בטחון עצמי

בטחון עצמי

אכן הגיע הזמן לפתוח את זה ותודה לליבי על כך. שמעתם את גלי אומרת, שלעיתים הבטחון המיוחל הזה קופץ החוצה ואז שהייתה רוצה להקפיא את הרגע. זה בדיוק המקום שאני עצמי באתי ממנו.. זאת השאלה שהייתה לי: למה זה לא יכול להיות תמיד ככה? כי הרי אם זה תמיד היה ככה.. אז הייתי בגן עדן עלי אדמות. והיום, כמה חודשים.. או שנים מאוחר יותר, אני מגלה שזה כן יכול להיות תמיד ככה. האם ההרגשה הזאת באמת מותנת במשהו? כלומר.. בעבר, אם מישהו היה מחמיא לי על המראה, או שבחורה הייתה מתחילה איתי, או שהנסיבות פשוט הסתדרו ממש טוב, פתאום הבטחון היה צף, והכל היה מסתדר והכל היה "קטן עלי". האם זה באמת הנסיבות? או שפשוט אני החלטתי להתנות את ההרגשה, ולהוציא אותה רק אם תנאים מסויימים מתקיימים.. וכל אחד והתנאים שלו.. אישית על עצמי גיליתי שאחרי שאחד התנאים מתקיימים.. אני אומר לעצמי "אורי, אתה גדול!" מה שהוציא את זה.. זה המשפט שלי, המחשבה שלי, ההחלטה שלי. כי נניח היה קורה משהו והייתי מבטל אותו ב "סתם שטויות זה לא אומר כלום" האם עדיין הבטחון היה צץ? אלה המילים! שאנחנו אומרים לעצמנו! ומה אם נגיד אותם תמיד? בלי קשר למה שקורה מסביב? חיוני לעשות את ההפרדה בין מה שקורה.. לבין מה שאני -אומר- על זה. אולי אתה לא יודע איך "לייצר" בטחון עצמי, אבל מה שאתה כן יודע, זה כאשר אתה נמצא שם. ואני ממליץ, כשאתם שם.. להבחין, פשוט להבחין, מה אתם עושים אחרת? איך אתם פועלים? מה חושבים? מה אומרים לעצמכם? כשהבטחון צץ.. מה אז אתם אומרים לכם - על עצמכם? ראו בעיני רוחכם את עצמכם.. המיוחל, את הגרסה הנשגבת ביותר שלכם עצמכם. הבחינו.. מה שונה? מה אחר? .. מה אתם עושים שם? מה חושבים? איך מדברים? איך מתנהגים? וכעת.. התחילו להיות אותו אחד שראיתם בעיני רוחכם, התחילו לדבר את דבריו, התחילו לחשוב את מחשבותיו. נכון, בהתחלה זה יהיה "מעולץ" ולא טבעי.. בהתחלה תגידו כל מיני משפטים כמו "זה לא מרגיש לי נכון" "זה לא אני". הרגש.. בא מתוך העשיה.. אחרי שתעשו, פתאום דברים ישתנו. אבל רוב האנשים מה עושים?.. הם אומרים "אבל ככה אני מרגיש מה לעשות..". רוב האנשים מחכים קודם כל להרגיש משהו.. ואז לעשות, זה הפוך! אם בעיני רוחכם הגרסה הנשגבת ביותר שלכם מעיזה יותר, אז תעיזו אתם יותר. תראו איפה, תראו במה.. זה שלכם אתם, כל אחד לעצמו. יכול להיות גפ הפוך.. אם הגרסה הנשגבת והבטוחה שלכם יותר שלווה, ופחות נוירוטית, פחות שחצנית, פחות צריכה להוכיח ולדבר כל הזמן..הרגעו אתם, שתקו קצת אתם. אחרי אימון.. ולאט לאט .. אתם תראו, שהדמות הזאת.. נעשית לכם טבע שני. זה פתאום כן אתם.. לפתע אתם בטוחים בעצמכם. אלה אנחנו שבוחרים את המשחק והתפקיד שברצוננו לשחק, וכל הנתונים מסביב מתאימים את עצמם. אחד הנתונים זה רגשות, אם התפקיד שנבחר יהיה אחד שיש לו בעית בטחון עצמי והוא עובד על עצמו ולא מצליח להתגבר על זה.. אז המציאות תתמוך במחשבה הזאת. הרגשות יתמכו בזה.. האנשים מסביב.. הנסיבות.. הכל יראה שזה אכן כך. ואם נבחר תפקיד של בן אדם בטוח ועוצמתי היקום והרגשות יתמכו בזה גם כן. והטיפ ..לדעתי, הכי חשוב בכל המכתב הזה.. הוא ש.. אין חוויה, ללא עשיה. הבטחון לא יצוץ מתוך המחשבות שלכם. אלא אחרי שתעשו משהו! עשיה.. אני לא רוצה לומר שהיה לי קל.. כשאני מרגיש לא בטוח בעצמי והססן ושואל דברים סטייל "למה זה ככה?!" פשוט לעצור.. לחשוב, רגע, איך אני רוצה שזה יהיה ומה עלי לעשות אחרת? ואז לגשת לבחורה.. או להעיז משהו .. אבל גיליתי, שאחרי העשיה... ההרגשה משתנה, וכאשר הייתי מספיק נחוש וכל פעם פעלתי, והתאמנתי.. לאט לאט זה נשאר, ופתאום אני מכיר בעצמי כאדם בעל בטחון עצמי. שאלות?

