ביבי זועם על ההחלטה לגבי הפצ"ר החדש

marabo

Well-known member
שגלת ה- .AKA ,C.M מר 7/10, לא קבלה הזדמנות לבחון את נאמנות עו"ד איתי אופיר למשפחה השלטת וה- .AKA ,C.M מר 7/10, חושש כי הפצ"ר החדש יהיה נאמן דווקא לחוק ולדין...
בלבן שכל
שיגלות ושיגולים זה מעולם המומרים והמשומדים
מה לנו היהודים, לראש ממשלתנו ולכם?

Harrington

Well-known member
מנהל
בצדק.
שישנה כעת את ההחלטה
על פניו אדם ראוי ומתאים לחלוטין. אמנם עבר בקרן וקסנר, אבל לא כולם נופלים שם. יש להניח שהשר העדיף את איכויותיו של האיש על-פני פסילתו בגלל באג אחד קטן וזה בסדר גמור.

ביבי אגב, כלל לא בטוח ש"זועם". לא הייתי ממהר לאמץ את דיווחי התשקורת בדברים האלה (ובכלל).

על פניו אדם ראוי ומתאים לחלוטין. אמנם עבר בקרן וקסנר, אבל לא כולם נופלים שם. יש להניח שהשר העדיף את איכויותיו של האיש על-פני פסילתו בגלל באג אחד קטן וזה בסדר גמור.

ביבי אגב, כלל לא בטוח ש"זועם". לא הייתי ממהר לאמץ את דיווחי התשקורת בדברים האלה (ובכלל).
זה הכל קשור לממשל בוושינגטון. יש לטראמפ כרגע שליטה מלאה בכל מה שקורה בישמעאל. הוא הפקיע מנתניהו את קבלת ההחלטות והודיע לו בבית הלבן אני משתלט על ישמעאל ואם תתנגד תהייה לבד. אני אזרוק אתכם מאכל לכלבים המוסלמים. מהיום אתה כבר לא שולט בקבלת ההחלטות ואני דורש ממך ציות מלא. לא סתם יש בקרית גת מחנה צבאי שם יושבים בעיקר סוכני סי איי אי שמנהלים את מדינת ישמעאל . כרגע מינוי בכירים ישמעאלים נמצא תחת הידיים של סדטקום שהוא הזרוע המקשרת בין הממשל לבין המצרים הטורקים ושאר אויבים.

בצדק.
שישנה כעת את ההחלטה

בעקבות ההחלטה האומללה של סר הביטחון למנות איש שנמנה על המילייה השמאלנית הדיפ סטייט הישמעאלי בהיותו בוגר וקסנר ומחויב ומגויס לשמאל הקיצוני לא נותר לי להבין שהם הגיעו גם לשר וקנו אותו. מעניין מה הוא קיבל מהם?

certified.woke

Well-known member
בעקבות ההחלטה האומללה של סר הביטחון למנות איש שנמנה על המילייה השמאלנית הדיפ סטייט הישמעאלי בהיותו בוגר וקסנר ומחויב ומגויס לשמאל הקיצוני לא נותר לי להבין שהם הגיעו גם לשר וקנו אותו. מעניין מה הוא קיבל מהם?
יש לך כסף מיותר?
הוא מכביד עליך?
קרן וקסנר תשמח להחלץ לעזרתך ולהקל עליך...

אצלי הכסף לעולם לא מיותר. מה שכתבתי מעניין באיזה אמצעים הם בדיפ סטייט הישמעאלי קנו את סר הביטחון? את אלשייך למשל אנחנו יודעים איך הם קנו אותו. כל מי שמקורב לשלטון יודע רק שכולם סותמים את הפה.

DANIAVNI

Well-known member
בצדק.
שישנה כעת את ההחלטה
האמת, קצת מוזר העסק
אני מבין ששר הביטחון לא מבקש אישור מרוה"מ לפני שהוא הולך לשירותים
אבל כאן מדובר בנושא מאוד רגיש
בכלל ולנוכח הנסיבות המיוחדות
מה גם שזה לא ממש שר ביטחון כמו גלנטאלא יותר מריונטה
אז לחשוב שביבי לא ידע ( אני בספק אם שרה לא ידעה )
קשה לי להאמין .

