ביג ג'ק יש קוסקוס טריפולטאי

רובנס

New member
ביג ג'ק יש קוסקוס טריפולטאי

שאכלתי בילדותי אצל חברה ואת טעמו לא אשכח זה היה קוסקוס עם רוטב סמיך אדום וכל מיני דברים טעימים בשונה מהקוסקוס המרוקאי שמלווה במרק יש מצב שאתה מכיר משהו כזה והאם תוכל לתת מתכוןבבקשה תודה
 
אמנם אבל אני לא טריפוליטאית אבל

קרובה מאוד בבכל נימי נפשי, ברוחי (וגם לצערי בגופי
) אל האוכל הזה. עד כמה שאני יודעת קוסקוס אוכלים עם המרק שלו (שבד"כ הוא לא אדום..) או עם חריימי (דגים "אמיתיים" או טונה מקופסא) - וזה כבר כן אדום
או עם מפרום . מאידך, אנחנו בבית עושים כל מיני רטבים לקוסקוס.. לא בטוח שהם מעוגנים בחוקי העדות השונות
מה שאני מנסה להגיד שיתכן וחברתך פשוט הכינה רוטב שהיא ובני ביתה אוהבים לאכול איתו קוסקוס. ובכלל, קוסקוס אוכלים גם המרוקאים והתוניסאים - כך שיתכן ויש להם רוטב מיוחד משלהם.. מה היה ברוטב האדום ההוא שזכור לך לטובה? דגים? בשר? ירקות מסויימים?
 
כהרגלי לא קראתי את ההודעה עד הסוף

ציינת שהוא שונה מזה של המרוקאים... אני
ית. על כל פנים, שאלתי בעינה עומדת- מהם ה"דברים הטובים" שהיו ברוטב ההוא?
 

al55

New member
אני מכינה רוטב אדום בנוסח טריפולי

אותו למדתי משכנתי הטריפולית. יש לזה תבלין מיוחד שעושה את כל הטעם התבלין הוא "בזאר" אם תרצי מתכון אתן לך בשמחה.
 

al55

New member
רוטב לקוסקוס בנוסח טריפולי../images/Emo91.gif

רוטב קוסקוס בנוסח טריפולי –55AL 6 חתיכות עוף 1/2 כוס שמן 1 בצל גדול חתוך לרצועות 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה 2 כפיות שטוחות תבלין "בזאר" 1 כפית תבלין חווייג' למרק מלח 2 כפות מרק עוף ירקות חתוכים-תפו"א, גזר, כרוב,כרובית, קישוא, דלעת. 1 כוס חומוס שהושרה לילה 1/2 כוס אפונה קפואה 3 כפות רסק עגבניות מים לפי הצורך. לטגן בצל, להוסיף את התבלינים ולטגן גם אותם להוסיף רסק ,חצי כוס מים ואת העוף להמשיך לטגן 10 דקות להוסיף את הירקות חוץ מהדלעת**, מלח ,מרק עוף ומים שיכסו את הירקות לבשל עד שהעוף מתרכך ****את הדלעת להוסיף 20 דקות לפני סוף הבישול. בהצלחה
 

רובנס

New member
מאין יבוא עזרי ...כל הכבוד תודה

רבה ינוסה בשבוע הבא לצערי ללא קוסקוס לא סובלת אותו ולא למדתי להכין מעולם
 
גם אני לא אוהבת קוסקוס<בלחש../images/Emo9.gif>

אבל אמא שלי מכינה קוסקוס מדהים. אמיתי. אני אוכלת את הרוטב עם אורז=אהבת חיי. (קצת הגזמתי עם ה"אהבת חיי".. אז מה..?!)
 

bigjack

New member
כמו שרקדנית כתבה לפני

הטריפוליטאים אוכלים את הקוסקוס עם: טירשי שזה סלט מירקות מבושלים עם דלעת שמתבשלים בנוזלים של הסיר מתחת לקוסקוס שמתאדה, אח'כ מרסקים אותם ומוסיפים פלפלצ'ומה ומלח. עם חריימה שזה דג ברוטב אדום חריף ועם מפרום שזה קציצות בשר ממולאות בתוך ירקות ומבושלות ברוטב עגבניות בתיבול חזק של קינמון. מעבר לאלו שהם הסטנדרט השבועי יש גם את תבשיל השעועית בעלי סלק שדובר עליו כאן היום, ואת הבזין שזה תבשיל שכל הרוטב שלו בנוי מכמות אדירה של בצל קצוץ ברוטב עגבניות. אם משהו מצלצל לך מוכר אז אני אשלח לך מתכון.
 
למעלה