במחי כמה שורות ברשת

מחקת תיאוריה פסיכולוגית שלמה- הרגש.. בא מתוך העשיה הרגש בא מתוך המחשבות שלנו-אנחנו מרגישים , גם כשאנחנו פאסיבים. הרי אדם דכאוני לרוב פאסיבי , חסר עשיה אז למה הוא מרגיש??????. אולי אתה לא יודע איך "לייצר" בטחון עצמי אתמול ראיתי אתר שמלמד איך מייצרים יין, אבל איך מייצרים ביטחון עצמי -אולי תעביר אותי ככה סדנא וירטואלית? אני עניה אין לי כסף לשלם לגורו ואם הסדנא מוצלחת ואתה אדם נפלא -אז יאלה בוא אשכיל ואלמד. והמשפט שהכי זעזע אותי והרסני : לדעתי, הכי חשוב בכל המכתב הזה.. הוא ש.. אין חוויה, ללא עשיה. הבטחון לא יצוץ מתוך המחשבות שלכם. אלא אחרי שתעשו משהו! עשיה.. ד"ר ברנס היה XXXX לקרוא את מה שכתבת עכשיו!!!!!! במחי יד אחת ביטלת את כל התיאוריה ההכרנית-קוגנטיבית. הערכת עצמית זה לא דבר שמיצרים לפי הזמנה -הערכה עצמית ירודה היא בגלל הרגלי חשיבה שלך עצמך כלפי עצמך, ואם תשפר אותם אז הערכת העצמית תשתפר-אין שום קשר בין עשיה לבין הערכה עצמית!!!!!! קרירה, הצלחה, הישגים, ניצחונות לא קובעים הערכה עצמית!!! אדם שהיה איש עסקים מצליח , עשיר, יפה תואר ואחרי תאונה קשה הפך לחסר יכולת תנועתית, חסר פעילות חברתית האם בגלל זה הערכה עצמית שלא ירודה? לאאאאאאאאאא, אלא אך ורק בגלל מה שהוא חושב על עצמו-אם יחשוב על עצמו אני פגוע מוגבל וכו´-תחול ירידה בהערכתו העצמית, ואם יחשוב אני מהווה דוגמא לחולים אחרים, דוגמא למאבק-הוא לא עשה שום דבר--הערכתו העצמית תהיה כמקודם!!!!!! שינוי דפוסי החשיבה הוא תהליך ארוך, עבודה קשה , כולנו "התברכנו" בעיוותי חשיבה ברמה זו או אחרת- צריך ללמוד לטפל בהם והערכה עצמית תשתפר - לא אם איזה בחור יסכים לצאת איתי לפגישה. לפי התיאוריה שלך עילם , משותק, עיוור , חרש, מונשם מרותק למיטה שלא מסוגל לעשות כלום פיזית אז אין לו הערכה עצמית? כמה שטויות אפשר ללמוד בסדנא אחת? מתי תבין שאתה לא רק שלא תשפר הערכה עצמית של אנשים עם תיאוריות מפוברקות אלא תכניס אנשים לדיכאון חמור יותר!!!!! אם אתה רוצה להתעמת איתי ברמה בעלת כבוד- תעשה קודם שיעורי בית!!!! א-תקרא. ב-תנסה להבין. ג-אם תצליח להבין, תנסה להפנים. ד-אם תתקשה תכין רשימת שאלות , ונדון עליהם בפורום. ה-אם הבנת הכל, תשנן. ו- ואחרי שתדקלם את הספר "בוחרים להרגיש טוב" של דיויד ברנס , אני מתחייבת כאן בפורום - (למרות הערכתי העצמית הירודה לשיטתך כי היא "ללא עשיה"), שאשנן את הסדנא הוירטואלית שאתה תעביר לי. כי פיזית אני לא יכולה להגיע לסדנא-ולפי התיאוריה שלך-ללא עשיה אין הערכה עצמית-אז בחייאת נשמה תעזור לי להקפיץ את הביטחון העצמי שלי-שגם לי יהיה קצת..מה יש לא מגיע לי ? יום נפלא מרחל-נשמה נ.ב. אתה היחיד ברשת שמצליח להוציא ממני מאגרי ציניות....חבל כי קשתים הם לא צינים

