ביטוח מנהלים וקרן השתלמות

מצב
הנושא נעול.

smafuda

New member

כל חודש מופרש מהמשכורת שלי סכומי כסף למטרת ביטחו מנהלים וקרן השתלמות, כבר שנה שאין לי ביטוח בתוקף ולקרן ההשתלמות מועבר הכסף רק בסוף השנה. האם זה חוקי? ולהיכן ניתן לפנות במידה שזה לא חוקי? תודה שלומי

שיר ורד

New member
לא הבנתי מה פרוש

כל חודש מופרש מהמשכורת שלי סכומי כסף למטרת ביטחו מנהלים וקרן השתלמות, כבר שנה שאין לי ביטוח בתוקף ולקרן ההשתלמות מועבר הכסף רק בסוף השנה. האם זה חוקי? ולהיכן ניתן לפנות במידה שזה לא חוקי? תודה שלומי
לא הבנתי מה פרוש
אין ביטוח בתוקף. בעקרון אפשר להגיש תביעה בבית הדין לעבודה, וכן להגיש תלונה במשטרה על גנבה (לגבי הפרשות העובד שלא הועברו לקרנות).

smafuda

New member
אין פוליסה בכלל...

לא הבנתי מה פרוש
אין ביטוח בתוקף. בעקרון אפשר להגיש תביעה בבית הדין לעבודה, וכן להגיש תלונה במשטרה על גנבה (לגבי הפרשות העובד שלא הועברו לקרנות).
אין פוליסה בכלל...
מעולם לא היה קיים...

smafuda

New member
כן

שאלת את המנהל למה הוא לא פתח
פוליסה ומה הוא עושה עם הכספים המופרשים?
כן
1. בקשר לקרן השתלמות הוא אומר שהוא לא מכון להפקיד כל חודש והוא מפקיד פעם בשנה! 2. בקשר לביטוח מנהלים הוא אומר שיטפל בזה אבל כבר עברה שנה+ ועדין אין לי ביטוח מנהלים.

smafuda

New member
שיר מה אני יכול לעשות בנידון?

כן
1. בקשר לקרן השתלמות הוא אומר שהוא לא מכון להפקיד כל חודש והוא מפקיד פעם בשנה! 2. בקשר לביטוח מנהלים הוא אומר שיטפל בזה אבל כבר עברה שנה+ ועדין אין לי ביטוח מנהלים.
שיר מה אני יכול לעשות בנידון?

שיר ורד

New member
תדרוש ממנו בדחיפות לפתוח לך ביטוח

כן
תדרוש ממנו בדחיפות לפתוח לך ביטוח
מנהלים , או שתפתח בעצמך (באחרונה שונה החוק והיום העובד יכול לבחור את ביטוח המנהלים אליו יועבר כספו, הנושא עוד צולע וגם חברות הביטוח וגם המעסיקים עוד לא ערוכים אליו) , אבל במצב שבו המעסיק לא טורח לפתוח ביטוח מנהלים תיזום אתה את זה. כספים שלא יופקדו עד סוף השנה (ולגבי הפרשות ממשכורת דצמבר - עד סוף ינואר) , לא יהיו זכאים להטבות המס. לאחר שיועברו הכספים לקרן ההשתלמות וביטוח המנהלים בגין שנה זו, תגיש תביעה לבית הדין לעבודה בדרישה שההפרשות יועברו מידי חודש . סעיף 19א לחוק הגנת השכר קובע שהמעסיק צריך להעביר את התשלומים לקופות גמל (וזה כולל קרנות השתלמות) תוך 19 יום מהמועד שבו רואים את השכר בגינו היו ההפרשות לקופת גמל כמולן. מאחר והלנת שכר היא עד ל 9 לחודש, מותר לעכב תשלומים לקופת גמל עד ל 30 לחודש. מעבר לכך זו כבר הלנה , דשניתן לתבוע בגינה פצויי הלנה שצריכים להיות מועברים לקופת הגמל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה