבית

שלום, אני מארגן מסיבה צנועה ומעוניין להביא בירה מהחבית (אמיתית, כמו שיש בפאבים). היכן ניתן לקנות חבית, ולשכור מתקן לערב אחד? איני מעוניין לשכור "דוכן", אלא למזוג באירוע את הבירה בעצמי... תודה.

anatsu

New member
בירה מהחבית

למיטב ידיעתי לא ניתן לשכור חבית בירה כמו בפאבים. אבל, יש כמעט בכל הסופרים בארץ חביות של 5 ליטר. בטיב טעם ראיתי של בקס, גולדסטאר ואחרות. בילוי נעים!

Mr MAG

New member
זה לא בדיוק אותו הדבר

הרי גם בחביות של 5 הליטר, זו אותה הבירה ה "רגילה" - מפוסטרת וכל זה, ככה שיהיו לה חיי מדף. הרי כל הקטע בטעם השונה של הבירה ה"אמיתית" מחבית בא על חשבון אורך חיים קצר יותר, לא כך ?

j o s i e

New member
נצל"ש שאלונת בירה מהחבית.

לא מזמן היה לי וויכוח עם מישהו שטען שבירות "מהחבית" שנמכרות בברים טעמן יותר טוב כי הן מתיישנות בחבית וסופגות את הטעמים. עכשיו, ממה שאני יודעת, זה לא נכון וההבדל היחיד קשור לפיסטור או לאי-פסטור. מישהו יכול לאשר סופית שבירה "מהחבית" אינה, בשום מקרה, באה מחבית עץ בה היא מתיישנת?

Symbolic

New member
בירה אינה "מתיישנת" בחביות עץ!

החביות בפאבים הן מנירוסטה והבירה לא "מתיישנת" בהם. אם ראית חבית עץ בפאב - זאת נירוסטה שמצופה בעץ בשביל המראה, לא מעבר. למעשה - 3 ימים אחרי שנפתחת חבית, צריכים לסיים אותה כדי לשתות את הבירה עוד בשיאה. מעבר לזה - האיכות יורדת ויורדת... בירה מחבית היא יותר "טרייה" ופחות מפוסטרת. לכן היא תחזיק פחות זמן מאשר בירה בחבית ובבקבוק, שמפוסטרת יותר ותחזיק יותר זמן. ההבדל דומה לחלב טרי וחלב עמיד. בירות מחבית יהיו בד"כ טובות יותר\ אבל כל אחד וטעמו. אני אישית מעדיף בירה מחבית, אבל משום מה, גולדסטאר מבקבוק עושה לי את זה. שריטה אישית כנראה.. קאפיש?

Symbolic

New member
ברצון רב :)

הפורום הזה אחלה. אפשר לשאול פה הכל. למדתי פה המון..

max2

New member
הטריות של הבירה נשמרת הרבה

יותר מ 3 ימים, ע"פ משקראתי באנטרנט חבית בלחץ נשמרת עד כחודש וואם היא בקרור אז אפילו יותר.

Symbolic

New member
אם החבית סגורה.

אם פתחת אותה (חיברת לברז) - 3 ימים עד שבוע והבירה מתה. זה שיש פאבים בארץ שמגישים לך בירה שהייתה גם חודש מחוברת זה לא עושה אותה טובה.

max2

New member
לפי משהבנתי לא.....

כל האתרים שקראתי בהם אמרו בסביבות חודש (לאחר שמחובר ברז) בנאי ששומרים על לחץ...

תשובה

בעקרון אתה יכול להזמין ישירות מקוקה קולה או טמפו, אתה קונה את החבית ומשכיר את הברז ליום אחד. המחיר תלוי בסוג הבירה - כאני עשיתי את זה עם טובורג זה עלה לי משהו בסביבות ה 600 - 700 שקל. תעשה את החישוב אם בכלל כדאי והאם אתה הולך לסיים 30 ליטר בירה.

MEIMIS

New member
יפתח הסקסי... אביאל...

מה המצב אחי? הכל בסדר? שיהיה שבוע טוב אני הולך לישון אחי

למעלה