ביטול חוזה

מצב
הנושא נעול.

Tovichai

New member
ביטול חוזה

ביטול חוזה
שלום וברכה חתמתי חוזה עבודה עם חברה מסויימת, לאחר מכן החלטתי לבטל אותו (כחודש וחצי לפני תחילת העבודה כפי שכתוב בחוזה), עקב הצעה טובה יותר שקבלתי בחוזה לא היה שום סעיף שמחייב אותי לשלם קנס או משהו דומה במקרה של ביטול. בחברה טוענים שעצם חתימתי על חוזה זו ההתחייבות, ומאיימים לתבוע אותי. האם באמת יש עילה לתביעה ? אם כן באיזה אשמה? ומה יכול להיות הנזק מתביעה שכזאת? תודה רבה

יש עילה.

ביטול חוזה
שלום וברכה חתמתי חוזה עבודה עם חברה מסויימת, לאחר מכן החלטתי לבטל אותו (כחודש וחצי לפני תחילת העבודה כפי שכתוב בחוזה), עקב הצעה טובה יותר שקבלתי בחוזה לא היה שום סעיף שמחייב אותי לשלם קנס או משהו דומה במקרה של ביטול. בחברה טוענים שעצם חתימתי על חוזה זו ההתחייבות, ומאיימים לתבוע אותי. האם באמת יש עילה לתביעה ? אם כן באיזה אשמה? ומה יכול להיות הנזק מתביעה שכזאת? תודה רבה
יש עילה.
החוזה אמור לחייב אותך. כשאין הסכמה על פיצוי מוסכם (כמו במקרה שלך) אז החברה יכולה לתבוע אותך על הנזק שנגרם לה (עד לגובה הנזק שהיה סביר לצפות שייגרם לה) כתוצאה מכך שהפרת את החוזה. הם יצטרכו להוכיח את הנזק. אם הם יתבעו אותך וינסו להוכיח נזק, תוכל לטעון ולנסות להוכיח שהיתה להם אפשרות להקטין את הנזק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה