בין חשבון נפש אחד לשני

LadyG

New member
בין חשבון נפש אחד לשני

ולפני כניסת היום הקדוש ביותר בשנה. איך אתם מתכוננים? מה אתם מתכוונים לשמוע לפני וגם אחרי (לאלו מאיתנו שאינם שובתים מכל מלאכה)? תובנות וכו' יתקבלו בברכה.

LadyG

New member
I Come And Stand At Every Door

I come and stand at every door But no one hears my silent prayer I knock and yet remain unseen For i am dead, for i am dead I'm only seven although i died In hiroshima long ago

melancholy man

New member
אל נורא עלילה

יש שקט קדוש וכבד ביום כיפור, שלא יום השואה ולא יום הזיכרון מתקרבים אליו, האמת, אני לא חושב שיש איזשהו מקום ואיזושהי תרבות שמתקרבות לזה אפילו, גם אם האופניים ואם ה VOD והמג'יק והמקס והכל, עדיין, יש משהו כבד, חמור סבר, משיחי ועצוב, שיש רק ביום הכיפורים. בדרך כלל, התשובה שלי לעצבות וכבדות, היא באיזה who put the bump או great balls of fire וכשהמצב ממש קשה, תמיד אפשר לשלוף איזה זפלין, או סתם ציפור חצר, אבל יום כיפור זה משהו אחר, ביום כיפור, נדמה שרק פולק אמריקאי אמיתי יכול להתחבר לאווירה בלי להרגיש רע עם עצמי באמת. לפני שבועיים, מצאתי בדיוק את מועמד הימים הנוראים המושלם, אלבום אוסף ההקלטות של ההרכב The Big 3, שהיו, מאמא קאס אליוט (שאם לא הייתה מגיע לפאפאס והמאמאס, כנראה לא הינו יודעים על ההרכב הזה בכלל), טים רוז ובחור בשם ג'ים הנקריקס, שלמרות השם, זה שיא הקרירה שלו..., החברה הקליטו כמה משירי הפולק הכי טובים שמישהו הקליט ועשו את זה, באופן כל כך מקסים ונוגע ללב, שרק יום הכיפורים יכול לתת לו את הבמה המתאימה, ביננו, אלבום שמתחיל עם שיר כזה וממשיך עם קלאסיקת האפוקליפסה הזאת, לא תפור על היום הזה? "Mommy, mommy come and see and tell me if you can, Why can't it be the way it was before the war began?" "Come away, Melinda. Come in and close the door. The answer lies in yesterday before they had the war."

מאתמול מסתובב לי בראש שהכרתי גירסה אחרת ל-

Away Melinda שנגעה בי עמוק לפני הרבה שנים בשל אופיה וכעת ממשיכה להציק לי מסיבות אחרות. חרשתי ביוטיוב ולא הייתי בטוח של מי הביצוע שזכרתי ורק הבוקר, עם היקיצה, עלה בדעתי מה לחפש ואיפה ומצאתי יותר ממה שחיפשתי. ככה זה, כל דלת סגורה נפתחת למסדרון עם עוד עשר דלתות סגורות. לפני 40 שנה הגיע לידי בדרך מבישה תקליט אוסף של להקות וזמרים שונים. ב-1970 לא הכרתי הרבה מעבר לביטלס/אלביס/פול אנקה/סטונז ובאלבום הזה שמעתי לראשונה בחיי את דילן, סיימון וגרפונקל, לאונרד כהן ומאורות אחרים. בין השאר היה שם ביצוע קודר ל-Come Away Melinda שזיעזע אותי באופן שלא יכולתי להבין מדוע. הייתי בסך הכל עגל צעיר, חייל משוחרר נטול רגישות וצר אופקים. כאשר הקלדתי בויקיפדיה The Rock Machine Turns You On, שמו של האלבום שחשבתי שאיש מלבדי לא מכיר, התברר שהוא נחשב לאבן דרך קלסית בפני עצמו וגם בדרכם לתהילה של כמה ממשתתפיו שהיו אז בתחילת דרכם. את השיר מבצע, איך לא, טים רוז: http://www.youtube.com/watch?v=qKWqEXoD--8 כשקראתי את הטקסט עלה פתאום בדעתי גם ששיר שכתבתי לפני הרבה שנים ומושפע מכמה שירים ידועים מושפע גם מהשיר הזה. את השורות הפותחות שמעתי באיזה סרט טלויזיה לילדים שראיתי פעם, אבל בודאי היה זה הזיכרון של מלינדה שהקפיץ אותי מיד למשמע המילים מהמיטה אל שולחן הכתיבה באותו מלון ניו יורקי מיושן לכתוב אותן ולתת למילים להימשך מעצמן: Come on, Emma Change your shoes Have some tea, What`s the news? והנה עוד אחת מעשר הדלתות הבאות. אף פעם אתה לא יודע איזו סצינה מסתתרת מאחורי הדלת הסגורה הבאה, האם משהו מ"צוללת צהובה" או מ"הניצוץ". אז כן, Come Away Melinda הוא השיר שהיה נכון לי לשמוע אם הייתי שומע מוסיקה ביום כיפור, יותר מכל הכל נדרי והנתנה תוקף שלהם. הייתי רוצה למצוא באחד הימים את הסטודנטית האמריקאית הצעירה מהאוניברסיטה בגבעת רם שלמרות שלא הכרנו הפקידה בידי בתמימות את האלבום הזה וכמה אחרים ולפצות אותה על האובדן ועוגמת הנפש. ודאי שערב יום כיפור יתאים לתחילת החיפוש הזה. גמר חתימה טובה.

LadyG

New member
Come Away Melinda

מתאים כמו כפפה ליום הנורא הקרב אלינו. יש לשיר המון ביצועים טובים. הביצוע של טים רוז מצויין (השיר אגב אינו שלו). הביצוע של הוולווט פוג הוא החביב עלי, אולי בגלל האוירה הפסיכדלית שלו.

אלבום האוסף הזה שהברילינטין הזה הביא

הוא אחד מהאוספים הבני זונות שחברת התקליטים CBS הוציאה בסוף שנות השישים, ולו בגלל העובדה שהכניסו בו גם את התקליטון של "אלמר גנטרי וולווט אופרה" הלהקה האנגלית היחידה שנכנסה לאוסף הזה. כפי שידוע, קיים גם האוסף "רוק מאשין מס. 2" ועכשיו שימו לב חברים, אם הטיפוס החדש הזה שמע את האוסף הזה כבר לפני 40 שנה כמו שהוא אומר, אז הוא צריך להיות כבר חטיאר כבד. יכול להיות שהוא יותר קשיש ממורי ורבי זקן השבט (שרק אותו עוד לא הצלחתי לקבור)?

חוששני שהטיפוס המפוקפק הזה זקן דיו

כדי להעיד, עם כל הכבוד, שיש עוד להקה אנגלית אחת באלבום הנ"ל. ויש הוכחות נוספות (יותר קשיש ממדינתו, נחשב?) אבל אימת הקהל עלי.

למעלה