בירה חדשה ומעניינת בארץ - Rogue

בירה חדשה ומעניינת בארץ - Rogue

בדרך כלל לא הייתי מקדיש פוסט לבירה חדשה בארץ - אבל הבירות של מבשלת רוג הן משהו קצת מיוחד ושונה.
מבשלת רוג היא אחת החלוצות של עולם מבשלות הבוטיק, קראפט, בארה״ב. מאז 1988 הם מבשלים בניופורט, אורגון מבחר רחב של בירות, חלקן קבועות וחלקן עונתיות או מהדורות מיוחדות.

בניגוד לרוב המבשלות, גם הקטנות שנחשבות קראפט, רוג עושים הכל לבד. הם מגדלים לעצמם את הכשות, 7 זנים שונים, את הלתת, חיטה ושיפון בהם משתמשים בבירות השונות, וגם דלעת, כוורות דבורים לדבש, ועוד. אפילו פיתחו זן שמרים משלהם. המים לבירה נשאבים ממעיין סמוך. הכל מהחווה שלהם, בגידול שלהם.

היבואן, פרוטרי, מייבא כרגע 6 סוגי בירות שונים, ועוד יגיעו בהמשך.
הבירות הזמינות כרגע מופיעות בתמונה. מתוכן אהבתי במיוחד את בירת ה-7 כשות ואת אייל אגוזי הלוז - שהוא ממש לא כמו בירת פירות אלא בירה רגילה ומוצלחת שרק בפיניש מרגישים את האגוזים כתבלין מעניין וכיף.

אני ממליץ מאוד לנסות אותן, ל-Dead Guy יש קהילת מעריצים משל עצמה, אז מומלצת גם. אם אהבתם - נסו את הסגנונות האחרים.

גילוי נאות: הוזמנתי לאירוע ההשקה של הבירות ע״י היבואן - אז לגיטימי שלא תראו בהמלצה שלי אובייקטיבית. אבל מכיוון שזו בירה ולא באמת עולה הרבה - ממליץ שתנסו אחת ותשפטו בעצמכם.





 
יש להם גם מלא סרטונים ביוטיוב

שמראים את החווה, המבשלה ואת כל הבאז שיש סביבם בארה״ב.
מעניין לכל חובב בירה.
 
למעלה