תאמין לי לא חשוב כמה

אתה חושב שיש לך ביטחון עצמי-עימות מילולי אחד איתי בחיים-תתן לך להרגיש כמה שאתה בחור חסר ביטחון, ואז תהיה בבעיה עם כל התיאוריה שהאמנת בה. יקירי תואהב את עצמך, תהיה טוב לעצמך, תפסיק לנסות להרשים את עצמך על ידי הודעות פורום כמה הסדנא חוללה שינוי החייך. תתחיל להבין שרק אתה, חשיבתך, תפיסתך את מצבך, חוללו שינוי בחייך-ולפי הכתיבה שלך, יש לך עוד עבודה רבה (כמו לכולנו), אבל אתה בדרך הנכונה להבין (למרות שאתה מגדיר ההפך לגמרי), שמה שאתה תחשוב על עצמך-זה כמו נבואה שמגשימה את עצמה לטווח הארוך. מה שאתה חושב על עצמך<--------->>> משפיע על מה שאתה מרגיש. מה שאתה מרגיש <<<<------------->>>>משפיע על מה שאתה מקרין לסביבה. ככל שתקרין לסביבה חיובי<<<<<------>>>>> ימשכו אליו כמו דברים לדבש. ככל שתצבור יותר קשרים<<--------->>>>החיים שלך יהיו יותר מענינים. ככל שחייך יהיו יותר מענינים<<<<------>>>>>תוכל להתמודד טוב יותר עם מחלות, חולשות וכאבים. ככל שתהיה מחוזק ומאמין בעצמך<<<<----->>>תדלק בשבילך מנורה ועוד מנורה שתאיר את חייך, ותסנוור את הרע. טוב נו אני כבר רעבה-ארוחת בוקר מחכה לי-ואיזה קפה חם, עם סרט טוב להתחיל איתו את היום. אז תהיה בחור טוב, ושאלוהים ישלח לך בריאות ואושר (מודעות עצמית היא לא מכיר את המילה). יום טוב מרחל-נשמה

יה-יה

New member
מתחברת מאד לדבריך ../images/Emo140.gif

תודה
. יה-יה.

GALI02

New member
אין לי מילים

חוץ מתודה!!!!!!!!!! וזה פשוט נכון. הגעתי למסקנה שההרגשה של חוסר הבטחון שלי מגיעה לשיאים כשאני לא עסוקה בעשייה כלשהי. הינה דוגמא ההרגשה הזאת התגברה כשהשתחררתי מהצבא ופתאום מצאתי את עצמי בתוך "כלום" אבל מהר מאוד היצבתי לעצמי מטרה (להתקבל לפקולטה מסויימת) והתחלתי להשקיע(נרשמתי לפסיכו´ וכ´) והינה עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב ואני יודעת למה: עשיתי משהו בשבילי, בלי לחשוב על שום גורם אחר. נטו בשבילי. והישגתי את זה. אבל הדרך עוד ארוכה יש עוד רגעים של חוסר ביטחון וחוסר אמונה שדברים ייסתדרו והאושר יגיע, אבל כמו שאמרת צריך לחשוב באותם רגעים מה אני יכולה לעשות בשביל לחזור לאיזון, להיזכר מה גורם לי להרגשה טובה ובטוחה. המון תודה. עזרת לי לסדר קצת את המחשבות. גילי

למעלה