ביטוח חיים

• פותח הנושא idd
  • פורסם בתאריך

idd

New member
ביטוח חיים

שלום לכולם, האם אתם ממליצים ללכת על הביטוח הבסיסי או להוסיף כיסויים של אובדן כושר עבודה וכו'? זה מקפיץ את הפרמיה פי 2 בערך ותהיתי מה רוב האנשים עושים... תודה!

מה הקשר "רוב האנשים"?

תקרא את הפוליסה, תראה את היכולות שלך ותחליט. ביטוח הוא לכאורה תמיד הפסד למבטח כיוון שתוחלת הנזק ריאלית יותר נמוכה מהפרמייה שאתה משלם, אבל בשביל כל אחד שקורה לו אסון אצלו זה היה שווה את זה. אני אישית מעדיף כמה שיותר ראש שקט, אבל זה אני.

אין סיבה להרחיב

זה ביטוח שהמוטב שלו הוא הבנק, סביר להניח שיש לך ביטוחים דומים במסגרות פרטיות כמו מקום העבודה, בביטוח משכנתא אני הולך תמיד על המינימום (אלא אם אין לך כיסויים אחרים מחוץ למשכנתא). אל תתפתה לתרגילי השיווק האלה.

idd

New member
ביטוח במקום העבודה

תודה! האם ביטוח חיים סטנדרטי כולל בתוכו גם את הכיסוי הזה?

altern

New member
נדמה לי

שהחלק המינימלי (שהבנק דורש) משועבד לבנק והתוספות שייכות ללוקח המשכנתא. הבנתי, בנוסף, שתוספות לביטוח חיים (תרופות, מחלות קשות וכו') כדאי לעשות בפוליסה נפרדת ממשכנתא. עם זאת, תוספות לביטוח מבנה, כמו ביטוח תכולה כדאי לצרף לפוליסה הקיימת. כך זה יוצא יותר זול מאשר לעשות ביטוח תכולה בנפרד.

מסכים עם altern

בביטוח חיים בשונה אולי מביטוח נכס ותכולה לא הייתי מחבר בכלל בין המשכנתא לכיסויים משלימים. אני לא יודע לענות לך האם בפוליסות קיימות שלך כמו אלה שיש במקום העבודה יש לך או אין לך אובדן כושר עבודה אבל אפילו אם אין, אל תקשור בין הדברים, תעשה ביטוח הכי מינימלי שצריך לטובת הבנק, ותבדוק בנחת פוליסות אחרות אם אתה מעוניין להשלים בשביל הפרטי. לרוב במבצעים האלה אתה מקבל פוליסות נחותות או פוליסות טובות אבל במחירים מופקעים. סתם לדוגמא אם אתה במקום עבודה גדול אתה יכול לקנות אכ"ע (אובדן...) במחיר שהוא בערך רבע מהמחיר שתשלם באופן פרטי ולפעמים גם עם כיסויים הרבה יותר רחבים. בקיצור דלג כרגע על ה"שדרוג" ותבדוק את הנושא בנחת בנפרד. מאוד יכול להיות שיש לך כבר חלק ניכר או את כל הכיסויים שמנסים למכור לך. תאמין לי שאתה לא מפספס כלום מהפיצול הזה, כמעט בטוח מרוויח.

למעלה