certified.woke

Well-known member
האמת, קצת מוזר העסק
אני מבין ששר הביטחון לא מבקש אישור מרוה"מ לפני שהוא הולך לשירותים
אבל כאן מדובר בנושא מאוד רגיש
בכלל ולנוכח הנסיבות המיוחדות
מה גם שזה לא ממש שר ביטחון כמו גלנטאלא יותר מריונטה
אז לחשוב שביבי לא ידע ( אני בספק אם שרה לא ידעה )
קשה לי להאמין .
סר(*) הבטחון, (**)HMV, אומר על בחירתו באיתי אופיר כי על הפצ"ר החדש "לא ליזום וליטול חלק בעלילות דם שיכפישו את חיילי צה"ל ויפגעו בכבודם ויחשפו אותם לרדיפה בכל העולם(***)".
זה מה שמעניין אותו - מניעת whistleblowing, לא מניעת הפשיעה...

(*) לא שגיאת כתיב
HMV - His Mater's Voice (**)​
(***)

כץ: אמנה את איתי אופיר, יועץ משפטי לשעבר למשרד הביטחון, לפצ"ר החדש​

אופיר, שהיה מועמד לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה ב־2022, היה אחד מהמועמדים המקובלים על הרמטכ"ל ועל שר הביטחון, אולם זמיר לא עודכן על הבחירה הסופית ולמד עליה מהפרסום ברשתות. כץ כתב כי על הפצ"ר החדש "לא ליזום וליטול חלק בעלילות דם שיכפישו את חיילי צה"ל". נתניהו ביקש הבהרות מכץ על מינוי אופיר.

ישראל כץ במליאת הכנסת בשבוע שעבר. יש חשיבות רבה בעת הזאת, נוכח העובדות החמורות שהולכות ונחשפות, למנות פצר מחוץ למערכת

ישראל כץ במליאת הכנסת בשבוע שעבר. "יש חשיבות רבה בעת הזאת, נוכח העובדות החמורות שהולכות ונחשפות, למנות פצ"ר מחוץ למערכת"; צילום: אוליבייה פיטוסי
יניב קובוביץ
חן מענית
מיכאל האוזר טוב

יניב קובוביץ, חן מעניתומיכאל האוזר טוב
15:11 • 04 בנובמבר 2025

שר הביטחון ישראל כץ הודיע היום (שלישי) כי החליט למנות את איתי אופיר, לשעבר יועץ משפטי למשרד הביטחון, לפרקליט הצבאי החדש במקום יפעת תומר־ירושלמי. אופיר היה אחד מהמועמדים שהיו מקובלים על השר ועל הרמטכ"ל אייל זמיר, אולם הרמטכ"ל לא עודכן על המינוי הרשמי ולמד עליו מפרסום שר הביטחון ברשתות החברתיות. נתניהו ביקש הבהרות מכץ על מינוי אופיר.

בהודעה על המינוי כתב כץ כי "יש חשיבות רבה בעת הזאת, נוכח העובדות החמורות שהולכות ונחשפות, למנות באופן מיידי פרקליט צבאי ראשי מחוץ למערכת הפרקליטות, שאינו נגוע בחשד כלשהו ובעל כישורים ראויים, שיוכל לפעול לניקוי, שיקום וארגון מערכת הפרקליטות הצבאית על בסיס עקרונות שבראשם ההגנה על חיילי צה"ל". שר הביטחון הוסיף כי על הפצ"ר החדש "לא ליזום וליטול חלק בעלילות דם שיכפישו את חיילי צה"ל ויפגעו בכבודם ויחשפו אותם לרדיפה בכל העולם". מדובר צה"ל נמסר כי "הרמטכ"ל מברך על בחירת עו"ד איתי אופיר לתפקיד הפרקליט הצבאי הראשי", והוסיף כי הוא "היה מועמדו המוביל של הרמטכ"ל לתפקיד".

הפצר החדש עוד איתי אופיר. היה מועמד לתפקיד היועמש ב-2022

הפצ"ר החדש עו"ד איתי אופיר. היה מועמד לתפקיד היועמ"ש ב-2022; צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון

כתבות קשורות​

בעת כהונתו כיועץ משפטי למשרד הביטחון ב־2022 היה אופיר אחד משלושה מועמדים שהומלצו על ידי ועדת איתור לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. אולם, לבסוף נבחרה גלי בהרב־מיארה לתפקיד על ידי שר המשפטים גדעון סער. טרם תפקידו במשרד הביטחון היה שותף במשרד עורכי הדין תדמור ושות', משרד בו תיפקדה בהרב־מיארה כיועצת חיצונית לפני מינויה ליוע"משית.

