ביטוח לאומי

NמNמ

New member
ביטוח לאומי

חשבתי על זה וחיפשתי מידע... מצאתי את הדף הזה באתר... לא אומר יותר מידי, אז התקשרתי והמזכירה בביטוח לאומי שלא בדיוק יודעה מה זה עתודאי אמרה שצריך לשלם 130 כל חודש בתור סטודנט. הקטע שלא ממש הבנתי מה היא רצתה והיא לא ממש הבינה מה אני רציתי... מישהו יודע משהו לגבי אם צריך לשלם, כמה וממתי? מה קורה בתקופה שבין 18 ללימודים? מה קורה אם אני לא הולך בסוף לעתודה? מה עם ביטוח רפואי? תודה!!!

NמNמ

New member
וול

יש גם מאמר חביב http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=159&a=7463&c=918&sc=38&ssc=0 השאלה אם השתנה משהו בשנתיים האחרונות..

look4regev

New member
תפתח את הארנק...

עתודאי (שמן הסתם הוא סטודנט) משלם 103 שקלים בחודש. זאת למשך כל תקופת הלימודים שלך. ניתן להתחמק מהתשלום בשתי דרכים: 1) מתקשרים אל חברת כוח אדם (או מוצאים איזשהי עבודה) ומבקשים עבודות זמניות ליום אחד. מספיק שעבדת יום אחד בחודש והוציאו לך תלוש משכורת, אתה מביא את התלוש לביטוח לאומי ומקבל פטור לתשלום עבור אותו החודש בו עבדת. אפשר גם להתקמבן ולבקש עבודה עבור יומיים: יום אחד ממש בסופו של חודש ויום שני בתחילת החודש השני - כך השגת לך פטור עבור חודשיים, דהיינו, חסכת 206 ש"ח! 2) עבור כל חודש בו לפחות יום אחד נכחת בפעילות צבאית כלשהי (יום חיול, מעקב אקדמי, טירונות, פעילות צבאית וכו'), מבקשים אישור מקצין העיר בה אתה גר על פטור מתשלום ביטוח לאומי עקב הנוכחות בפעילות צבאית ומוסרים לביטוח לאומי. מסתבר שהצבא משלם עליך ביטוח לאומי עבור כל החודש (לא חייב ליהיות יום שלם גם מעקב אקדמי של שעה תקף בשביל פטור) אם היית באיזשהי פעילות צבאית. בהצלחה!

LeonB

New member
מה שכתבת זה בדוק ונכון?

אם אני מקבל תלוש משכורת שפוטר אותי מתשלום ביטוח לאומי זה אומר שהמעסיק משלם את הביטוח לאומי? כי במקרה כזה לא כדאי למשל לעבוד בעסק משפחתי כדי לחסוך להורים, נכון?

LeonB

New member
והמעסיק לא חייב לשלם את כל ה103 ש"ח?

אם תאורטית אני עובד שעה אחת- שכר מינימום של 20 ש"ח, לביטוח לאומי זה מספיק? האם איזשהו תשלום מהשכר התאורטי שלי מגיע לביטוח לאומי? כי אם זה כ"כ פשוט אני יכול פשוט לעבוד אצל דוד שלי שהוא עוסק מורשה שעה אחת בחודש, ושהוא ירשום לי איזה תלוש שבא לו...

NמNמ

New member
כנ"ל אצלי

אני יכול להעסיק את עצמי אצל חברים אם זה יצא פחות לשלם...
תודה על שאר התשובות! המאמר כבר מודפס על השולחן של אבא... עכשיו זאת לגמרי בעיה שלו

מספיק שאתה עובד דקה

ואז אתה משלם חלק מאד זניח, בייחוד אם אתה עובד שעה (כמה אגורות) והשאר נופל על המעסיק אבל אני לא חושב שזה ביחד מגיע ל100 שקל אפשר פשוט לפנות לביטוח לאומי ולשאול בתור בעל עסק

the last anigma

New member
מניסיון

כשעבדתי יום בחודש - שילמתי שקל שלושים (ע"פ אחוז יחסי מהמשכורת), בחודש שלא עבדתי - 103 ש"ח... הלוואי ויכולתי לעבוד יום בחודש כל חודש עם תלוש... היה מסדר אותי טוב! אבל בתור סטודנטים שלומדים 5 (עכשיו 6) ימים בשבוע ועושים שיעורים בזמנם ה"פנוי"... קשה למצוא עבודה כזאת.

kolin

New member
קשה אבל

יש בשפע...אלה אם את מחפשת משהו בכימיה. עבודות זמניות יציאו לך בכל כח אדם. הרבה פעמים במשך התואר יצא לי שעבדתי יום בחודש. אכן הרבה יותר משתלם מלשלם סתם כך ~100 ש"ח

the last anigma

New member
נראה... אולי בחופש המצב יהיה יותר טוב...

בינתיים אני עובדת בהשגחה על פסיכומטרי שמסדר לי ביטוח לאומי בערך 5-6 פעמים בשנה שזה יפה.

kolin

New member
או מסדר

תלוי עם זה הפסיכומטרי או ההשגחה שאחראיים על הסידור. (לא להתייחס)
כבר יודעת מה קורה איתך בצה"ל?

the last anigma

New member
לאן אתה ממהר? תן לי לסיים את שנה ב'...

עוד קצת יותר מחודש לסיום הסיוט (לא כולל מועדי ב')

למעלה