ביוגרפיה על השואה

ביוגרפיה על השואה

אני מחפשת המלצה לספר בנושא השואה, שמספר על אדם אחד אמיתי שחי בתקופה זו- רצוי אוטוביוגרפיה אבל לא הכרחי.

plusman

New member
ק קצטניק...

(מקווה שלא טעיתי בשם....). בכל מקרה הוא כתב הרבה ספרים (דקים כאלה) על השואה. מומלץ לדעתי...

shirotal

New member
תגובה

הפסנתרן/ולאדיסלב שפילמן. רומן פולנסקי גם ביים את הסרט ע"פ הספר. שירוטל

"כעוף החול" שמואל פיזאר

שלי אישית היה קשה לקרוא אותו (בגלל התיאורים שלו). "איצ'ה וברנרד" של מלכה אדלר - סיפור השואה של שני אחים מצפון הארץ (התיאורים המזעזעים ומהטלטלים שאי פעם קראתי) וכמובן ספריו המקסימים והרגישים של אהרון אפלפלד שאולי הם לא תמיד סיפור חייו אך הם מרגשים לא פחות...

rigoletto111

New member
כבר עלו פה בעבר לא מעט...

"הייתי עוזרו של ד"ר מנגלה" "עם כלביא" של נפתלי לאו ו"אל תשלח ידך אל הנער" של אחיו הרב ישראל לאו (כנראה הנשיא הבא שלנו). פפיצ'ק של יוסי שריד. סיפוריו של קצטניק אינם בדיוק סיפורים אוטוביוגרפיים. כמו אפלפלד ברוב ספריו, הוא מערב בדיון ומציאות.

Mנטה

New member
דיוקן עצמי עם צלקת - רומן פריסטר

אוטוביוגרפיה ממש טובה של רומן פריסטר שהוא עיתונאי ובזמן מלה"ע 2 היה במחנה עבודה עם אביו (מחנה עבודה נאצי).

LIRY1

New member
אל תשלח ידך אל הנער

של הרבה לאו. אמנם לא קראתי, וזה מצחיק שאני ממליצה על זה, אבל אני חושבת שזה ביוגרפיה, כשהחלק הראשון של הספר מדבר על תקופת השואה.

TIT Bit

New member
הנה רשימה

חורחה סמפרון - הכתיבה או החיים, המסע הגדול יצחק צוקרמן - בגיטו ובמרד ישראל גוטמן - מרד הנצורים קורציו מלאפרטה - קאפוט רודולף ורבה - ברחתי מאושוויץ אימרא קרטש - ללא גורל, קדיש לילד שלא נולד, פיאסקו אלכסנדר טישמה - ספר על בלאם ארנה סאפ - אבק אדם חנוך ברטוב :פצעי בגרות

"הזהו אדם" של פרימו לוי ?

אני מודה שלא קראתי (מתביישת) אבל נדמה לי שהוא אוטוביוגרפי, ובהחלט ספר שואה.

אינגהס

New member
שדות הזיכרון של שלמה ברזניץ

קראתי החודש, מסופר על ילד ואחותו (מפי הילד) שהוריהם שמים אותם במנזר לתקופת המלחמה. כיום שלמה גר בישראל.

למעלה