תומר־ירושלמי התפטרה ביום שישי בעקבות פרשת ההדלפה של סרטון ההתעללות בעציר פלסטיני משדה תימן. על פי החשד, הפצ"רית הורתה על הדלפת הסרטון. אחרי התפטרותה של תומר־ירושלמי הודיע הרמטכ"ל כי הוא צפוי לגבש רשימת מועמדים מומלצים להחלפתה ולהעבירה לשר הביטחון. בלילה שבין ראשון לשני נעצרה תומר־ירושלמי, לאחר שביום ראשון נעדרה במשך שעות, ועוררה חשש כבד לחייה. בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה אתמול את הערר שהגישה נגד ההחלטה להאריך את מעצרה, והיא תישאר במעצר עד יום רביעי.

בנימוקיה להחלטה, אמרה השופטת מעיין בן־ארי כי קיימות פעולות חקירה נוספות שטרם הושלמו וקיים חשש כי ישובשו. "אני נותנת לנתון זה חשיבות רבה לנוכח העובדה שליבת עילת המעצר נעוצה בחשד לשיבוש מהלכים", הבהירה. לפני הדיון ביקשו נציגיה של הפצ"רית לאפשר את השתתפותה בדיון בזום מפני שהיא "זקוקה למנוחה לנוכח אירועי היממה האחרונה". לבסוף הפצ"רית לא הגיעה לדיון ולא השתתפה בו מרחוק. מלבד הפצ"רית, התובע הצבאי שהגיש את כתב האישום נגד חיילי כוח 100, וקצינה נוספת בפרקליטות הצבאית הם שני החשודים הנוספים בפרשה. גם סגן הפצ"רית גל עשהאל צפוי להיחקר באזהרה.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בירך על המינוי ואמר כי "אין ראוי ומתאים להבריא את מערכת הפרקליטות הצבאית מאשר עו"ד איתי אופיר. לוחם וקצין במילואים ובעל עמוד שדרה ערכי ציוני ומקצוען מן השורה הראשונה. אני משוכנע שהמינוי המצוין הזה של שר הביטחון יוביל את התיקון הדרוש למערכת".

הפרבולה1

Well-known member
סר(*) הבטחון, (**)HMV, אומר על בחירתו באיתי אופיר כי על הפצ"ר החדש "לא ליזום וליטול חלק בעלילות דם שיכפישו את חיילי צה"ל ויפגעו בכבודם ויחשפו אותם לרדיפה בכל העולם(***)".
זה מה שמעניין אותו - מניעת whistleblowing, לא מניעת הפשיעה...

אתה מסלף את דבריו - כץ לא אמר שיש למנוע חשיפת שחיתויות\פשעים אלה למנוע "עלילות דם" עלילת דם אינה בגדר חשיפת שחיתות\פשע אלה היא בעצמה פשע כיוון שמדובר בשקר - כלומר כן יש פה דרישה למנוע פשע - את הפשע של עלילות דם.

לגבי פשעים מסוג אחר ( למשל התעללות בעצירים) הוא לא ביקש למנוע את חשיפתם, אלה למנוע הפצת שקרים במקרים שלא היו כאלו אבל להפיץ שמועות שווא שכאילו היו פשעים כאלו ( מה שנקרא "עלילות דם" ).

certified.woke

Well-known member
אתה מסלף את דבריו - כץ לא אמר שיש למנוע חשיפת שחיתויות\פשעים אלה למנוע "עלילות דם" עלילת דם אינה בגדר חשיפת שחיתות\פשע אלה היא בעצמה פשע כיוון שמדובר בשקר - כלומר כן יש פה דרישה למנוע פשע - את הפשע של עלילות דם.

לגבי פשעים מסוג אחר ( למשל התעללות בעצירים) הוא לא ביקש למנוע את חשיפתם, אלה למנוע הפצת שקרים במקרים שלא היו כאלו אבל להפיץ שמועות שווא שכאילו היו פשעים כאלו ( מה שנקרא "עלילות דם" ).
הו, התמימות, התמימות...

למעלה