ביטוח משלים בכללית - התייעצות

SUPERIKO

New member
ביטוח משלים בכללית - התייעצות

שלום,

ראשית - אומר מראש, ייתכן שזה לא הפורום, אך אשמח שכל מי שמכיר את הנושא יתייחס בכל צורה שהיא, או לפחות יכוון אותי לפורום הנכון.

אשתי וילדתי הקטנה (בת שנתיים) מבוטחות בכללית מושלם זהב+פלטינום.
אני יודע לומר מה הסכום אותו אני משלם בכל חודש, אך איני יודע, ואולי בזכותכם אדע, מה אני מקבל בתמורה.
ככל אזרח שחי במדינת ישראל ושומר חוק, אני משלם מיסים, שחלקם גם לטובת מימון ביטוח רפואי למשפחתי (אני איש צבא קבע ולכן לא נמצא בקופ"ח אזרחית), בכל רבעון אני מקבל פירוט תשלומים - שחלקם לא מובנים לי, פרט לכך שאני משלם מעל 100 שקלים בחודש עבור המושלם המדובר, אני משלם מסתבר גם על ביקור אצל רופא עור או אא"ג בשביל הילדה, שגם הוא במסגרת קופת-החולים.
כנ"ל ביצוע רנטגן לו הילדה נזקקה.
שאלתי בשורה התחתונה היא, הרי ברור שבכל אופן הייתי משלם את הביקור, השאלה - בכמה הוזיל לי ה"מושלם" את העלות....האם יש הצדקה לתשלום של 100 שקלים בחודש ???

לא נראה לי,

מה דעתכם ? מישהו חווה מקרה דומה ?

תודה רבה מראש ושבת שלום !!

0 אור 0

New member
כדאיות ביטוח משלים

אמנם הפורום עוסק ברפואה משלימה, אבל התשובה האישית שלי, זה שחוקי המדינה, שנקבעים לאו דוקא לטובת האזרח בלשון המעטה, הרעו את מצב הביטוחים כך שבעצם לביטוח הבסיסי של קופת חולים אין בעצם משמעות, והמושלם מביא לכיסוי שנחשב פעם הכי בסיסי
ההשתתפות העצמית גם היא לא בגובה נמוך, ומה שבעצם מקנה הביטוח שלך זה הבטחה לגובה מקסימלי - אם ברבעון קלנדרי מסויים שילמת סכומי השתתפות מעל לא זוכרת כמה ש"ח , תקבל החזר.
מה הבעיה?
שיש אותיות קטנות:
א. זה לא עובד אוטומטי אלא אתה צריך לבקש
ב. אצלי למשל קרה פעם אחת שהיו לי הוצאות גבהות, כי עברתי כמה בדיקות לקראת ניתוח, ויחד עם הניתוח עצמו והביקורת שאחריו יצא לי המון כסף. אבל כשביקשתי החזר הסתבר לי שלא קובעים ניתוח בינואר - כי דצמבר זה רבעון אחד, וינואר אחר ...
ג. צריך להגיש להם קבלות - פעם אחת שקיבלתי התחייבות והסתבר שלא הייתי צריכה לשלם אותה , סירבו להחזיר לי את הכסף כי לא היתה בידיי החשבונית המקורית של תשלום ההתחייבות (חשבונית שכמובן הונפקה על ידי קופת חולים עצמו בעת הפקת ההתחייבות וחיוב כרטיס האשראי שלי)
בקיצור גנבים קטנים ומעצבנים.
מעבר לנושא של השתתפות עצמית, ההחלטה על כיסוי גבוה יותר תלוייה בביטוחים אחרים שיש לך , בגיל של הילדים וכד' - אני למשל מצאתי שאת רוב הכיסויים שיש בפלטינום אני לא צריכה (למשל סריקת מערכות בהריון כפי הנראה כבר לא משהו שאשתמש בו) או שיש לי ביטוח פרטי אחר שמכסה אותם. אז לא עשיתי
למי שיש ילדים קטנים נראה לי שדוקא כדאי
&nbsp

SUPERIKO

New member
תודה רבה !!

זו בדיוק הבעיה, גנבים קטנים ומעצבנים...
הילדה שלי בת שנתיים..
טיפולי שיניים משמרים עד גיל שנה נשמע כמו בדיחה...

זהו ש......

היי
שיניים - מדובר היום עד גיל 14 טיפולים משמרים ב"כמעט חינם".....
ישנם כיסוים בביטוח שקיימים ו"שלא נצטרך...." (חו"ח) וכמו כל ביטוח על דירה (מי חושב שיהיה שריפה? הצפה? או רעידת אדמה פעם ב- 100 שנה.....) או ברכב - מה הסיכוי לגניבת הרכב הישן ושעלות הביטוח גבוה מהרכב???
ולכן ביטוח זה עסק לשעת הצורך - ולך תוכיח......
אם הסכום הזה יעשה לך "ניקוי ראש" ז"א שאם בסכום הזה תשקיע באפיק טוב יותר והתשואה לתוצאה תהיה טובה יותר - קרי במצב שצריך תצליח להסתדר עם מה שהשקעת אז התשובה ברורה למדיי.

לי אישית - אין ביטוחים כי עדיף להאמין להרגע ולא לחשוב על המחר.......

יעל ND

New member
אתה שואל שאלות טובות ויש גם טובות עוד יותר...

וכל השאלות האלה באמת לא אלינו.
נכון לשאול אותן את שר לשעבר רמון שבמאמציו הסיזיפיים להציל קו"ח כללית הרס את כל הקופות וכפה עלינו תשלומים כבדים הרבה יותר ממה שהיו לנו תמורת שירות פחות ממה שהיה לנו...
טוב, אולי בכללית זה אחרת, את זה אני לא יודעצת.

בכל אופן, זה אכן המצב: אתה משלם מס בריאות, אתה גם משלם לקופה בשביל לקבל משהו, ואז אתה משלם עבור כל דבר כשאתה, ח"ו, זקוק לו. שלא תדע.

תתפלל לבריאות טובה עבורך ועבור משפחתך בתוך כלל ישראל - ביטוח הכי בטוח...

netzza

New member
ברבעון הקודם

גם אני התלבטתי. יש לי מגן מעולה של מכבי ויצא לי לקבל הרבה שירותים נחוצים "בחינם" או עם השתתפות עצמית נמוכה. בינתיים אני לא רואה שום סיבה לעבור לחבילה היקרה יותר. מה שכן זה קצת משמח אותי שלא צריך חברות ביטוח מבחוץ בינתיים

למעלה