בידוד גג רעפים שמתחתיו תקרת נוטפדר

babidi

New member
שלום
עלית הגג שלי מושפעת ממזג האוויר. זה לא בלתי נסבל אבל הייתי רוצה לשפר את המצב
בנוסף לטמפרטורה, הקולות מסביב לבית חודרים לקומה ונשמעים היטב כאילו אין השפעה אקוסטית של מה שנמצא כרגע בפנים
שהתקרה בקומה היא תקרת עץ נוטפדר שמחוברת ישירות לקורות
בא גגן שהסתכל - ההצעה שלו הייתה פולינום אולטרה ושאין ברירה - ההתקנה חייבת להיעשות מבחוץ, מה שמכפיל את המחיר והופך את כל העניין ללא משתלם
מחפש פיתרון יצירתי
תודה מראש

רשר

Well-known member
מנהל
פולינום אולטרה זה מבודד טרמי טוב אבל תלוי במצב האבק - אחרי כ שנתיים יש מספיק אבק שלא יהיה כמעט בידוד,
בצילום תקרת נוטפדר (12 מ"מ נועד להליכה) שמעליה רעפים ופולינום אולטרה שלא נותן דבר, לכן ברוב השטח הוספתי בידוד על התקרה משמיכות ישנות שהיו בבית,
הפתרון הנכון ביותר הנו סילוק הרעפים והתקנת "פנל מבודד (איסכורית) 10 ס"מ",
פותר את כל הבעיות הנובעות מרעפים (אותם ניתן גם למכור כ יד 2),
אם באזורך יש תקנון בניה הכולל "גג אדום" ניתן לצבוע מראש או בשטח את האיסכורית בכל גוון שרוצים

קבצים מצורפים

• Image1.jpg
    Image1.jpg
    KB 97.1 · צפיות: 2

babidi

New member
וואו תודה רבה
אחרי הפירוט שלך מרגיש לי שהפולינום ירד לגמרי מהפרק.
הבית שלי הוא חצי מדו, אני משער שאני חייב לרתום את השכן להתקנה של איסכורית?
מה העלות של התקנה כזאת?
אצלי הנוטפדר נמצא מתחת לקורות, האם אני יכול להתקין את הפאנל המבודד בפנים במקום הנוטפדר או על גבי הנוטפדר?

רשר

Well-known member
מנהל
אתה יכול לשפר את המצב עם מזרני בידוד בעובי 10 ס"מ בין הקורות מעל התקרה,
זה רק בידוד טרמי שכמעט לא פותר בעיות רעש,
רעש חוסמים עם מסה גדולה, הבעיה היא הנחה לא נעימה ותוספת המשקל לקורות,
מסה טובה ביותר - יריעות עופרת, לחילופין יריעות גומי או פשוט לניח מלמעלה לוחות גבס עם היתרון שלא צריך להגיע לחלק הנמוך של הגמלון (דוחפים מהמרכז),
לעניין הדו שלך -
1 לא חייבים להתאחד
2 שקול לבצע הכל עם פנל סולרי על 2 הגגות וגם תרוויחו מעט כסף מחשמל למרות שהמס עוד יגדל בקרוב,

babidi

New member
שאלה חובבנית לפניך
אני לא רואה איך אני עולה לגג לטובת ההתקנה מה גם שיש איזושהי יריעת אלומיניום שכבר מותקנת מעל הקורות מתחת לרעפים
האם יש דרך להוסיף בידוד מבפנים? נגיד לפתוח חלונות בנוטפדר ולדחוף לוחות של צמר סלעים?

רשר

Well-known member
מנהל
האלומיניום מתחת לרעפים זה פולינום לרוב עם "חוסם האבק" שכפי שהבנת לא שווה כלום,
עם קצת נגרות בסיסית ניתן לפתוח פתח גישה לתקרה תוך שימוש בחומר שמנוסר כדלת לגג,
מומלץ ברוחב הקורות ובאורך כ 1 מטר לצורך הכנסת בידוד והנחתו בין הקורות,
הבידוד המועדף הנו מזרונים בעובי 10-12 ס"מ ארוזים בפוליאטילן לחסוך לך עבודה קשה ולא נעימה במגע ישיר עם הבידוד,
שים לב לוודא עמידות לאש מינימום 15 דקות עדיף יותר
למשל אך יש עוד משווקים https://www.sinaistore.com/product/...QTopGqQf6nM0jMRQ40ObzKz_cL3--6ZxoCduAQAvD_BwE

למעלה