ביצים קשות -

  • פותח הנושא droli
  • פורסם בתאריך

droli

New member
ביצים קשות -

לא להרוג אותי - יש לנו ויכוח בבית - ביצים קשות - על אש גדולה או קטנה??? מכניסים את הביצים למים רותחים או למים קרים? תוך כמה זמן הביצה הופכת לקשה?? תודה על התשובות,
 

נשמי

New member
אצלינו - מים קרים - אש גבוהה !!!!

בערך רבע שעה לוקח להן להיות קשות אבל בכל בערבון מוגבל...
 

sjarjar

New member
בעיקרון זה תלוי בטריות הביצה

אבל כיוון שביצים הנקנות ברשתות השיווק, אי אפשר ממש לדעת בנות כמה ימים הן, כדאי להכניס אותן לסיר עם מים קרים מומלחים (כמות המים - רק עד שיכוסו הביצים), ולשים על האש. כך הביצים מתחממות לאיטן ויוצאות טוב יותר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מחלישים את האש. מדוע? כי ברתיחה חזקה הביצים נזרקות ומתנגשות בחוזקה בדפנות הכלי, קליפתן נזרקת ותוכנן פורץ החוצה למים. זמן בישול: 10-15 דקות מרגע הרתיחה.
 

droli

New member
ולמה מלח במים?

וזמן בישול בסה"כ הוא כ-20 דקות.
 

sjarjar

New member
המלח מונע (או לפחות מפחית) את

התבקעות הקליפה. אפשר לשים חומץ במקום, אבל במקרה שהקליפה סדוקה/מתבקעת אני לא אוהב את טעם החומץ בביצה הקשה.
 

sjarjar

New member
ועוד טיפים

כשמביאים לרתיחה לא מכסים את הסיר. כשרותח ומעבירים לאש קטנה מכסים. אם חשוב (לצרכי תצוגה וקישוט) שהחלמון יהיה בדיוק במרכז, גם כשמביאים לרתיחה לא עושים זאת על אש גבוהה ומדי כ-2 דקות מסובבים את הביצה רבע סיבוב צביב ציר האורך שלה. כך, החלבון מתקשה לאיטו והחלמון נשאר במרכז.
 

droli

New member
רגע שאני אבין, פה צריך הדגמה

איך בדיוק אתה מסובב את הביצים, ועוד רק רבע סיבוב צביב ציר האורך שלה?
 

sjarjar

New member
מה הבעיה

בסיר הביצה שוכבת על הצד. אז ציר הסימטריה האורכי שלה גם הוא שוכב על הצד (מקביל לתחתית הסיר). את הביצה מסובבים רבע סיבוב בעדינות בעזרת כף.
 

apk

New member
נכון מאוד

וכלל חשוב נוסף - אם במקרה יש לכן גישה לביצים זמן קצר לאחר הטלתן אז זכרו ... ביצה שעדיין לא חלף שבוע מזמן הטלתה אין להכין ממנה ביצה קשה, אחרת לא תוכלו לקלף אותה טוב ומרביתה תלך לאיבוד (בעברי גידלתי תרנגולות)
 

אורקה

New member
אז ככה

אני מכניסה את הביצים למים קרים, ( ביצים רכות אני מבשלת במים רותחים כדי למדוד במדוייק את הזמן), מתחילה על אש גדולה וכאשר המים רותחים מחלישה מעט את האש (לא יותר מידי). בקשר לזמן, אני אף פעם לא מודדת, אבל לא פחות מעשר דקות.
 

אורקה

New member
אז ככה

אני מכניסה את הביצים למים קרים, ( ביצים רכות אני מבשלת במים רותחים כדי למדוד במדוייק את הזמן), מתחילה על אש גדולה וכאשר המים רותחים מחלישה מעט את האש (לא יותר מידי). בקשר לזמן, אני אף פעם לא מודדת, אבל לא פחות מעשר דקות.
 

fairy_mi

New member
ביצים ביצים ביצים ...

ככה למדתי מאמא עוד כשהייתי קטנה- מים רגילים מהברז (ניסית פעם להכניס ביצה למים חמים מאוד? תופעות הלוואי מאוד משעשעות... היא פשוט "בוקעת" מקליפתה... ניתן להשתמש אולי במים פושרים) להבה קטנה על אש גבוהה עד לרתיחה לאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה לעוד רבע שעה. אגב- לפני שבועות מספר דיליה סמית הסבירה כיצד להכין ביצים מושלמות לסוגיהן, אולי תוכלי למצוא באתר שלה את "ספר החוקים" המלא...
 

droli

New member
ענבל, ככה גם אני עושה,

וכמו שאת רואה הדעות חלוקות. אין דיעה אחידה.
 

קושוש2

New member
ועוד טיפ קטן למניעת היסדקות

אני שמה כפית בתוך המים לאורך כל זמן הבישול.
 

fairy_mi

New member
אחרי הכל

כל עוד את לא פנאטית לגבי שלמות הביצה העיקר שזה טעים... לא? אפרופו ביצים קשות- לאמא שלי יש מכשיר מיוחד עם ראש דוקרני לניקוב קליפת הביצה בבסיסה, שאמור למנוע ממנה להתפוצץ או משהו בסיגנון. אף פעם לא הבנתי באמת את ההבדל שהוא עושה... מישהו מכיר?!
 
הרעיון הוא השוואת לחצים

אם עושים חור בקליפה, תאורתית, משווים לחצים (במובן הפיסיקלי לא הפסיכולוגי), בין המים לבין בפנוך הביצה. מה שאמור לגרום לכך, שהביצה לא תתבקע. תאורתית- משום שאצל הורי זה לא תמיד עובד.
 
ברור לכם שהשרשור הזה יופיע בסיכום

השבועי של beagle, נכון
ארנון
 

droli

New member
...You got the point

אבל עדיין לא שוכנעתי איך להכין.... למי פתרונים?
 

keren1

New member
אהמממ... האם מותר להוסיף???

מים מהברז ולהוסיף ישירות את הביצים. להביא להרתחה אחרי 15 דקות מוציאים ביצה אחת ל"מבחן הסיבוב.." ורואים אם הביצה מוכנה מורידים מהאש אם לא עוד דקה או שתיים. תלוי במהירות...
 
למעלה